Vastuullisuus, vihreä mekko ja mahdollinen virhe

Lähdin eilen aamulla käymään Töölön Relovessa Helsingissä. Minulla on ollut pieni ilmastoahdistus taas päällä viime päivinä, ja silloin on kiva mennä tekemään ostoksia jonnekin, jossa tietää että tekee hyvää. Tai ainakin antaa vaatteelle uuden elämän. Relove on second hand liikkeistä ainoa, jossa olen käynyt useamman kerran. Liikkeet ovat siistejä ja mukavia, ja niissä on hyvä tunnelma. Lisäksi olen joskus ennenkin löytänyt vaatetta ostettavaksi, joten miksi ei nytkin. Lisäksi minulla oli liikkeeseen lahjakortti, joten sekin oli käytettävissä.

Kun menin liikkeeseen, olin hyvällä tuulella. Katselin vaatteita rekki rekiltä. Kävin melkein jokaisen rekin läpi, ja löysin muutaman sovitettavan vaatteen. Meninkin sitten sovittamaan vaatteita sovituskoppiin. Liikkeessä oli mukavan rauhallinen tunnelma. Sovitin alla olevaa vihreää mekkoa ja neuletta. Molemmat olivat päällä hyviä, joten päätin ostaa kyseiset vaatteet. Toisessa ei vaan ollut pesulappua, joten jäin miettimään miten se kuuluu pestä. Muuten kaikki oli hyvin, ja olin tyytyväinen löytämiini vaatteisiin. Ainakin siihen asti, kunnes pääsin kotiin.

Alkoi melkoinen ahdistus kaikesta mahdollisesta vaatteeseen liittyen. Alkaen siitä, että pesen vaatteen väärin, loppuen siihen, että ei vaate edes ollut sopiva minulle. Päätin kuitenkin hengähtää hetkeen, syödä ja katsoa sitten vaatteita uusin silmin. Ehkä ne olisivat ihan hyviä kuitenkin. Vaatteita kun ei voi Reloveen palauttaa, joten siksi olisi ollut viisasta miettiä vielä kaksi kertaa ennen vaatteen ostamista. Mutta pesuun ajattelin vaatteet kuitenkin laittaa ennen enempää miettimistä. Se tekee vaatteesta heti oman tuntuisen.

Minulle käy monesti niin, että saatan ostaa jonkun vaatteen, ja vaikka se olisi mietitty kahteen kertaan, jää se silti vähäiselle käytölle. Nytkin ostin siis selvästi syysvaatteita, vaikka on kesä, eli olisin voinut rajata vaatteen oston suoraan pelkkiin kesävaatteisiin. Ehkä vaatteet tuntuvat hutiostokselta, koska ostin ne 30 asteen kuumuuden paahtaessa ulkona. Mutta kun oli niin hyvään hintaan..

Mikä sitten ostoksissani meni pieleen? Ei välttämättä mikään. Oikeastaan näen sen vasta, kun tulee syksy ja neuleita ja pitkähihaisia mekkoja voi alkaa pitämään. Voihan olla, että näistä kahdesta vaatekappaleesta tulee suosikkejani. Eihän sitä koskaan tiedä.

Olen muutenkin miettinyt, että voisin käydä läpi vaatekaappini. Voisin katsoa vaikka käytetyimmät vaatteet, ja niiden materiaalit, ja sen mukaan tehdä jatkossa ostoksia. Voisin myös uskoa, että vaatekaappiani ei ole rakennettu vaatekaapin kulmakivien mukaan. Ehkä jatkossa voisi kuitenkin tehdä ainakin harkitumpia ostoksia. Kaikista parasta olisi, kun voisi ennustaa ja näkisi, tuleeko vaatteelle käyttöä. Se olisi hyvä, mutta ei vielä ainakaan mahdollista.

Pesuohjeet tosiaan jäivät mietityttämään minua. Pesin kerran alpakanvillaa olevan paidan liian lämpimässä ohjelmassa, ja se kutistui ihan pieneksi. Siitä lähtien olen pelännyt ostaa ja pestä villaa tai kashmiria ja kaikkea siltä väliltä. Haluaisin ostaa vaikka alesta ihanan lämpimän neuleen, mutta sitten se pesu. Ehkä oli hyvä, että tulin ostaneeksi tuon neuleen tänään. Voin sillä ainakin vähän halvemmalla testata kashmirin/villan pesua käsinpesuohjelmalla. Ja se olisi kai hyvä kuivattaakin pyyhkeen päällä. Ehkä pitää vielä tutustua eri materiaalien pesu ja säilytysohjeisiin. Olisi hienoa ostaa vaate, joka säilyy pitkään ja ei mene väärän pesun tms kautta pilalle.

Tänään katsoin vaatteita uusin silmin, ja ne olivat kivoja. Luulen, että niille tulee käyttöä syksyllä. Tai vaikka kylmempinä päivinä loppukesästä! Jatkossa aion kuitenkin miettiä vielä tarkemmin mitä tarvitsen. Haluaisin mennä kohti vastuullisempaa elämää, ja ehkä näiden ostosten myötä olen menossa siihen suuntaan. Vaatekaappi olisi kyllä kiva vielä siivota, ja katsoa mitä jatkossa sinne oikeasti tarvitsee.

 

Reloven lahjakortti.

 

 

Matkani alkoi kohti Helsinkiä.

 

 

Töölön Relove.

 

Vihreä mekko.

 

Neule villaa ja kashmiria.

 

Terkuin,

Viiva

 

muoti ostokset kirppisloydot vastuullisuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *