Ladataan...

Tervehdys pitkästä aikaa! Työt ovat vieneet mukanaan ja postaukset pohjois-Vietnamista ja etäsuhteesta odottavat edelleen viimeistelyä luonnoksissa. Sain kuitenkin jo pitkään ulkosuomalaisten blogeissa kiertäneen blogihaasteen Kotona Kaikkialla - blogilta ja tähän haasteeseen oli pakko vastata sillä kysymykset ovat minun keksimiäni. Kirjoitin kysymykset aikanaan Liebster Award (http://www.lily.fi/blogit/linda-asuu-vietnamissa/liebster-award-vietnamilainen-musiikkivideo) postauksessa seuraaville blogitunnustuksen saajille, mutta jotain kautta kysymykset alkoivatkin elää omaa elämäänsä. Olen saanut lukea vastauksia monista blogeista, mikä on ollut todella hauskaa! Ja nyt pääsen vastaamaan omiin kysymyksiini, jee! Tällä hetkellähän oleskelen Suomessa, mutta vastaan Vietnamin mukaan, sillä pidän sitä vakituisempana asuinmaanani.

1. Mikä on parasta tämänhetkisessä asuinmaassasi?

Ruoka! Vietnamilainen on ihanaa, monipuolista, terveellistä ja edullista. Sitä on täällä Suomessa ikävä. Ihanaa Vietnamissa on myös miellyttävä ilmasto ja meri.

2. Entä ikävintä?

Ikävintä on se tapa, miten suurin osa paikallisista suhtautuu luontoon ja eläimiin. Suomessa kasvaneena biologina ja eläinrakkaana ihmisenä, on aina kurjaa nähdä, miten luonnolla ja eläimillä ei nähdä minkäänlaista itseisarvoa, vaan niitä ajatellaan ainoastaan ihmiselle tarkoitettuna hyödykkeinä. On joka kerta yhtä inhottavaa nähdä muoviroskaa kauniilla luonnonmukaisella rannalla tai villieläin pienessä häkissä ravintolan edessä asiakkaita houkuttelemassa. Vietnamissa myös näkee mielestäni todella vähän villieläimiä, sillä kaikkia eläimiä linnuista ja käärmeistä tiikereihin ja apinoihin metsästetään ilman mitään rajoitteita.

3. Jos saisit matkustaa mihin tahansa maahan kahdeksi viikoksi ilmaiseksi, mihin matkaisit?

Vaikka minne! Pitkäaikainen haaveni on ollut kuitenkin päästä joko Uuteen-Seelantiin tai Borneoon. Ehkä jompikumpi näistä valikoituu meidän häämatkakohteeksemme!

4. Mihin kohteeseen matkustaisit uudestaan?

Vaikea kysymys, mutta pakko varmaan vastata Espanja. Olen käynyt Espanjassa jo useasti, mutta jokin saa aina palaamaan. Nguyen ei ole koskaan käynyt Espanjassa, joten ehkä matkaamme sinne joku päivä yhdessä. :)

5. Mitä suomalaista ruokaa kaipaat eniten ulkomailla? 

Suomessa kaipaan erityisesti suklaa- ja juustovalikoimia. Välillä ulkomailla iskee myös valtava himo karjalanpiirakoihin, ja niitä syönkin yleensä ensimmäisenä Suomeen saapuessani.

6. Uskotko muuttavasi joskus takaisin Suomeen?

Luultavasti. Rakastan ulkomailla asumista, mutta jos jossain vaiheessa saan lapsia, haluaisin heidän ehdottomasti pääsevän suomalaiseen kouluun. Mutta ehkä eläkepäiviksi lähden sitten taas ulkomaille!

7. Mikä on asuinmaasi hauskin/mielenkiintoisin juhlapyhä?

Tet on Vietnamin isoin juhla, mutta hauskin on ehkä syksyllä vietettävä "lasten uusivuosi". Silloin lapsille annetaan pieniä lahjoja ja ympäri kaupunkia ajaa lukuisia rekkoja, joiden lavalla on hienosti pukeutuneita rumpaleita ja tanssijoita. Tällaisen ryhmän voi pyytää yrityksensä eteen esiintymään ja tuomaan onnea tulevalle vuodelle.

8. Mikä oli vaikeinta ulkomaille muutossa?

Perheen ja ystävien ikävöinti, sekä ulkopuolisuuden tunne. Olen aikaisemminkin ollut pidempiä pätkiä ulkomailla, mutta silloin olen aina löytänyt paljon uusia ystäviä ja uudet sosiaaliset ympyrät. Nyt Vietnamiin muuttaessa olen ikävöinyt perhettä ja ystäviä paljon enemmän, kuin aikaisemmilla kerroilla, mikä johtuu luultavasti siitä, että en ole täällä tutustunut uusiin ihmisiin samalla tavalla. Kielimuuri on ollut monesti syvemmän ystävyyssuhteen luomisen esteenä, enkä ole oikein löytänyt ihmisiä, jotka olisivat suunnilleen samassa elämäntilanteessa tai joilla olisi samoja mielenkiinnon kohteita, Nguyeniä lukuunottamatta tietenkin. Tämä on johtanut ajoittaiseen ulkopuolisuuden tunteeseen ja se yllätti Vietnamiin muuttaessa.

9. Voisitko kuvitella asuvasi jossain muussa maassa kuin Suomessa tai tämänhetkisessä asuinmaassasi?

Ehdottomasti! Minua kiinnostaisi asua esimerkiksi Espanjassa.

10. Mikä oli vuoden 2016 mieleenjäävin hetki?

Varmaankin joulun road trip yhdessä perheen ja Nguyenin kanssa. Pitkästä aikaa kaikki rakkaimmat samassa tilassa. 

11. Aiotko matkustaa jonnekin tänä vuonna? Minne?

Vietnamin ja Suomen väliä tulee reissattua, mutta joulukuussa olisi tarkoitus matkustaa Nguyenin ja perheeni kanssa Suomen lappiin! Odotan matkaa innolla, sillä en ole käynyt lapissa pitkään aikaan ja matka tulee olemaan Nguyenillekin varmasti hyvin eksoottinen kokemus.

 

Siinä minun vastaukseni, jos et ole vielä vastannut kysymyksiin, niin nappaa haaste! Näitä on ollut todella mukava lukea :). 

 

Ladataan...