Ladataan...
Little Mirakles

Ihanasta Hey Girl-blogista bongasin tämän biisikyselyn, mihin oli tietysti heti pakko tarttua. Tykkään kovasti vastailla itse tällaisiin kyselyihin ja muiden vastausten lukeminen on vähintään yhtä hauskaa. Ja mikäs sen parempaa perjantai-illan hupia olisikaan kuin Spotifyn selaaminen ja vanhojen suosikkibiisien fiilistely! :)

Mikä biisi...

…saa sut aina miettimään kesää?

- Sixpence None the Richerin Kiss Me ja Boney M:n Sunny

…on sellainen mitä on vaan pakko laulaa mukana?

- Salt –N- Peppan Push it ”Boy you really got me going, you got me so I don’t know what I'm doing. Ah, push it!”

…on aivan kammottava, mitä et kestä yhtään?

- Voi, näitä on niiiin monta! :D Ainakin se Pämppää-biisi ja Madafakin darra.

…on tai tulee olemaan sun häätanssibiisi?

-Juha Tapion En mitään, en ketään oli häätanssibiisi.

…saa sut aina liikuttumaan?

- Maija Vilkkumaan Hiuksissa hiekkaa ja Nick Cave and The Bad Seedsin Into My Arms

…saa sut tanssimaan?

- Tanssin ihan minkä tahansa biisin tahtiin, mutta parhaimpia ovat ehkä Bonnie Tylerin Holding out for a Hero, Bloodhound Gangin The Bad Touch ja Grease- elokuvasta tuttu You´re The One That I Want.

…on sun "teemabiisi"?

- Survivorin Eye of the Tiger on toiminut jo monta vuotta hyvänä tsemppibiisinä!

Ladataan...
Little Mirakles

 

 

Miksi meidän täytyy pitää jotain typeriä esitelmiä? Tämähän on ihan ihmisten kiusaamista. Ei hemmetti, en muista yhtään mitä piti sanoa. Kaikki näkee, kuinka paljon mua jännittää ja ne pitää mua nolona. Voi hitto, kohta on mun vuoro. Voisinpa vaan kävellä ulos tuosta ovesta ja jättää koko homman väliin. Kylläpäs toi puhuu hyvin, en varmasti mene tuon jälkeen sanomaan yhtään mitään. Kunpa tää olisi jo ohi... Näiden edellä mainittujen ajatusten lisäksi kädet vapisevat, sydän hakkaa kuin Singerin ompelukone, rintaa puristaa, hikoiluttaa, punastuttaa ja korvissa humisee. Edellinen yö on mennyt valvoessa ja päätäkin särkee.

Kuulostaako tutulta? Esiintymisjännitys on monelle tuttu ja ei-toivottu kaveri. Itse olen ollut kova jännittäjä teini-ikäisestä saakka. Ala-asteella vielä pääosin nautin esiintymisestä ja vaikka aina ennen yleisön eteen menemistä vähän jännittikin, oli se hyvää jännitystä. Lukioiässä puolestaan esiintymistilantenteet aiheuttivat yllä kuvatun kaltaisia ajatuksia ja fyysisiä tuntemuksia. Kamalinta oli varmasti yksi äidinkielen puhekurssi, jolla täytyi pitää luokan edessä yksin puhe valitsemastaan aiheesta. En tiedä olenko koskaan jännittänyt mitään niin paljon kuin sitä yhtä muutaman minuutin mittaista puhetta. Olin lähestulkoon itkun partaalla kun vuoroni tuli ja ääni täristen änkytin asiani luokalle lähes suoraan paperista lukien. 

 

Vielä nykyäänkin jännitän esiintymistilanteita, mutta se ei ole enää samanlaista lamaannuttavaa ja ahdistavaa jännittämistä kuin vuosia sitten. Uskon, että yksi syy siihen on se, että ikää, ja sitä myötä myös kokemusta, on tullut lisää. Olen tarkoituksella mennyt tilanteisiin, joissa olen joutunut puhumaan ja esiintymään yleisön edessä. En vieläkään näistä tilanteista erityisemmin nauti, mutta tiedän pärjääväni jännityksestä huolimatta. Ja koska en voi vastustaa listojen tekemistä, niin alta löytyy muutama hyväksi kokemani keino esiintymisjännityksen helpottamiseen. 

-Epäonnistumista ei tarvite pelätä tai hävetä. Pauli Hanhiniemikin sen sanoi: Muutkin mokaa. Nuoruuden mokaamiset ja epäonnistumiset ovat jääneet kirkkaina mieleen, koska silloin niille antoi huomattavasti isomman merkityksen. Nykyään omat mokat nolostuttavat ehkä korkeintaan päivän, jonka jälkeen niille yleensä voi jo nauraa hyvillä mielin. Jos niitä muistaa enää ollenkaan.

-Kiinnitä huomiota sisäiseen puheeseesi. Mieti, valmistaudutko jo mielessäsi epäonnistumiseen, vähätteletkö itseäsi? 

-Älä tee tilanteesta yhtään isompaa mörköä kuin sen tarvitsee olla. Kuinka iso merkitys tällä yhdellä esiintymisellä todellisuudessa on? 

-Älä unohda hengittää. Olen itse huomannut, että sekä ennen esiintymistä että sen aikana hengitän hyvin pinnallisesti (ja puhun sitä myötä todella nopeasti). Hengittymiseen keskittyminen auttaa rentouttamaan koko kehoa ja sitä kautta voi helpottaa kovaan jännistykseen liittyviä epämiellyttäviä fyysisiä tuntemuksia.

-Sano ääneen, että jännittää. Esimerkiksi esitelmiä pitäessä minua on monesti auttanut se, että kerron jollekin jännittäväni esiintymistä. Itseäni nolostuttavasta asiasta lähtee se kaikista pahin terä, kun asia on jonkun muunkin tiedossa. 

-Älä välttele tuntemuksiasi. Kuuntele kehoasi ja anna fyysisten tuntemustesi tulla. Voit todeta mielessäsi, että nyt sykkeeni on kohonnut ja kroppa tuntuu jännittyneeltä. Älä taistele sitä vastaan.

-Kokemus on kaveri. Heti ei tarvitse hypätä teatterin lavalle vetämään improa tai pitää puhetta kymmenille ihmisille. Hiljaa hyvä tulee.

Ladataan...

Ladataan...
Little Mirakles

 

Päivät pitenevät eikä enää ole sysipimeää neljältä iltapäivällä. Kyllä tästäkin talvesta taas selvitään, vaikka tammikuussa meinasi jo usko loppua.

 

Gradu etenee ja opinnot ovat kohta ohi. Tätä olen odottanut jo niin kauan, että nyt kun se hetki on ihan kulman takana, ei sitä voi millään uskoa todeksi. Kai tässä kohta pitäisi päättää, mitä sitä sitten isona oikein haluaa tehdä...

Lukuinto on löytynyt uudelleen. Olen aina nauttinut suunnattomasti lukemisesta, mutta vapaa-ajan lukuhetket ovat olleet viime vuosina vähissä. Nyt alkuvuodesta on kuitenkin iskenyt oikein himo tarttua kirjaan ja hyllyssä odottaa useampi teos lukijaansa.

 

Joogakin on tullut jälleen osaksi arkeani ja pitkän tauon jälkeen tuntuu ihanalle haastaa kroppaa. Tai siis kamalalta se tuntuu, mutta on silti ihanaa. You know what I mean.

Lihansyönnin vähentäminen on ollut yksi tämän vuoden tavoitteista, vaikka mitään varsinaisia uuden vuoden lupauksia en tehnytkään. Kokonaan en ole lihasta luopunut, mutta ruokavaliossani kasviksilla on nyt huomattavasti suurempi rooli kuin aikaisemmin. 

 

Matkakuume nostaa jälleen päätään ja mieli (sekä keho) halajaa jonnekin lämpimään. Edellisestä ulkomaan matkasta on jo aivan liian pitkä aika ja  kovasti kuumottaisikin pakata passi ja hammasharja laukkuun ja hypätä koneeseen. Pidempiä reissuja en ole tälle vuodelle suunnitellut, mutta onhan unelmointikin aika ihanaa.

 

Metsälenkit koiran kanssa. Vaikka kesä on mielestäni ehdottomasti kivempi kuin talvi, on minunkin myönnettävä, että talvisessa metsässä on tunnelmaa.

 

 

Mikäs teidän arjessa on parasta just nyt?

Ladataan...

Pages