Satumaisen kaunis Ruka

En ole muutamiin vuosiin käynyt talvisaikaan Pohjois-Suomessa tai Lapissa. Tällä viikolla kotouduin kuitenkin kuuden päivän Rukan reissulta ja muistin taas, miksi tällainen matka tulisi tehdä ihan joka ikinen talvi.

Katsokaa nyt näitä maisemia!

Ylemmät kuvat on otettu vaellusreitiltä nimeltä ”Pyhän Jyssäys”, alemmat paikasta ”Kiutaköngäs” (jota muuten myös mainostetaan Suomen komeimmaksi vesiputoukseksi).

Reitit olivat erilaisia, mutta molemmat valtavan kauniita. Erityisesti Pyhän Jyssäyksen satumaisen kauniissa metsässä tunsin itseni kuin Frozenin Elsaksi konsanaan. Kiutakönkään reitin kohokohta oli ehdottomasti koski (tai vesiputous), josta kuvat saavat puhua puolestaan.

Kelit suosivat meitä koko reissun ajan. Kävimme muutamana päivänä rinteessä, jolloin aurinko porotti ja pakkasta oli mukavat -10-15 astetta. Laskeminen oli aivan mahtavaa erityisesti auringonlaskun aikaan, kun rinteet ja taivas täyttyivät mitä erilaisimmista väreistä oranssista vaaleanpunaiseen. Taisin keskittyä liikaa maisemiin, kun kaaduin kerran pahasti ja teloin polveni niin pahaan kuntoon, ettei reissulla ollut loppuaikana enää rinteeseen asiaa.

Teimme reissun siis viime viikolla, joten myöskään ihmispaljoudesta ei Rukalla ollut tietoakaan, koska vielä ei ollut kuumin talvilomasesonki meneillään. Usein olimme ystäväni kanssa ainoat koko rinteessä. Täysin koronaturvallinen matkakohde siis!

Parasta koko reissussa oli ehdottomasti luonto – olin täysin unohtanut, miten täydellinen hiljaisuus ja silmänkantamattomiin jatkuva talvinen metsä saa mielen rauhoittumaan ja akut latautumaan.

Seuraavana haaveissa onkin matka ihan Lappiin saakka, esimerkiksi Saariselällä en ole vielä koskaan käynyt.

Ihania pakkaspäiviä,

<3 Sanni

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *