Digitaalista sielunravintoa osa 2

On parempi, että en keväällä tiennyt kuinka hetkelliseksi hengähdystauoksi tarkoitettu eskapismi vakiintui vuoden aikana lähes päivittäiseksi rutiiniksi. Youtube on näet mestari ammentamaan uusia inspiraationlähteitä puolestani. Monellakohan digitaalisella vierailulla olen pistäytynyt kuluneen vuoden aikana?

Never Too Small, ehdoton suosikkini, esittelee kompakteja asuntoja nokkelan taidokkaasti remontoituina. Kanava on myös yksi syy pakkomielteiselle yksiön etsinnälleni. Helsingissä ei ole muutamaan vuoteen ollut yhtäkään myynnissä olevaa yksiötä, jota en olisi mielessäni remontoinut Never Too Smallin ideologian mukaisesti, vaikka  oma asuntoprojektini odottelee edelleen oikeaa hetkeä ja remonttitaitoja.

Uudempia tuttavuuksiani ovat The Local Project ja The Modern House, jotka esittelevät hieman isompia mestariarkkitehtien taidonnäytteitä, niin asiakasprojekteja kuin arkkitehtien omia koteja. Vaikka kohteet ovat viimeistä vetoa myöten tarkkaan harkittuja kokonaisuuksia, moni arkkitehti on todennut sen olevan myös heidän työnsä paradoksi: liika täydellisyys kun ei jätä tilaa elämälle.

Noora Laakin ja Jussi Ukkosen isännöimä Ajatuksia kaupungista -podcast on puolestaan ollut ehdoton arkkitehtuurisen tiedonjanoni sammuttaja aina ensimmäisestä julkaisustaan lähtien. Podcast käsittelee arkkitehtuuriharrastelijalle sopivalla ymmärrettävyydellä monipuolisia rakentamisen, kaupunkisuunnittelun ja arkkitehtuurin aiheita, ja se onkin onnistunut muuttamaan peruuttamattomasti minun tapaani katsella Helsinkiä. Muun muassa Jugendia käsittelevä jakso selventää osuvasti maallikolle, miksi uusjugendin rakentaminen ei olekaan aivan yksioikoinen päätös.

Uppoudu kuviin matkan varrelta:

 www.nurminenvilma.wixsite.com/photography

Tutustutaan instagramissa @vilmanurminen

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *