4 + 1 asiaa, jotka inspiroivat minua bloggaajana juuri nyt

Sunday Blondie

Nyt se on ohitse: ensimmäinen Nordic Bloggers' Experience host-bloggaajana. Ja minkälainen kokemus se olikaan!

Viimeiset päivät olen lähinnä käynyt lävitse kuvia ja muistoja sekä yrittänyt päästä eroon univelasta, jota reissu väistämättä kasvatti päivä päivältä. Viikkoon mahtui monta tuntia Matkamessuilla heilumista, ihania illallisia, uusiin ihmisiin tutustumista, design-tour Helsingissä ja kirsikkana kakun päällä upea viikonloppureissu Tallinnassa. 

73 vaikuttajaa 27:stä maasta, 18 eri kieltä. Aivan mieletön jengi, sanoisin! Alla oleva video antaa hyvän kuvan siitä, mistä NBE:ssä on kyse. (Bongasitko innokkaan kuvaajan alkumetreiltä? Yep, that's me.) 

Merkittävän osan ohjelmasta muodostivat myös kansainvälisten bloggaaja-kollegojen pitämät luennot, joista inspiroivimpana jäivät mieleen nämä aiheet:

Livestriimaus. Livestriimaus nousi suosioon jo vuonna 2016, mutta tulevana vuonna livetyksen määrä tulee mitä todennäköisimmin kasvamaan. Facebookin livestriimaus on käynyt jo monelle suomalaiselle tutuksi, kuten myös YouTuben livekanavat. Instagram julkaisi oman livestriimauksensa Yhdysvalloissa jo viime vuonna, ja nyt sama toiminto toimii meilläkin. Livestriimaus on mahtava työkalu etenkin matkabloggaajille, jotka haluavat esitellä matkakohteita seuraajilleen ja vastata näiden matkakohteesta esittämiin kysymyksiin välittömästi.  

Podcastit. Vuodesta 2016 ennustettiin Suomessa podcastien vuotta, mutta omasta mielestäni niiden suosio ei ole noussut vielä huippuunsa. Podcastit tulivat maailmalla yleiseen tietoisuuteen jo vuonna 2005, mutta niiden suosio räjähti vuosina 2014 ja 2015 – suurimmaksi osaksi Yhdysvalloissa ja Britanniassa. Itse olen kuunnellut vain Bitch Median podcasteja, mutta tänä vuonna aion paneutua matkabloggaajakaverini Nathanielin pyörittämän Holocenen matkailuaiheisiin podcasteihin.

Kännykällä kuvaaminen. Kännykkäkamerat kehittyvät jatkuvasti, ja NBE:ssä vaikutti siltä, että moni vannoi nyt uusimman iPhone 7:n kameran nimeen. Itse kuvaan enimmäkseen järjestelmäkameralla, ja siksi olikin hauskaa huomata, miten ammattilaistasollakin bloggaavat voivat kuvata valtaosan valokuvistaan ja videoistaan kännykällä. Kännykkään ladattavilla ohjelmilla saa koostettua esimerkiksi upeita videoita helposti ja nopeasti! 

Bloggaamisella tienaaminen. Harva tienaa bloggaamisella koko elantonsa. Monille matkabloggaajille bloggaaminen on osa isompaa kokonaisuutta: osa rahavirrasta saadaan blogimainonnan ja yhteistöiden kautta, osa esimerkiksi some-konsultoinnista ja artikkeleiden kirjoittamisesta muille medioille. 

Mutta tiedättekö, mikä asia inspiroi minua lopulta eniten NBE:ssä?

Nämä ihmiset. Positiiviset, energiset ja inspiroivat bloggaajakaverit, jotka ovat aina valmiita auttamaan toisiaan ja kertomaan kaikki hyväksi kokemat vinkkinsä bloggaamisesta muille jaettavaksi. Heidän mahtava rohkeutensa heittäytyä: espanjalainen Marcos ei ollut koskaan nähnyt lunta elämässään, mutta lähti heti NBE:n aluksi Rukalle kokeilemaan jääkiipeilyä. 

Näiden tyyppien kanssa aion pysyä yhteyksissä niin sosiaalisessa mediassa kuin livenäkin – odotan jo paria kaveria takaisin Suomeen kesällä. Mikä parasta, tiedän, että mihin tahansa päin maailmaa suuntaankin, sieltä löytyy aina kaveri, jolle voin soittaa. ♡

bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

// Nordic Bloggers' Experience 2017 is officially over! I've been mainly sleeping for the last couple of days, going through photos and all the great moments I got to experience. This was my first time as a host blogger, and oh boy, it was an amazing experience! We had 73 influencers from 27 countries and 18 different languages. We spent couple of days at Matka Nordic Travel Fair connecting with people from travel industry, enjoyed wonderful dinners, got to know each other, had a design tour in Helsinki and an amazing weekend getaway in Tallinn. There were many interesting things we discussed at our lectures (live streaming, podcasts, making videos with your phone, making money with blogging), but you know what struck me the most? These people. These positive, energetic and inspirational blogger friends who are always ready to help each other and share all their blogging secrets for others. I also admired their courage to throw themselves into new things: Spanish Marcos had never seen snow before, and there he was right in the first tour trying ice climbing at Ruka. I want to stay in touch with all of them, both in social media and live  I'm already looking forward to see couple of them back in Finland on summertime. And what is more, I know that no matter where I go, there will always be friends to call to. 

Kommentit

Veera Bianca (Ei varmistettu) http://www.veerabianca.com

Ihania kuvia ja ajatuksia <3 Oon sanonut ennenkin, mutta sanon uudestaankin - ihan parasta että olit mukana NBE:ssä ja toivottavastti olet mukana tästä lähin joka vuosi :)

Mäkin tässä harjoittelen elämää iPhone 7:n kanssa, monet tosiaan käyttävät sitä jo ainoana kameranaan mikä tuntuu itselle rajulta ajatukselta. Itseasiassa yhdeltä suomalaiselta bloggaajalta kuulin, että tanskalaiset ja ruotsalaiset olivat pressimatkalla ihmetelleet että joku vielä kantaa järkkäriä mukanaan eikä vaan kuvaa kaikkea puhelimella :D

Hanna K
Sunday Blondie

Voi muru, kiitos kauniista sanoista ♡ Ehdottomasti olen mukana ensi vuonnakin, jos mut vain otetaan messiin ja se on töiden puolesta mahdollista! Nyt ymmärrän täysin, miksi olet hehkuttanut NBE:tä ;--)

Eikä! Mä oon niin yhtä järkkärini kanssa, että pelkän kännykän käyttäminen kuvaamisessa tuntuu lähinnä... no, ahdistavalta :--D Vitsit kun ostin tuon iPhone 6:sen just syksyllä, en viitsi nyt vielä päivittää puhelinta uuteen! Mutta tuo iPhone 7 kamera kuulostaa kyllä liian hyvältä ollakseen totta - puhutaanpa tästä vielä tarkemmin, kun palaat reissusta! ♡

EllaGusGus

Kiva tiivistys trendeistä, itse tapahtumasta ja ihmisistä! Täältä pallon toiselta puolen on ollut hauska seurata tapahtumaa somen kautta. Näin aloittelijana on saanut paljon vinkkejä kaikilta. Hauska ollut myös nähdä miten jotkut kansainväliset bloggaajat, joita itse seurannut pitkään, ovat hurahtaneet Suomeen, ja nauttineet siitä todella. Osa taitaa olla siellä vieläkin ;) Eli mahtavaa duunia ovat emännätkin tehneet! Toivottavasti itsekin vielä joskus mukana. Tuo tunnelma täytyy kokea itse!

Hanna K
Sunday Blondie

Voi, kiva, että sain tiivistettyä mielestäsi tärkeimmät pointit! :--) Mutta hei, lähtekää ensi vuonna mukaan - kuinka pitkään teidän maailmanympärimatka kestää? Voisihan siinä välissä poiketa Suomessakin ;--) 

Kyllä jengi tuntui olevan tosi innoissaan Suomesta, niin Helsingistä kuin pohjoisen kaupungeista! Oli kyllä aivan mahtavaa olla mukana tällaisessa prokkiksessa viemässä Suomi-kuvaa eteenpäin. Kunpa pääsisin ensi vuonnakin messiin! ♡ 

EllaGusGus

Pitää ehdottomasti hakea mukaan! Palataan Suomeen elo-syyskuun vaihteessa eli ainakin oikeassa maanosassa ollaan silloin. Ellei taas karata :D Varmaan hakukin noihin aikoihin?

NBE on mahtava projekti! Muutama tapahtumasta tietämätön kommentoi, että "tosi moni tunnettu matkabloggaaja on viime aikoina käynyt Suomessa" :D Mutta silloin on ollutkin onnistunut kampanja, kun viesti välittyy eikä itse tapahtuma.

Kommentoi