aamiaissuositus viikonlopulle – annankadun lempirafla, rennon tyylikäs bones

Sunday Blondie

Annankadun Bonesista on tullut yksi ehdottomista suosikkirafloistani Helsingissä.

Rakastan ravintoloita, joissa yhdistyvät rennon urbaani fiilis sekä harkittu tyylikkyys. Miljöön ja tunnelman lisäksi tärkeässä osassa on tietysti itse ruoka, joka on mielestäni parasta silloin, kun se on simppeliä ja valmistettu laadukkaista raaka-aineista. Bones on onnistunut yhdistämään kaikki nämä puolet.

Kävimme muutama viikonloppu sitten siskoni kanssa Bonesissa, jonka aamiaislista on ravintolan tyylille uskollisesti simppeli: valittavia annoksia on vain muutama. Tarjolla on niin lämpimiä annoksia (esimerkiksi munakasta), smoothieita, mehuja, cocktaileja sekä lämpimiä juomia.

Oloni oli yövuoroputken jälkeen niin krapulainen puhtaasta väsymyksestä, että kaipasin syötäväkseni kunnon ruokaa. Tai no, tiedättehän, sellaista krapularuokaa: jotakin suolaista ja rasvaista. Koska lähdin aamulla kotoani syömättä mitään, keskustaan päästessäni olin nälkäkuoleman partaalla.

Siskoni oli jo syönyt aamulla, joten hän päätyi porkkanainkiväärimehuun sekä granolakulhoon, minä puolestani täyttävämpään toastiin pekonin, sienien ja avokadon kera. Toastin täytevaihtoehtoja oli muutama, joista sai valita kolme itselleen mieluisinta. Lämpimän leivän kylkeen tilasin juomaksi makean mantelikaurasmoothien.

Kello oli jo yli kahdentoista, mutta ravintola oli ihmeen tyhjä: asiakkaita istui vain muutamassa pöydässä, tilaa oli riittämiin. Hiljaisuudesta ei tarvinnut kuitenkaan kärsiä, sillä DJ vastasi pienen kuulijajoukon viihdyttämisestä. Omaan makuuni musiikki oli kuitenkin hieman liian kovalla, sillä en kaipaa heti aamusta kovaäänistä musiikkia korvilleni.

Jouduimme odottamaan annoksiamme hyvin pitkään, mikä oli jokseenkin hassua siihen nähden, ettei ravintolassa ollut juurikaan asiakkaita. Helpotin pahinta nälkääni kuitenkin smoothiella, joka osoittautui täydelliseksi: suklaata, kardemummaa, mantelimaitoa. Lopputulos oli suloisen pehmeä, makea, talvinenkin. Täydellinen viileään syyspäivään – sellaiseen, jolloin kaipaa pientä virkistystä.

Myös toast osoittautui ihanaksi. Avokadoa oli reilusti, mutta muuten kaikkia aineksia oli sopivassa suhteessa. Sienet maistuivat taivaalliselta suolaisen pekonin kanssa, leipä oli mukavan rapsakkaa. Siskon turkkilaista jogurttia, marjoja, mangoa ja granolaa yhdistelevä annoskin oli maukas.

Rento hengailumesta, olohuone, rafla, baari. Oli kyseessä sitten arki tai viikonloppu, Bonesissa on mukavaa viettää aikaa niin yksin kuin ystävienkin kanssa ilman, että on kiire minnekään.

Iso peukku Bonesin aamiaiselle ja after workille! Ensi kerralla testaan raflan illallisaikaan.

Bones
Annankatu 6
Aamiainen tarjolla lauantaisin 10–16

bloglovin / instagram / pinterest

// Here’s a wonderful breakfast recommendation for the weekend: you gotta try restaurant Bones’s delicious smoothies, freshly squeezed juices and warm toasts. The food is always oh-so-gorgeous yet simple, and the atmosphere of Bones is easygoing. Such a great place to hang out with your best friends.

Kommentoi