ABC – elämäni aakkoset

Sunday Blondie

Saan toisinaan lukijoilta kommentteja, että he haluaisivat lukea kahvila- ja rafla-arvioiden lisäksi enemmän kirjoituksia minusta itsestäni. Olen aina hieman vierastanut minä minä minä -kerrontaa, ja siksi blogissakin on tuntunut luontevammalta keskittyä asioihin, joita kohtaan arjessani.

Eilen keksin juttuformaatin, jonka kautta voisin avata teille ajatusmaailmaani: vanhat kunnon elämäni aakkoset! Niistä muodostuikin lopulta sellainen paketti, ettei kukaan tule hetkeen pyytämään kertomuksia itsestäni. Haha!

Aakkosia kuvaavien sanojen keksiminen oli hauskaa puuhaa. Toivottavasti pääset tutustumaan niiden kautta vielä paremmin minuun! ♡ 

Okay, let's do this.

Arki. Vaikka rakastan lomamatkoja ja joulun kaltaisia juhlapyhiä, nautin arjesta. Elämän pienet ilot ovat lopulta juuri tärkeimpiä: työt, treenaaminen, Helsingin kaduilla fiilistely, kahvihetket ystävien kanssa, iltauutiset sohvalla kullan kainalossa.

Balanssi, joka merkitsee itselleni ennen kaikkea hyvinvointia, niin fyysisesti kuin henkisesti. Kun ruokavalio, liikunta, työt ja vapaa-aika ovat balanssissa, voivat sekä kroppa että mieli hyvin.

California on ollut mielessäni viimeisen puolen vuoden ajan. Sinne on pakko päästä, pian! Palmut, sininen meri ja Whole Foodsin vihersmoothiet, I'm coming for you...

Debatti. Katsoin aamulla Yhdysvaltain presidentinvaalien viimeisen vaaliväittelyn. On ollut kiinnostavaa seurata viime kuukaudet, miten Hillary Clinton ja Donald Trump sivaltavat toisiaan – Suomen poliittinen keskustelu kun on melko kesyä Jenkkilään verrattuna.

Elokuvat. Vaikka suosin ensisijaisesti lukemista, on joskus ihanaa lähteä elokuviin tai köllähtää sohvan pohjalle katsomaan hyvää elokuvaa. Rakastan etenkin vanhoja elokuvia (sellaisia, joissa näyttelevät Marilyn Monroen ja James Deanin kaltaiset tähdet), dokumenttielokuvia (viimeksi katsoin dokkarin Kekkosesta) ja tositapahtumiin perustuvia elokuvia.

Fine dining. Rakastan, ra-kas-tan kymmenen ruokalajin illallisia, jotka koostuvat muutaman suupalan kokoisista taideteoksista. Fine dining on minun ja avomieheni yhteinen "harrastus", ja pyrimme käymään astetta fiinimmällä illallisella pari kertaa vuodessa. Viimeisin kaunis muistoni on Ravintola Olosta, jonka menu oli yhtä makujen ilotulistusta.

Globalisaatio. Olen ollut aina kiinnostunut vieraista kulttuureista, ja globalisaatio on tehnyt niihin tutustumisen yhä helpommaksi. Välimatkat ihmisten välillä ovat lyhentyneet niin sosiaalisen median kuin kehittyneen teknologian myötä, mikä on mielestäni mahtava asia. Somen voin seurata livenä vaikka New Yorkin muotiviikkoja!

Helsinki. Kaupunki, jossa tunsin ensimmäistä kertaa todella olevani kotona. Helsinki jaksaa yllättää yhä uudelleen minut kauneudellaan, salaisuuksillaan ja uusilla kahviloillaan. I'm addicted and I just can't get enough.

Instagram. Kun kaipaan kaunista kuvavirtaa ja inspiraatiota, suuntaan Instagramiin (tai Pinterestiin). Insta onkin suosikkisomeni, nimimerkkinä tuttu @hannakarppa

Jooga. Kun astun joogasaliin, voin unohtaa kaiken muun. Joogaohjaajan lempeät breathe in, breathe out -ohjeistukset vievät ajatukseni täydellisesti kehoni tarpeisiin. Tuskin on toista harrastusta, jossa pystyn yhtä täydellisesti rentoutumaan ja kuuntelemaan kehoani.

Kirjoittaminen on ollut aina osa elämääni. Yläasteikäisenä kirjoittaminen oli lähinnä harrastus, hassuja tarinoita kouluvihkojen reunoissa. Lukioikäisenä tajusin, että tätähän voisin tehdä työksenikin. Ja niin siinä lopulta kävikin.

Laulaminen. Lukioaikoina musiikki oli osa jokapäiväistä elämääni ja lauloin parissakin kuorossa. Tänä päivänä laulan lähinnä suihkussa ja autossa radiohittejä kuunnellessa. Kaipaan valtavasti kuorolaulun tuomaa energiaa ja hyvää fiilistä.

Matkustaminen. To travel is to live, yksi lempilausahduksistani. Olen onnellinen, että olen saanut nähdä ja kokea niin monta upeaa kaupunkia, jotka ovat jääneet lähtemättömästi mieleeni. Kun yksi matka on tehty, on pakko päästä toiselle.

New York. The Big Apple, the city that never sleeps. Helsingin lisäksi toinen maailman kaupungeista, joissa tunnen olevani kotona. Ikuinen ikävä.

Optimismi. Olen positiivinen luonne, ja pyrin katselemaan asioita myönteisessä valossa. Huonoistakin päivistä ja hetkistä löytyy useita asioita, joista voi olla kiitollinen sekä onnellinen. Usein optimistinen asenne pelastaakin kehnon fiiliksen.

Perhe. Äiti ja isä, isosisko – perheeni on pieni mutta sitäkin rakkaampi. Kiitos siitä, että olette aina tukenani ja tsemppaatte. ♡ 

Qatar Airways. Osallistuin viime viikolla Qatar Airwaysin mahtipontiseen gaalaan, kun yhtiö avasi ensimmäiset lentoreittinsä Helsingistä Dohaan ja maailmalle. En ole koskaan unelmoinut Lähi-itään matkustamisesta, mutta Qatarin gaala herätti mielenkiintoni etenkin Dohaa kohtaan.

Rakas. Elämäni tärkein ihminen, väsymätön sparraaja, honey bear. On ihanaa jakaa elämä ihmisen kanssa, johon voin luottaa täydellisesti, joka jakaa samanlaisen elämänkatsomuksen kanssani. Joka on utelias ja rakastaa matkailua yhtä paljon kuin minä. Ja joka rakastaa jäätelöä, se on ehkä tärkeintä. ♡

Smoothie. Aamujeni aloitus ja elinehto. Voisin elää pelkästään smoothiella! Arkena surautan yleensä nopean marjasmoothien, jonka kulautan alas kiireessä ennen kuin juoksen bussiin. Rauhallisena aamuna fiilistelen ja aloitan päiväni hitaasti värikkäällä smoothie bowlilla.

Tee. Valkoisena, kiitos! Vihreä inkivääritee on ikisuosikkini, vihreä granaattiomenatee uudempi villitys. Kun haluan ostaa teetä, suuntaan askeleeni Eerikinkadun Théhuoneelle.

Unelmat. Olen ollut aina unelmoitsija. Yleensä unelmani liittyvät uraan ja matkusteluun, ennen kaikkea jälkimmäiseen. Tällä hetkellä unelmoin Kalifornian pauhaavista rannoista ja Japanin värikkäästä hanamista.

Valokuvaaminen. Valokuvaan lähes päivittäin. Joskus toivon, että voisin ottaa kuvia silmilläni, sillä näen niin paljon kauniita asioita päivittäin! Erityisen hyvä olen ruokakuvaamisessa, kun taas henkilökuvaamista haluaisin kehittää.

Wow, you go girl! Viime vuosina olen oppinut kannustamaan entistä enemmän läheisiäni. Kannustusta on kiva saada myös itse, etenkin silloin, kun on epävarma omasta osaamisestaan.

X-asento. Joogamatolla, sohvalla, sängyssä. Mieluiten pää kullan sylissä, jotta hän voi hieroa päätäni.  

Ystävät, varsinkin lähimmät sellaiset, ovat minulle kuin perhettä. Ystävät tuovat elämääni enemmän onnea kuin mikään materia tai saavutukset. Siksi koen, että ystävyyssuhteiden säännöllinen vaaliminen on tärkeää – ystävien näkemisestä saatu ilo on kuin laittaisi rahaa pankkiin! ♡

Zzz eli nukkuminen. Rakastan nukkumista, mutta nukun harvoin yli kahdeksaa tuntia pidempään. Määrää tärkeämpää on kuitenkin laatu: jos nukun huonosti, voin huonosti. Pyrin pitämään nukkumaanmenoaikani säännöllisinä ja heräämään vapaapäivinäkin ajoissa.

Åbo. Vanhempani muuttavat marraskuun lopulla Turkuun, joka on itselleni jo lapsuudesta tuttu kaupunki. Siskoni on asunut Turussa vuosikausia, ja olin ajatellut itsekin muuttavani sinne, kunnes opinnot veivät Helsinkiin. Turulla on kuitenkin aina oma paikkansa sydämessäni – ja kohta minulla on kolme erittäin hyvää syytä matkustaa kaupunkiin useammin!

Äänettömyys. Joskus on hyvä olla vain hiljaa. Bussissa istuessani katselen usein ikkunasta ulos, ilman musiikkia tai muita häiriötekijöitä. Parasta äänettömyys on luonnossa: kun pysähdyn juoksulenkillä merenrantaan, suljen silmäni ja hiljennyn kuuntelemaan kaislojen vienoa suhinaa. 

Överit. Yleisesti ottaen huono idea (varsinkin alussa mainitun balanssin kannalta), mutta joskus paikallaan – esimerkiksi kesällä tulee aika usein vedettyä jätskiöverit. Ja sittenkös vasta treeni maistuukin! 

* Vaatteet Mori Collective, kiitos kuvauslainasta Frank/ie! ♡

Kuvat: Eveliina Linkoheimo

bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

// Sometimes I receive messages from readers asking me to tell more about myself. I've always felt a bit uncomfortable about the kind of me, me, me narration so it's been easier to just write about the things I experience every day. Last night I got an idea how I could speak my mind in a natural way: the alphabet of my life! I know I know, I wrote it only in Finnish, sorry guys – but everyone knows how to use Google Translator, right? Haha!

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Ihana sinä! <3 Tuli niin paljon uutta juttua susta mistä en tiennyt aikasemmin. :-) Lähiaikoina taas kahville tai jungle juiceilee!

Hanna K
Sunday Blondie

Ihanaa, sitten tämä juttu palveli tarkoitustaan! Ehdottomasti, jungleilee ♡ Molempien suosikki! ♡

Jensson (Ei varmistettu) http://www.hugepassionforlife.com

Tulipa tätä postauksesta jotenkin tosi kiva fiilis :) Kesän jätskiövereille ja joogalle peukku!

Hanna K
Sunday Blondie

Voi, olipa ihana kuulla! ♡ Jätskiöverit ja jooga tasapainottavat myös aika kivasti toisiaan ;--) 

Kommentoi