arjen pieniä iloja – rauhallinen startti päivään sis. delin aamiaisella

Sunday Blondie

Rakas äitini yöpyi luonani tiistaina, ja koska jääkaappini näytti keskiviikkoaamuna herätessämme kiusallisen tyhjältä, päätimme suunnistaa Kalevankadun SIS. Deli + Caféen rauhalliselle aamiaiselle.

Olen jo pitkään halunnut testata SIS. Delin arkiaamiaisen, sillä pidän pienen kahvilaketjun tuotevalikoimasta: tuoreista leivistä, monipuolisista salaateista ja luomutuotteista. Kahvilan vuonna 2008 perustaneet siskokset Anu ja Kaisa haluavat tarjota asiakkailleen ennen kaikkea laadukkaita, lähellä tuotettuja, terveellisiä ja herkullisia aterioita, jotka on helppo napata halutessaan mukaan. SIS. Delistä löytyykin mainio valikoima niin terveellisiä aamiais- kuin lounasaterioita että pieniä välipaloja.

Kalevankadun kahvilan 10,50 euron aamiainen on tarjolla joka arkipäivä kello 7–10:30. Aamiaista tarjotaan myös lauantaisin ja sunnuntaisin, joskin se on tuolloin viisi euroa kalliimpi ja oletettavasti hieman laajempi. Sen voin kuitenkin todeta, että arkiaamiaisen hintalaatusuhde on erinomainen!

Jostain syystä mieleeni oli syöpynyt ajatus, että SIS. Delistä saa erinomaista puuroa – muistelin lukeneeni aiemmin toisesta blogista, että etenkin kookospuuro olisi ollut ihanaa. Siksi olinkin hieman pettynyt, kun sain kassalla kuulla, että puuroa on tarjolla lähinnä talviaikaan.

Aamiainen oli kuitenkin erinomainen ilman himoitsemaani puuroakin. Ruokatarjonta oli juuri sellainen, mistä itse pidän: valikoima oli kohtuullinen, mutta sitäkin laadukkaampi. Leipää oli kahta erilaista, leivänpäällisiä sitäkin enemmän, kuten kuvasta näkyy. Tuore leipä maistui ihanalta kotitekoisen hummuksen ja täyteläisen pinaattipeston kera.

Kalevankadun SIS. Delissä on vain muutama pöytä, ja siksi pieni tila täyttyy nopeasti. Kahvilan työntekijät eivät tahtoneet pysyä syöjien perässä, joten noutopöydästä loppuivat milloin haarukat, milloin hedelmät. Pieni säätäminen ei kuitenkaan vaikuttanut tunnelmaan, joka oli leppoisan ystävällinen.

Suolaisten leipätarvikkeiden lisäksi aamiaisella tarjottiin luonnonjogurttia sekä soijajogurttia, rahkaa, mysliä, pähkinöitä, siemeniä sekä hedelmiä ja marjoja. Jälkiruoaksi oli myös ihanaa spelttipannaria, joka oli niin suosittua, että se loppui kesken. Speltti tekee pannukakkuun niin samettisen pehmeän rakenteen, että ensi kerralla kun pyöräytän itse pannarin, haluan kokeilla spelttiä. SIS. Delin pienten pannukakkupalojen kera tarjottiin mustikka- ja omenahilloa.

Mistä tunnistaa luottokahvilan? Aurinkoisesta palvelusta, laadukkaasta ruoasta ja teekuppillisen mukana sisälle valuvasta lämmön tunteesta. Minulle Kalevankadun SIS. Deli on mitä ihanin hengähdyspaikka keskustan sydämessä.

Ja sellaisiahan tässä kaupungissa ei voi olla koskaan liikaa.

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentit

Susann
Eleganssi

Näyttääpä herkulliselta! Muutenkin ihana blogi sinulla. Helsinki-vinkit tulevat aina tarpeeseen, on kiva löytää kotikaupungista uusia suosikkipaikkoja. :)

Hanna K
Sunday Blondie

SIS. Delin arkiaamiainen on mitä ihanin, suosittelen sitä lämpimästi! Hinta ei ole lainkaan paha, mutta ruoan laatu on sitäkin korkeampi. Tässä kahvilassa mieli lepää. ♡

Ihanaa kuulla, että olet saanut blogista kivoja vinkkejä! Blogitekstien kirjoittaminen uhkaa jäädä taas vähemmälle, kun työt alkoivat, mutta yritän ehtiä kirjoittelemaan tännekin :--)

Kommentoi