arkitreffit korjaamolla – urbaanissa baari & keittiössä on lupa ottaa rennosti

Sunday Blondie

Tiistai-iltana skippasimme poikkeuksellisesti kotona tehdyn arkisalaatin ja suuntasimme poikaystäväni kanssa illalliselle Kulttuuritehdas Korjaamon baari & keittiöön.

Sain kutsun käydä testaamassa ravintolan, joka olikin itselleni ennestään tuntematon, vaikka olenkin käynyt aiemmin keikalla Korjaamolla. Rennoksi kortteliravintolaksi itseään tituleeraavaan baari & keittiöön kuljetaan Korjaamon sisäpihalta, joka oli koristeltu suloisin, syysillan pimeyttä valaisevin hehkulampuin.

Grillikesän jälkeen Korjaamolla on siirrytty syksyisempiin makuihin. Baari & keittiön tämän hetkinen syysmenu on keittiömestari Miki Kurkelan käsialaa. Ravintola suunnittelee kuitenkin lähiviikkoina uudistavansa menua tapas-tyylisillä annoksilla sekä tuunaamalla pääruokalistaansa. Myös yleisön suosikiksi nousseeseen Korjaamon burgeriin on tulossa uutta tvistiä.

Baari & keittiön iltamenua tarjoillaan maanantaista lauantaihin kello 16 alkaen. Annokset ovat varsin huokean hintaisia, 9–16 euroa. Tyyliltään menu on rento mutta harkittu: tarjolla on muun muassa latva-artisokkarisottoa, ankankoipi-confit ja papuja sekä haudutettua porsaanniskaa ja syysomenaa.

Valitsimme alkuun jaettavaksi avokadomoussen katkarapujen kera. Annos tuli pienenä yllätyksenä: jostain syystä ajattelin mielessäni, että annoksessa olisi ainoastaan avokadomoussea ja katkarapua. Mousse kuitenkin tarjoiltiin salaatinlehtien päällä katkarapujen kera. Kokonaisuus oli raikas ja alkupalaksi sopivan kevyt.

Poikaystäväni päätyi testaamaan kehutun Korjaamon burgerin. Hampurilaisen valmistustapa poikkeaa tavanomaisesta: pihvi valmistetaan 58 asteen lämpötilassa keittämällä 4–5 tunnin ajan. Näin pihvin rakenteesta saadaan pehmeä ja mehukas.

Pihvi maistuikin melko erilaiselta tavalliseen, paistettuun pihviin verraten. Meidän makuumme hampurilainen oli hieman liian pehmeä, ja kaipasimme lihaan lisää suolaa. Annoksen mukana tulleet rapeat ranskalaiset tasapainottivat annosta suolaisuudellaan ja rouskuivat ihanasti suussa. Ranskikset olivatkin erinomaiset! Pisteet myös hampurilaisen ympärille kääritystä kauniista paperista.

Minä puolestani valitsin kasvisvaihdon, latva-artisokkarisoton. Annos oli niin reilun kokoinen, etten mitenkään jaksanut syödä kaikkea: latva-artisokkaa oli hieman liian paljon omaan makuuni. Risotto oli kuitenkin varsin mainiota, ihanan juustoista ja pehmeää, sillä parmesaanissa ei ollut säästelty. Sellaista suloisesti vatsaa lämmittävää ruokaa, jota aina kaipaa kylmänä syyspäivänä.

Listalla oli jälkiruokana vohveleita, mutta koska ne olivat loppu, toi tarjoilijamme Esin eteemme vaniljajäätelöllä ja tuoreilla mansikoilla koristellun suklaakakun. Vohveleiden uupuminen ei haitannut yhtään, sillä suklaakakku oli taivaallista. Juuri sellaista, kuin kunnon suklaakakun tuleekin olla: päältä rapea, sisältä pehmeä, lähes lautaselle valuva. Uskaltaisinkin väittää, että suklaakakku on baari & keittiön timanttisin annos. Ja mitä tulee palveluun, siitä haluan myös antaa kiitosta Esinille, jonka iloinen persoona valaisi koko ravintolan.

Rentoa tunnelmaa henkivä baari & keittiö sopii hyvin leppoisaan istuskeluun ystävien kanssa arki-iltana. Koiratkin ovat tervetulleita ravintolaan – tapasin naapuripöydässä suloisen mäyräkoiran, joka heilutti häntäänsä joka kerta, kun joku kulki ohitse. Yläkerrassa isompi seurue piti kokousta keskenään omassa rauhassaan. Voin hyvin kuvitella itsenikin tapaamaan ystäviäni ravintolaan arki-iltana, ranskalaisia napsien ja viinilasillisen nauttien.

Korjaamon baari & keittiö
Töölönkatu 51 a–b
Keittiö avoinna: lounas arkisin 11–14, illallinen ti–la 16–21.30, brunssi la–su 11–15

Yhteistyössä Korjaamon baari & keittiön kanssa

bloglovin / instagram / pinterest

 

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Tuli (taas näistä sun kuvista) ihan vesi kielelle!

Hanna K
Sunday Blondie

Haha, kiitos ihana! ♡ Rakastan ruokakuvausta – etenkin aamiaisista ja smoothieista on hauskaa räpsiä kuvia!

Nettanen
Destination: Happiness

Korjaamo ei ehkä ole parhaalla mahdollisella tavalla onnistunut profiloitumaan kovin selkeästi. Itselleni ainakin on vähän epäselvää, että mikäs paikka se nyt oikeastaan onkaan.. :D Pitäisi kyllä ehdottomasti mennä käymään syömässä, kun kerran tuossa melko lähelläkin on. Kiitos vinkistä! :)

Hanna K
Sunday Blondie

Niin, siellä tuntuu olevan vähän kaikenlaista! Keikkapaikkana Korjaamo on ainakin mainio. Ja kuten sanottu, myös mainio mesta rentoon hengailuun kavereiden kanssa tavallisena arki-iltana. :--) Sä asutkin sitten hyvällä paikalla, jos Korjaamo on kerran lähellä, oih! 

Kommentoi