best brownies in town – brooklyn cafe lievittää nyc-ikävää

Sunday Blondie

Aina, kun alan ikävöidä New Yorkin katuja, suuntaan askeleeni Fredrikinkadun Brooklyn Cafeen.

Aloitimme muutama viikonloppu sitten siskoni kanssa päivämme aamiaisella Tres Bonesissa (siitä lisää myöhemmin), jonka jälkeen siirryimme vielä kahville suloiseen Brooklyn Cafeen. Ilma tuntui kylmemmältä kuin aikaisemmin, ja painoin paljaat käteni syvemmälle takin taskuihin, soimaten itseäni siitä, että olin jälleen kerran unohtanut nahkahansikkaani kotiin. Ilmassa oli selkeästi talven tuntua.

Talvella mieli halajaa viimasta lämpimiin sisätiloihin, kodikkaisiin pikkukahviloihin, upottautumaan sohvannurkkaan. Viiskulman lähellä sijaitseva Brooklyn Cafe on yksi Helsingin all-time-favorite kahviloistani, sillä paikassa on aina lämmin ja iloinen tunnelma. Autenttiset jenkkiherkut vievät kielen mennessään – kesäisin kahvilasta on ihanaa käydä nappaamassa mukaan tuorejuustolla täytetty muhkea bagel ja suunnata Kaivopuistoon nurmelle istuskelemaan.

Tällä kertaa kaipasimme kuitenkin kahvia ja pientä makeaa. Niinpä päädyimme jakamaan yhden valtavan suklaabrownien keskenämme, vaikka veikeä barista yrittikin kaupata molemmille omaa palaa. Lämmitetyn browniepalan lisäksi pöytäämme kiikutettiin leivoksen kokoa mukailevat cappuccinot, joiden maitovaahto muodosti paksut maitoviikset ylähuulelle.

Uskaltaisin väittää, että juuri Brooklyn Cafe tarjoaa kaupungin parhaat browniet. Jenkkikahvilan brownie on kuohkea, kostea ja supersuklainen. Raaka-aineet olivat selvästi maistettavissa: näissä leivoksissa on reilusti voita, sokeria sekä suklaata. A piece of heaven, I'd say. Mutta onneksi otimme vain yhden brownien puoliksi – se riitti juuri sopivasti tyydyttämään makeanhimon.

Bageleiden ja brownieiden lisäksi Brooklyn Cafesta saa muitakin ihania New Yorkin herkkuja: mustikkamuffineita, valtavia suklaakeksejä, pirtelöitä, jäätelöä ja cupcakeja sekä erilaisia lämpimiä juomia, esimerkiksi pumpkin spice lattea. Samoilla omistajilla on myös Fredrikinkadulla oma BrkLyn Bakery, joka on erikoistunut kymmenien erilaisten cupcakejen valmistamiseen.

Kahvilassa istuskellessamme minut valtasi yhtäkkiä jouluinen fiilis. Pimenevä katu, kahvilan seiniä ja ikkunaa koristavat tuikkivat valot sekä kahvin tuoma vatsaa lämmittävä tunne lienivät syyllisiä tunnetilan syntymiseen.

Kahvikupit tyhjennettyämme heitimme hyvästit iloisille kahvilatyöntekijöille ja astuimme takaisin tuuliselle Fredrikinkadulle. Kävelimme hämärtyvässä illassa kohti keskustaa, enkä voinut olla hymyilemättä huiviini.

Tätä on marraskuu parhaimmillaan.

Brooklyn Cafe
Fredrikinkatu 19
Ma–pe 7.30–18, la 9–17.30

bloglovin / instagram / pinterest

// Every time I’m missing New York I head to Brooklyn Café. In my opinion they serve Helsinki’s best brownies – super chocolatey, huge, chunky bites. Match that up with a big hot cup of cappuccino, and you’ve got heaven right there. Perfect combination especially on a cold and breezy November day.

Kommentit

Susann
Eleganssi

No nyt on niin herkullisesti kirjoitettu postaus, että on pakko suunnata pian Fredalle... :)

Hanna K
Sunday Blondie

Oih, suuntaa sinne pikimmiten! Erityisen tunnelmallinen Brooklyn Cafe on talviaikaan: on ihanaa pujahtaa kylmästä viimasta pikkuruiseen kahvilaan, jonka ystävällinen tunnelma ja kuumat juomat lämmittävät ihanasti vatsanpohjaa. ♡

Norpsu (Ei varmistettu) http://whnora.blogspot.fi/?m=1

oi miten ihanan näkönen pikku kahvila! Pakko päästä käymään pikimiten :)

http://whnora.blogspot.fi/?m=1

Hanna K
Sunday Blondie

Brooklyn Cafe on kyllä mitä suloisin! Pikkuinen kahvila on yleensä aina täynnä, mutta onneksi sopu sijaa antaa :--) Kesällä on kaikkein hauskinta istahtaa kahvilan eteen nostetuille tuoleille!

Kommentoi