best sweet potato fries in town – holiday

Sunday Blondie

Tuskinpa olen koskaan juhlistanut syntymäpäivääni yhtä ahkerasti kuin tänä vuonna. Vietin 25-vuotispäivääni niin perheen kanssa Turussa Pure Heron raakajäätelöä nauttien, avomiehen kanssa Mattolaiturilla samppanjalaseja kilistellen, työkavereiden kanssa lounastauolla ja perjantaina parin rakkaan ystävän kanssa Katajanokan Holidayssa.

Olin himoinnut Holidayn bataattiranskalaisia jo ikuisuuden, mutta ravintolakäynti oli lykkääntynyt lomareissujen ja muiden kesäkiireiden vuoksi. Ilma oli mitä täydellisin terassilla istuskeluun: aurinko paistoi pitkään ja lämpimästi Katajanokalle, joka oli täyttynyt perjantai-illan juhlijoista. Täpötäydesta terassista huolimatta saimme napattua ulkoa pöydän muutaman minuutin odottelun jälkeen.

Koska mieleni teki maistella useampia ruokalajeja, päädyimme tilaamaan ystäväni kanssa jaettavaksi bataattiranskalaisia, kukkakaalia ja tahinia sekä burrata mozarellaa peston ja leivän kera.

Oh my. Holidayn bataattiranskikset ovat heittämällä kaupungin parhaimmat! Monessa paikassa bataatti jätetään liian löysäksi, ja se maistuu usein äklön makealta. Holidayn ranskalaiset olivat kuitenkin ihanan rapsakoita ja juuri sopivan suolaisia. Ranskisten kanssa tarjoiltu majoneesi ja tomaattipyre kruunasivat annoksen.

Bataattiranskisten lisäksi Holiday ansaitsee pisteet estetiikasta niin sisustuksen kuin ruoka-annosten suhteen. Sisätilojen vehreät lehtitapetit kuljettivat ajatukset Palm Springsiin, ja smaragdinvihreät nojatuolit houkuttelivat uppoutumaan laiskanlinnaan drinkkilasin kanssa tuntikausiksi.

Epäilen, etten ole koskaan syönyt yhtä kauniisti koristeltua kukkakaalia! Kasvisannoksen päälle ripotellut kuivatetut kukat kaunistuttivat myös alkoholitonta In the Clouds -tyrnidrinkkiäni, joka maistui nimelleen uskollisesti taivaalliselta.

Avomiehen tilaama Poke Bowl (vai oliko se sittenkin Poké Bowl? Haha!) oli ihanan raikas, kuin sushiannos kulhossa. Ensi kerralla taidankin suunnata ravintolaan kulholliselle lounasaikaan – ja mitä pikemmin, sen parempi, sillä terassikelit alkavat käydä vähiin!

bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

// Last Friday I celebrated my birthday with a couple of friends having a relaxing evening Holiday. I'd been lusting for Holiday's sweet potato fries for a while and thought it'd be about time to taste them. The weather was perfect for a long dinner at the terrace. The fries were just sooo good, most likely the best in town. I also enjoyed my sweet sea buckthorn mocktail with its pretty little flowers. Great tastes of summer! Next time I'll hit the place on lunch time to have a fresh sushi-like Poke Bowl – or was it Póke Bowl? Haha!

Kommentit

laura.k.a

Noita bataattiranskiksia on itsekin tullut himoittua jo vaikka kuinka kauan! Kesän alussa maistoin ensimmäisen kerran bataattiranskalaisia, ja itse asiassa bataattia ylipäätään, Fafa's:issa ja heti tykästyin ja tuolloin kaveri vinkkasi Holidayn ranskalaisten olevan taivaallisia! Pakko on nyt kyllä yrittää tässä elokuun aikana käydä noita maistamassa, muuten menee kyllä ensi kesän puolelle ellei sitten Ruotsissa tule vastaan :D

Hanna K
Sunday Blondie

No niin, suuntaa nyt nopsasti vielä Holidayhin, kun terassikelejäkin riittää! Minkälaiset Fafa'sin ranskikset olivat, kannattaako nekin testata? ;--) 

laura.k.a

Mun mielestä ne oli kyllä hyviä, toki en ikinä aiemmin ollut syönyt bataattiranskiksia bataatista puhumattakaan, joten en ehkä ole paras arvioimaan :D

laura.k.a

Nyt on käytä Holidayn bataattiranskikset testaamassa ja oli kyllä ehdottomasti kehujen arvoiset! Seuralainenkin, joka yleensä ei tykkää ranskalaisista, oli aivan haltioissaan! 

laura.k.a

Nyt on käyty Holidayn bataattiranskikset testaamassa ja oli kyllä ehdottomasti kehujen arvoiset! Seuralainenkin, joka yleensä ei tykkää ranskalaisista, oli aivan haltioissaan! 

laura.k.a

Nyt on käyty Holidayn bataattiranskikset testaamassa ja oli kyllä ehdottomasti kehujen arvoiset! Seuralainenkin, joka yleensä ei tykkää ranskalaisista, oli aivan haltioissaan! 

laura.k.a

Nähtävästi ei kannata yrittää puhelimen kanssa mitään kommentoida, taidokkaasti menee pieleen kerta toisensa jälkeen :D 

Hanna K
Sunday Blondie

Hahaa! No mä katsoin kommenttien määrää, ja ihmettelin, että mitä täällä tapahtuu! :--D Ihana kuulla, että ranut maistuivat ♡♡♡ Hitto, nyt munkin alkoi tehdä niitä mieli!

Kommentoi