the blog awards finland 2015 – suomalaisten blogien juhlaa

Sunday Blondie

Eilen oli jännittävä ilta: pääsin satojen muiden bloggaajien kanssa juhlistamaan Suomen parhaimpia blogeja A-lehtien järjestämään The Blog Awards Finland -gaalaan.

A-lehtien Kulosaaren lasipalatsi oli puettu juhla-asuun, ja tila täyttyi nopeasti juhlapukuihin tälläytyneistä juhlavieraista, värikkäistä valoista sekä kuohuvaa tarjoilevista tarjoilijoista. Minne tahansa katseensa käänsikin, saattoi nähdä tuttuja – tai pikemminkin blogituttuja, ihmisiä, joiden arki on tullut tutuksi blogimaailman kautta.

Ensimmäistä kertaa järjestettävässä gaalassa jaettiin tunnustusta ansioituneille bloggaajille kahdessatoista kategoriassa. Näistä yhteentoista tuomaristo oli asettanut ehdokkaansa, joita oli jokaisessa kategoriassa viisi. Viimeinen kategoria oli lukijoiden suosikki, joka määräytyi täysin lukijoiden antamien äänten perusteella.

Ja tässä ovat vuoden 2015 The Blog Awards Finland -gaalan voittajat:

Lifestyle – Tämän kylän homopoika / Eino Nurmisto
Hyvinvointi ja terveys – Vilma P / Vilma Peltonen
Sport – Eveliina Tistelgren / 
Eveliina Tistelgren
Muoti – Blond Rivets / Kira Kosonen
Kauneus – Karkkipäivä / Sanni
Kulttuuri, yhteiskunta, talous – Ruskeat tytöt / Koko Hubara
Perhe – Mutsis on / Emilia Huttunen
Ruoka – Kinuskikissa / Sini Visa
Sisustus – Moderni puutalo / Mervi ja Petri
Matka – Archie gone Lebanon / Inka Khanji
Vlogi – Eddspeaks / Eetu Pesonen
Lukijoiden suosikki – Elämää Venlan silmin / Venla Savikuja

Jokaisen palkinnon jakoa edeltävä jännitys oli suorastaan käsinkosketeltavaa! Rehellisesti sanottuna en osannut yhdenkään kategorian kohdalla arvata, kuka bloggaajista voittaisi. Se osoittaa selkeästi sen, miten valtavasti Suomessa on mahtavia, laadukkaita, kauniita ja ajatuksia herättäviä blogeja. Jokaikinen ehdolla ollut bloggaaja on tehnyt valtavasti töitä, monet vuosikausia. Siksi onkin hienoa, että bloggaajien työlle halutaan antaa tunnustusta.

On myös hauskaa huomata, että Suomeenkin on vakiintunut oma blogiyhteisönsä, johon mahtuu monenlaisia blogeja. Ja kuka sitä tietää, kenties palkittavien kategorioiden määrä tulevaisuudessa kasvaa entisestään.

Mielestäni mahtavinta on kuitenkin edelleen ajatus kirjoittajan vapaudesta: kuka tahansa voi perustaa blogin, mistä tahansa aiheesta, ja toteuttaa itseään juuri itselleen ominaisimmalla tavalla  oli kyse sitten kirjoittamisesta, valokuvaamisesta, videoiden tekemisestä tai ajatustensa esittämisestä maalausten kautta.

Valtavasti onnea kaikille voittajille! ♡

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Aivan ihana mekko, mistä hommattu?

Kommentoi