breaking news: S U M M E R in the city

Sunday Blondie

Ihmiset hei. Tyypit! 

Helsingissä on kesä.

Päätin sen tänään!

Päälläni on lyhyt mokkanahkarotsi, raitapaita ja vaaleat farkut. Vagabondin höyhenenkevyet tennarit, jotka tuntuvat jalassa lähinnä aamutossuilta. Käärityt lahkeet, paljaat nilkat, vähän läikikkäät tosin, itseruskettavakokeilujen jäljiltä.

Pengerpuiston oksat notkuvat lehtien aluista. Ne ovat niin makeanvihreitä, etten edes muistanut, kuinka syötäviltä uudet lehdet näyttävät, saatikka tuoksuvat. Lokki kirkuu, ratikka kolisee, koirankakka haisee. Räpsin kännykälläni kuvia kaikesta elollisesta ja elottomasta, jonka kohtaan kävellessäni kotiin. Iäkäs mies katsoo touhujani ihmeissään, hymyilen aurinkoisesti takaisin.

Kirkkaat auringonsäteet siristävät silmät sikkuralle. Mikä valoilmiö! Taivas on sininen ja valkoinen, pilvet seilaavat rauhallisesti eteenpäin.

Viimeiset viikot mielessä on pyörinyt tuhat ja sata tehtävää. Nyt en voi miettiä muuta, kuin tuota sinistä taivasta, hiljalleen eloon heräilevää Kalliota, pian avautuvaa Karhupuiston lippakioskia, lämpimiä kesäiltoja, piknikkejä, rannalla ja puistossa makoilua, pitkiä päättömiä kävelyretkiä, iloa, naurua, suudelmia.

En murehdi.

Mulla on nahkarotsi päällä. Ja kuten poikakaverikin totesi, se on takuuvarma kesän merkki.

bloglovin / instagram / pinterest

Psst! Tänään starttaa myös ihana kaupunginosafestivaali Kallio Kukkii, joka järjestetään 21. kerran. Se onkin yksi Suomen vanhimmista kaupunginosafestareista! Luvassa muun muassa musiikkia, teatteria, runoutta ja kirjallisuutta, kymmenen päivän ajan. Ja mikä parasta, pääosin ilmaiseksi!

Kommentit

Mariaa
Hömppätaivas

Eilen aamulla töihin lähtiessä oli kostea ja harmaa ilma ja ajattelin, että ulkona on kylmä, mutta olikin ihan lämmin. Tuli tosi kesänen fiilis, varsinkin kun maailman muuttuu taas vihreeks. Ja eihän sitä auringonpaistetta mikään voita. Kesä<3

Hanna K
Sunday Blondie

Säätila on nyt tosi vaihteleva! Koskaan ei tiedä kotoa lähtiessään, pitäisikö varautua saateeseen vai auringonpaisteeseen. Ihanaa, kun kesä ja kaikki hauskat seikkailut ovat vielä edessäpäin ♡ Auringonpaistetta viikonloppuusi! :--)

Kommentoi