brunssivinkki helsingin ulkopuolelle – kirkkonummen helmi, hurmaava bistro o mat

Sunday Blondie

Toisinaan brunssille kannattaa lähteä kauemmaskin – esimerkiksi Kirkkonummelle.

Helsingin brunssiskene on kasvanut viimeisten viiden vuoden aikana mittavaksi. Pääkaupunkiseudulta löytyy kuitenkin loistavia brunsseja myös keskustan ulkopuolelta, kun tietää mistä etsiä. Siksi halusinkin testata Bistro O matin sunnuntaibrunssin, sillä ravintola itsessään on valittu monta kertaa Kirkkonummen helmeksi.

Ravintolan omistavat Marko ja Päivi Palovaara avasivat Bistro O matin Kirkkonummen Citymarketin kupeeseen vuonna 2010. Ravintolan sijainti on vähintäänkin mielenkiintoinen: kuka keksii perustaa näinkin kunnianhimoisen ravintolan kauppakeskuksen kylkeen? Erikoisesta ympäristöstään huolimatta ravintola on ollut Kirkkonummella menestys ja saavuttanut oman asiakaskuntasa nopeasti. Bistro O matiin halutaan tulla herkuttelemaan Helsingistä asti.

Ulkomaailma unohtuukin nopeasti, kun astuu sisään tyylikkäästi sisustettuun, kauniisti valaistuun ravintolaan: aurinkoisena sunnuntaipäivänä lasitetut ikkunaseinät saavat tilan suorastaan loistamaan.

Helmikuun ajan sunnuntaibrunssilla pääosassa olivat blinit, joka sopikin erinomaisesti minun ja avomieheni makuun – me kun satumme rakastamaan blinejä. Avomies aloitti brunssinsa samettisen pehmeällä maa-artisokkakeitolla, mutta minä siirryin suoraan blineihin, sillä olin niistä kiinnostunein.

Blinit olivat kooltaan valtavia! Rakenne oli suloisen kuohkea, tattari maistui mukavasti taikinassa. Jokainen sai höystää blinin mieleisillä lisukkeillaan: tarjolla oli perinteikäästi hapankermaa, kirjolohenmätiä, punasipulia, suolakurkkua ja hunajaa, mutta myös metsäsieni- sekä savuporo-omenasalaattia. Tykästyin etenkin savuporo-omenasalaattiin, jossa yhdistyivät kivasti suolainen ja makea.

Brunssilla tarjoiltu cava, Castellroigin Brut Nature, sopi erinomaisesti yhteen blinien kanssa. Yleisesti ottaen pidän enemmän valko- ja punaviineistä kuin kuohuviineistä: ne kun ovat monesti joko liian makeita tai kirpeitä. Bistro O matin cavassa tasapaino oli täydellinen.

Lämpimien ruokien puolella kohtasimme pienen yllätyksen: tarjolla oli varhaisperunoita! Suomesta niitä ei vielä saa, mutta keittiömestarina toimivan Markon mukaan Bistro O matin perunat tilataan Ranskasta ja Italiasta, kunnes Suomesta saadaan jälleen satoa. Tuoreet perunat maistuivat täydellisiltä graavilohen kanssa: yhdistelmä toi mieleen monia kesäisiä muistoja.

Kiinnitän brunsseilla käydessäni aina huomiota pieniin yksityiskohtiin. Bistro O matissa mieltäni lämmitti suoraan pöytään tuotu leipätarjotin, jolla oli kahta ravintolan itse tekemää leipää: saaristolaisleipää sekä vaaleaa, juureen tehtyä maalaileipää. Molemmat olivat erinomaisia, ja kotitekoisuus maistui vahvasti. 

Sitten olikin vuoro siirtyä herkkusuun suosikkiin: jälkruokapöytään. Tarjolla oli suklaa-vadelmamoussekakkua, créme brûléeta, hedelmäsalaattia, jogurttia, kotimaisia pientilajuustoja sekä hilloja.

Erityispisteet annan hedelmäsalaatista, jossa ei oltu säästelty eksoottisempien tuoreen ananaksen, cantaloupe-melonin sekä pitahayan kanssa. Ihanan raikasta! Suloisen paksu turkkilainen jogurtti sopi ihanasti yhteen tuoreiden hedelmien kanssa.

Jos ruoka oli ihanaa, niin oli myös palvelu. Suurkiitos Bistro O matin Päiville ja Markolle mahtavasta, meidät täysin huomioivasta palvelusta! Iloinen palvelu kruunaa aina onnistuneen brunssipäivän: kun miljöö, ruoka ja palvelu ovat kohdillaan, ravintolasta on mahdotonta poistua hymyilemättä.

Maaliskuussa Bistro O matin brunssilla on tarjolla eksoottisempi makuseikkailu Pohjois-Afrikkaan ja Välimerelle. Tsekkaa uusi lista täältä, varaa paikkasi ja suuntaa tulevana viikonloppuna brunssimatkalle Kirkkonummelle! Highly recommend.

Bistro O matilla on jo jännittäviä suunnitelmia loppuvuodelle: Päivi ja Marko aikovat kirjoittaa kirjan, joka käsittelee ravintolan kysytyimpiä reseptejä. Jäänkin innolla odottamaan uutta tuotosta, sillä rakastan keittokirjoja!

*Yhteistyössä Bistro O matin kanssa

Bistro O mat
Limnellinaukio, Kirkkonummi
Brunssi tarjolla sunnuntaisin klo 12–18

bloglovin instagram / pinterest

// If you're looking for a delicious brunch spot outside Helsinki, you gotta try Kirkkonummi's wonderful Bistro O mat. Last Sunday me and my boyfriend tested their brunch, the theme for February being blinis. The food was amazing, service super friendly and restaurant itself stylish and cozy. On March Bistro O mat will serve a North African themed brunch. Make sure you book a table for the weekend!

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

En kestä!! Nyt on kyllä niin herkullisen näköistä että pitäisi ottaa lähiaikoina auto alle ja köröttää Helsingistä tuonne! :D

Hanna K
Sunday Blondie

Bistro O matin brunssi oli kyllä todellakin herkullinen! Ah, miten rakastankaan blinejä. ♡ Isoilla ikkunoilla varustettu ravintola on parhaimmillaan kevät- ja kesäaikaan, kun auringonvalo valaisee koko tilan :--) Pian brunssinsa voikin nauttia jo ravintolan terassilla!

ellinoora_ (Ei varmistettu)

voi hitsit miten ihanalta näyttää! harmi että meni blinibrunssi ohi, se olis ollut kiva testata. mutta tonne pitää kyllä suunnata, en oo käynyt koskaan ees kirkkonummella :)

Hanna K
Sunday Blondie

No voi harmi, toivottavasti pääsit kuitenkin nauttimaan blinikaudesta jossakin toisaalla! Ensi vuodeksi varaat sitten pöydän Bistro O matiin... ;--) Maaliskuun brunssimenukin kuulosti kyllä herkulliselta!

Kommentoi