café engel hurmaa vanhan ajan tunnelmallaan

Sunday Blondie

Suuntasimme viime lauantaina miehen kanssa perinteiselle viikonloppukahville Café Engeliin, jossa olin vieraillut viimeksi pari vuotta sitten. Tuolloin olin ihastunut kahvilan vanhan ajan tunnelmaan, ja muistelin, että myös tarjolla ollut sitruunamarenkipiirakka oli ollut varsin makoisaa.

Tunnelma oli ennallaan: tummat pöydät ja tuolit, kultakarmiset peilit, ystävällinen palvelu ja upea näköala Senaatintorille. Pienellä mielikuvitusleikillä saattoi kuvitella astuvansa sisään vilkkaaseen pikkukahvilaan Ranskassa.

Vitriinissä oli useampaa erilaista kakkua ja piirakkaa, mutta valinta ei ollut lopulta kovin vaikea: kolmikerroksinen appelsiini-suklaa-moussekakku ja banaanisuklaakakku päätyivät lautasillemme.

Kaikki oli hyvää, joskaan ei mitenkään erikoista. Kakkupalojen hinta oli vähän suolainen, noin kahdeksan euroa per pala. Kolmikerroksinen moussekakku oli kuitenkin jo itsessään niin kaunis, että siitä raaskikin maksaa hieman ekstraa.

Harmikseni emme päässeet ikkunapöytään, sillä kahvila oli puolenpäivän aikaan jo melko täynnä. Se ei kuitenkaan lopulta vaikuttanut lehtien lukemisesta ja kahvittelusta saatuun nautintoon, vaan ryystimme tyytyväisenä juomiamme ja maistelimme kakkuja. Fiilistelin kahvilan unenomaista tunnelmaa ja kauniita, itämaisia mattoja.

Café Engelistä saa myös aamiaislautasia, jotka näyttivät viereisiin pöytiin vilkuilun perusteella kuitenkin melko tavanomaisilta. Itse tulisinkin Engeliin mieluiten juuri kahville, lukemaan lehtiä tai kirjaa, rauhoittumaan.

Ehkä ensi kerralla pääsen himoitsemaani ikkunapöytään.

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentoi