croissanteja, brie-juustoa ja mansikkahilloa – ranskalainen aamiainen engelin tapaan

Sunday Blondie

"Oon siinä just! Varasin meille pöydän!"
"Of course you did."

On useita mahtavia tapoja aloittaa päivä: toisinaan on ihanaa hypähtää suoraan sängystä virkistävälle aamulenkille, toisinaan taas hautautua peittoihin tuntikausiksi hyvän kirjan ja lehtikasan kanssa.

Ja sitten on niitä päiviä, jolloin paras tapa aloittaa aamu on nautiskella pitkästä arki-aamiaisesta parhaan ystävän kanssa.

Viime tiistaina istuimme pitkään ystäväni Jennan kanssa Cafe Engelin ikkunapöydässä – onnekseni tajusin soittaa kahvilaan puoli tuntia ennen paikalle saapumista ja varata meille pöydän. Kuten niin monessa kahvilassa, myös Engelissä ikkunapöydät ovat usein halutuimpia ja siksi aina varattuja. 

Teemana oli french chic, ja kuin huomaamattaan ystäväni oli sonnustautunut suloiseen baskeriin ja pilkulliseen rusettipaitaan, unohtaen, että olimme todella tulossa nauttimaan croissanteja. Siinä hetkessä oli helppoa haaveilla olevansa pienessä ranskalaisessa kahvilassa.

Toivon, että joku olisi kertonut minulle jo paljon aikaisemmin, miten suloiselta lehtevä croissant, pehmeä brie-juusto ja makea mansikkahillo maistuvat yhdessä. Toisaalta on ehkä vain hyvä, etten ole ollut tietoinen kyseisestä herkusta – muuten olisin syönyt sitä joka päivä viimeisten kymmenen vuoden ajan.

Engelin ranskalainen aamiaislautanen on tuhti kokonaisuus: edellä mainittujen lisäksi tarjolla oli lisäksi café au lait, tuorepuristettua appelsiinimehua, kinkkua sekä tuoreita hedelmiä ja kasviksia. Café au lait oli aavistuksen kitkerää, mutta muuten aamiaisessa ei ollut moitteen sijaa. Mielestäni ikkunapöytä on kuitenkin olennaisessa osassa Engelistä saatavasta nautinnosta.

Ulkona ripsi vettä, me istuimme sisällä lämpimässä ja katselimme Senaatintorilla kulkevia ihmisiä. Iso lattekuppi lämmitti käsiä, mieleni oli rauhallinen. Vaihdoimme kuulumisia, mietimme tulevaa, teimme suunnitelmia, unohduimme unelmoimaan. New York mainittiin keskusteluissa kerran jos toisenkin.

Aamiaisen jälkeen ystäväni kiiruhti töihin toivoen, että olisimme voineet jatkaa aamiaista ikuisuuksiin. Ja sitä toivoin minäkin – johtopäätöksenä totesimme, että pienet, pimeää talvea piristävät aamiaiset on otettava vakinaisesti osaksi arkea. 

Cafe Engel
Aleksanterinkatu 26
Aamiainen arkisin 8-17, la 9-17, su 10-17

bloglovin instagram / pinterest

// Last Tuesday we had a wonderful, slow breakfast with my dear friend in Cafe Engel. The style code for the occasion was “frech chic” as we enjoyed your puffy croissants and hot café au lait. As we sat by the window, I could really imagine having my breakfast in a Parisian café.

Kommentoi