this is, excuse me, a damn fine burger – a.k.a kämp burger

Sunday Blondie

Olen halunnut käydä testaamassa Kämp Burgerin siitä asti, kun Nyt rankkasi hampurilaisen kaupungin parhaimmaksi.

Siksi olinkin aika fiiliksissä, kun poikaystäväni kertoi varanneensa meille pöydän Kämp Brasseriesta valmistujaisteni jälkeen – ajatuksenaan, että testaisimme vihdoinkin kohutun burgerin. Gotta love my hubby! Moni kenties haluaisi tilata valmistujaispäivänään jotakin aivan muuta, mutta ajatus oli mielestäni loistava. Mikäs sen parempaa, kuin vanhan ajan fiineily ja modernin roskaruoan yhdistelmä.

Rakastan Kämp Brasserieta: se ehdottomasti yksi kaupungin lempiravintoloistani jo pelkän lokaationsa ja puitteidensa vuoksi. Meillä kävi tuuri, sillä pääsimme istumaan lasitetulle terassille aivan ikkunan viereen Kluuvikadulle. Miten täydellistä tuolla terassilla olisikaan nauttia aikaiset aamukahvit, eggs benedict ja lasillinen tuorepuristettua appelsiinimehua, hitaasti Hesaria selaillen, ohi kulkevia ihmisiä katsellen. 

Kämpissä on ihanaa vanhan ajan tunnelmaa, pala kaunista historiaa, jota harvoin pääsee kokemaan.

Tilasimme aluksi drinkit ja alkuruoan, joka koostui paahdetusta briossista, Bayonnekinkusta, viikunasta ja tryffelihunajasta. Ah, miten taivaallista. Briossi oli täydellisen pehmeää, kinkku suolaista ja viikuna makeaa, erilaiset vivahteet syleilivät toisiaan. Tilaamani appelsiininen aperol-drinkki oli puolestaan juuri niin kesäisen kirpeä ja raikas, kuin toivoinkin ruoan kylkeen.

Ja entäpä itse Kämp Burger? Oliko se hehkutuksen arvoinen?

En osaa objektiivisesti sanoa, onko kyseessä kaupungin paras burger, sillä normaalisti en syö hampurilaisia – minulla onkin varsin vähän kokemusta Helsingin burgereista. Mutta kuten Twin Peaksin agentti Dale Cooper sanoisi kahvistaan, voin todeta saman Kämpin Burgerista: You know, this is, excuse me, a damn fine burger.

Black angus -jauhelihapihvi, briossisämpylä, cheddarjuusto, pekoni-chipotle-majoneesi, salaatti ja hillottu punasipuli muodostavat täyteläisen kokonaisuuden, joka suorastaan sulaa suuhun. Kaikessa komeudessaan burger on mauiltaan varsin tavanomainen, mutta laadukkaampaa burgeria saa hakea. Kyllä minun täytyy myöntää, että Kämp Burger on paras hampurilainen, jonka olen koskaan syönyt. Ranskalaisetkin olivat ihanan rapsakoita, ja niitä oli valtavasti. Oh.

Burgeriakin mieluummin Kämpissä kannattaa maksaa tunnelmasta. Sillä 24 euron burgerin hinnalla saa paitsi mitä maukkaimman hampurilaisen, myös palan juhlaa arjen keskelle, kaunista menneen ajan tunnelmaa ja suloista hotelliromantiikkaa.

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentit

Jerry / Pako Arjesta (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/pakoarjesta/

Burgeri on hyvä, mutta Brasserie on sitäkin parempi :). Pidän itsekin tuosta paikasta ihan mielettömästi. Käytiin avovaimoni kanssa yöpymässä Kämpissä blogivierailuna ja samalla pääsimme testaamaan myös aamiaisen. Täytyy myöntää, että parempaa paikkaa aamiaiselle saa hakea ;). Kiva postaus aiheesta, joka kiinnostaa varmasti monia!

Hanna K
Sunday Blondie

No älä muuta sanoo! Brasserie on kyllä aivan omaa luokkaansa, jopa Helsingin skenessä :--) Minäkin olen haaveillut Kämpin aamiaisesta tai brunssista! Olisipa ihanaa päästä testaamaan myös hotellin pehmeitä lakanoita. Pistänkin tämän vinkin korvan taakse, kiitos ;--)

Jerry / Pako Arjesta (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/pakoarjesta/

Kannattaa ehdottomasti testata Kämp joskus kokonaisvaltaisena hotellielämyksenä :). On sentään kyseessä yksi Suomen selvästi parhaista hotelleista. Välillä Kämpilläkin on tarjouksia, jotka tiputtavat kohtalaisen kalliita huonehintoja hieman alemmaksi, joten kannattaa pitää vaikka sellaista silmällä, jos vierailupäivämäärä on joustavampi ;). Eipä kestä!

Kommentoi