festarienergiaa terveellisestä ruoasta – PURin raakabaari hellii flow'laisia smoothieilla

Sunday Blondie

Tulevana viikonloppuna Helsingin odotetuin festari saa Suvilahden sekaisin, ja tällä kertaa myös tämä tyttö on mukana ensimmäistä kertaa – Flow Festival, here I come!

Viime festarikerrasta onkin aikaa viitisen vuotta, kun kävimme fiilistelemässä siskoni kanssa The Crashin viimeistä keikkaa Turun Ruisrockissa. Festareiden ruokatarjonta on ottanut huimia harppauksia sitten noiden päivien: esimerkiksi Provinssi ja Ilosaarirock panostavat fine diningiin, ja  modernia katuruokaa tarjoavat foodtruckit kulkevat kätevästi tapahtumasta toiseen. Vanhat kunnon makkaraperunat ja pannulla paistetut nuudelit ovat kuolemassa sukupuuttoon, ja hyvä niin.

Viime vuoden festivaalien jälkeen yhdysvaltalaislehti Forbes nimitti Flow'n festivaaliruoan pioneeriksi. Festareiden ruokatoimintaa kehitetään ja monipuolistetaan jatkuvasti: tänä vuonna mukana on noin kolmekymmentä ruoka- ja kahvilatoimijaa, kymmenen toimijaa enemmän kuin viime vuonna.

Flow’ssa halutaan panostaa yhä enemmän raakaruokaan ja terveysvaikutteiseen tarjontaan, sillä molemmat nähdään pysyvinä trendeinä. Terveysvaikutteisten ruokien buumiin vastaa muun muassa PUR Hyvinvointikaupan Raakabaari, jossa on tarjolla raikkaita smoothieita, raakakakkuja sekä suolaista raakapiirakkaa.

Kävin aamupäivällä PURin Kampin liikkeessä tutustumassa Flow'n Raakabaarin smoothietarjontaan. Raakabaarin listalta löytyvät viikonlopun festareilla nämä kolme seitsemän euron smoothieta:

  • Rentouttava lakusmoothie (cashew, päärynä, viikuna, mantelimaito, lakritsinjuuri, vanilja, ashwagandha, toco)
  • Virkistävä marjasmoothie (puolukka, banaani, kookos, pellavansiemen, hampunsiemen, psyllium, mantelimaito, vanilja, toco)
  • Viher- eli darrasmoothie (kurkku, omena, päärynä, lehtikaali, varsiselleri, viherjauheet, kookosvesi, lime)

En ole koskaan innostunut rasvaisesta festariruoasta, joten iloitsin kuullessani, että PUR osallistuu Flow Festivaliin. Viikonlopulle on luvattu lämmintä säätä, joten uskon, että viileät smoothiet tulevat tekemään kauppansa. Kuumalla säällä olisikin tärkeää pitää huolta riittävästä nesteytyksestä.

Vihersmoothiet ovat itselleni edelleen pienoinen mysteeri. Mistä aineksista koostuu hyvä vihersmoothie? Olen kokeillut vihersmoothien tekoa useampiakin kertoja, ja parin ensimmäisen kulauksen aikana tuotos on maistunut hyvältä, mutta lopulta alkanut tökkimään. Marja- ja hedelmäsmoothiessa tuntuu olevan melko sama, mitä juoman sekaan heittää – lopputulos on aina herkullinen. Vihersmoothiessa keskenään sopivien raaka-aineiden löytäminen on yllättävän hankalaa.

PURin ihana Rosi oli pyöräyttänyt minulle valmiiksi laku- ja vihersmoothien, joita sitten makustelin ja fiilistelin. Vihersmoothiessa maistui vahvasti raikas lime, ja juoma oli suloisen pehmeää, suorastaan suussa sulavaa. Lakusmoothie oli puolestaan aika jännittävä, sillä lakritsinjuuri maistuu juomassa vahvana, joskin mantelimaito tekee smoothiesta täyteläisen ja ravitsevan. Marjasmoothieta en vielä päässyt maistamaan, mutta viikonlopun festareilla aion testata sitäkin!

Olen jo aloittanut Flow-fiilistelyn merkkaamalla ylös kiinnostavimpia artisteja, ja tutustunut myös viikonlopun ruoka- ja taidetarjontaan. Flow Festivalilla riittää nähtävää ja koettavaa!

Perjantaina sisko saapuu kaupunkiin, ja lauantaina olisi tarkoitus viettää koko päivä yhdessä festareilla. Näiden smoothieiden voimalla jatketaan yöhön asti. ♡

bloglovin / instagram / pinterest

Yhteistyössä PUR Hyvinvointikaupan kanssa

Kommentit

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Flown ruoka&juoma-tarjonta vain paranee vuosien saatossa. Pitää siis juosta näiden perässä tänä viikonloppuna :)

Hanna K
Sunday Blondie

Flow'n ruokatarjonta on kyllä huikean monipuolinen! Smoothie on ihanan raikas välipala etenkin kuumana päivänä. Suosittelen myös testaamaan PURin suklaaraakakakkua, se on supertäyteläistä ja suklaista – kuten myös sokeritonta, gluteenitonta ja maidotonta. Gotta love ♡

Kommentoi