girls in gant rugger

Sunday Blondie

Vaikka pilvet ovat roikkuneet suurimman osan päivästä harmaina taivaalla, olen seikkaillut kesäisissä tunnelmissa New Yorkin kaduilla, Gant Ruggerin SS15-malliston lookbook-kuvissa.

Osallistuin reilu viikko sitten Gant Rugger Womenin lanseeraustilaisuuteen Galleria Esplanadissa. Maailmanlaajuisesti merkki lanseerattiin viime syksynä, mutta se rantautui Suomeen vasta tänä keväänä. Miesten mallisto oli puolestaan aloittanut toimintansa jo paljon aikaisemmin, vuonna 2010.

Naisten mallisto sai alkunsa, kun New Yorkin Bleecker Streetillä sijaitsevassa Ruggerin miestenvaatemyymälässä huomattiin, että naiset kävivät ostamassa sieltä itselleen esimerkiksi kauluspaitoja luodakseen itselleen rennon boyfriend -lookin. Ilmiön seurauksena Gant aloitti somessa #girlsingantrugger -hashtagilla kulkevan kampanjan, joka sittemmin osoitti Rugger-malliston kiinnostavan useita naisia.

Gant Ruggerin entinen pääsuunnittelija Christopher Bastin on kuvaillut Ruggeria Gantin räväkämmällä asenteella varustelluksi pikkuveljeksi (tässä tapauksessa pikkusiskoksi). SS15 -mallistossa Gantin klassinen tyyli ja Ruggerin nuorekkuus yhdistyvät hauskalla "dressy meets messy" -tavalla.

Nykyinen pääsuunnittelija Filippa Hallstensson on kertonut malliston teeman lähteneen hänen kuvittelemastaan tarinasta, jossa kaveriporukka päättää tänä kesänä feidata perinteisen Hamptonsin lomamatkan ja jäädä kaupunkiin, New Yorkiin, nauttimaan kesästä. Malliston nimi onkin osuvasti Staycationland.

Simppeliä, tyttömäistä, raikasta. Pidän niin pukeutumisessa kuin elämässä yleensä kauniista mutta yksinkertaisesta. Gant Ruggerin kevät/kesä -mallistossa on juuri sellaista rentoutta ja luonnollisuutta, joka miellyttää silmääni. Voisin kuvitella itseni melkein missä tahansa malliston asuista, niin töissä koneen äärellä kuin vapaalla rannalla ja kaupungissa.

Gantin uusien mallistojen selaamisen lomassa löysin yrityksen nettisivuilta ihanan kesäoppaan New Yorkiin. Kävin Nykissä ensimmäistä kertaa viime toukokuussa, ja oh boy – se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Olenkin potenut ikävää kaupunkiin siitä lähtien, kun astuin takaisin Suomeen suuntaavaan lentokoneeseen. Nämä Isoon Omenaan sijoittuvat lookbook-kuvat eivät varsinaisesti helpottaneet NY-ikävääni.

Voin helposti kuvitella itseni astelemassa Villagessa iso pahvimuki kädessäni, pinkit tennarit mukavasti jaloissani. Ruggerin Girlstown -college  ja minishortsit päälläni. Hiukset sekaisin, aurinkolasit silmilläni.

Vielä kun olisi ne kuteet. Ja lentoliput Jenkkeihin.

Vaikka kuteet näyttäisivätkin erityisen hyviltä Nykin rehjuisilla kaduilla, uskon, että ne soveltuisivat mainiosti myös Kallion kaduilla tallustamiseen, puistossa loikoiluun ja jätskin syöntiin rannassa. Aionhan itsekin viettää staycationland-kesää – kotona, Helsingissä.

Kuvat Gant  1, 2, 3, 4

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentoi