good morning, kallio – aamupäiväkahvit galleria keitaassa

Sunday Blondie

Alkuviikko alkoi sen verran kiireisesti, etten ole ehtinyt istuutua läppärini äärelle. Siksi palaankin näiden kuvien kautta mieluusti viime viikonlopun rauhallisiin tunnelmiin, kun kävimme nauttimassa hitaasta aamusta Kalliossa Galleria Keitaassa.

Kello yhdentoista jälkeen kahvilassa kävi jo kuhina. Tuoreet laskiaispullat tekivät kauppansa, mutta vastustin vielä toistaiseksi kiusausta – tuntui jostain syystä liian aikaiselta herkutella tällä talviherkulla.

Poikaystäväni tosin hyvin totesi, että laskiaispullia kannattaisi nauttia aina kun mahdollista, koska ”se on ainoa pulla, josta oikeasti tykkään, ja sitä saa niin harvoin”. Lausunnon myötä voikin olla, että tulevana viikonloppuna on pakko päästä haukkaamaan ensimmäinen suupala vuoden 2016 ensimmäisestä laskiaispullasta. Ihan vain siksi, että nyt niitä saa.

Laskiaispullan sijaan päädyin tilaamaan jogurtin ja mysliä sekä vihreän teen. Poikaystävä halusi testata ohra- ja riisipiirakkaa, joista etenkin ohrapiirakka oli erinomaista. Piirakat olivat paitsi sympaattisen kotikutoisen näköisiä, myös sen makuisia, että niissä on käytetty aitoja ja puhtaita raaka-aineita.

Ihmiset vaihtuivat ympärillämme, aurinko paistoi kirkkaasti lumiselle Fleminginkadulle valaisten myös Galleria Keitaan sisätilat. Ihastelin seinälle ripustettuja geometrisiä tauluja, jotka olivat kaikessa yksinkertaisuudessaan viehättäviä ja mieltä rauhoittavia. Katosta roikkuvat lasiset purkit täydensivät valkoisten seinien ja kauniin ruskeiden puupöytien luomaa yksinkertaisuutta ylistävää hipsterityyliä.

Kun lehdet oli luettu ja kuppimme olivat tyhjentyneet, suuntasimme vielä hetkeksi Kaivopuiston rantaan nauttimaan aurinkoisesta pakkaspäivästä. Vaatetus oli kuitenkin jäänyt lähtiessä sen verran kevyeksi, kävelyretki jäi harmillisen lyhyeksi.

Ensi viikonloppuna voisinkin pukea päälleni paksun toppakertoimen, käydä uudelleen kävelemässä Kaivopuiston rantaa ja katsella lumen peittämälle merelle. Pakkaskävelyn jälkeen kuuluisi tietysti nauttia kuumasta kaakaosta – ja kenties myös yksi pieni laskiaispulla.

bloglovin instagram / pinterest

// Last weekend we enjoyed our morning coffee and tea in Galleria Keidas. They already had an enormous amount of shrove buns, but I resisted the temptation of having one, since it felt somehow too early for that. But I think that I cannot resist it next weekend anymore. So I guess the situation calls for a long walk in wintry Kaivopuisto, nice cup of hot chocolate and a little sweet bun.

Kommentoi