"heittämällä paras suklaakakku, jota olen koskaan syönyt!"

Sunday Blondie

Olen aina rakastanut leipomista. Häpeilemättä kehtaan myös väittää, että se on yksi niistä asioista, jossa olen oikeasti hyvä.

Siksi otinkin kaiken ilon irti äitienpäivästä, jolloin koko perheemme kokoontui syömään yhden pöydän ääreen. Halusin leipoa pitkästä aikaa kakun, niitä kun tulee harvemmin leivottua.

Aikaisempien kokemusten perusteella olen todennut Fazerin leivontareseptit onnistuneiksi. Valitsin itse muutaman herkullisen reseptin, ja annoin päivänsankarin tehdä lopullisen valinnan. Suklaata rakastava äitini päätyi syntisen suklaiseen Marianne-kakkuun

Oli superhauskaa päästä kokeilemaan reseptiä, jota en ollut kokeillut koskaan ennen. Fazerin ohje oli superhelppo, ja jälkikäteen ajateltuna siinä ei ollut juuri epäonnistumisen vaaraa. Marianne-keksejä, kermavaahtoa, mascarponea, suklaata – eihän näillä aineksilla voi mennä vikaan?

Koska oma kakkuvuokani halkaisija oli 24 senttimetriä ohjeessa olleen 20 senttimetrin sijaan, tarvitsin enemmän keksejä ja voita pohjan tekemiseen. Suklaalastujen sijaan raastoin valmiin kakun pinnalle suklaakiehkuroita juustohöylää apuna käyttäen, ne kun ovat mielestäni pieniä lastuja koristeellisempia ja juhlavampia. Pitihän maailman parhaimmalle äidille saada sievä kakku!

Voin suositella Marianne-kakkua lämpimästi. Jääkaapissa hyydytettävä kakku syntyi muutamassa tunnissa, eikä tarvinnut edes stressata, tuleeko kakusta varmasti tarpeeksi mehevä. Rakenne oli mitä mainioin: täyte oli pehmeän suklaista ja pohja raikas. Marianne-kekseistä tehdystä pohjasta tulikin uusi suosikkini! Jösses, miten hyvää. Tulevaisuudessa aion varioida kakkua täytettä vaihtamalla, korvaamalla suklaan esimerkiksi vadelmilla.

Kaikki tykästyivät ikihyviksi kakkuun, mutta mairittelevin kehu oli ehdottomasti tämä: "Heittämällä paras suklaakakku, jota olen koskaan syönyt!"

Se kommentti lämmitti mieltä, kovasti. Mutta eivät ne kehut, vaan tyytyväiset hymyt.

Ja ne olivat sunnuntain kahvipöydässä herkässä.

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentit

tayst (Ei varmistettu)

Nam! Hyvä vinkki toi Mariannekeksi, pitää itekin kokeilla.

Hanna K
Sunday Blondie

Kannattaa todellakin kokeilla! Marianne-kekseistä tekemäni kakkupohja oli ehdottomasti paras aikaisemmin maistamistani, supermaukas! :--)

Auroraj (Ei varmistettu)

Hei, ohje on poistunut jo fazerin sivuilta. Jaksaisitko laittaa ohjeen kommentteihin? :)

Eevinen (Ei varmistettu)

Hei löytyikin tämä ohje, pitäisi mielestäni olla sama! :D

https://www.fazer.fi/reseptit-ja-ideat/leivonta/marianne/syntisen-suklai...

Eevinen (Ei varmistettu)

Täälläkin oltaisiin kiinnostuneita ohjeesta, on näköjään hävinnyt jo sivuilta, ei sattuisi olemaan tallessa tai jonkinlaista muistikuvaa ohjeesta? :)

pinky_and_brain (Ei varmistettu) http://pinkyandthebrainquotes.blogspot.com

Pinky: Gee, Brain. What are we going to do tonight? The Brain: The same thing we do every night, Pinky. Try to take over the world.
http://pinkyandthebrainquotes.blogspot.com
#pinky_and_brain
#quotes

Kommentoi