helppo, halpa ja herkullinen – la torrefazionen arkiaamiainen

Sunday Blondie

Aleksanterinkadun La Torrefazionen arkiaamisen voi tiiviistää kolmeen sanaan: helppo, halpa ja herkullinen.

Torre tarjoaa arkisin kello 7.30–10 valmiita aamiaislautasia, joista asiakas saa valita mieleisensä. Vaihtoehtoja on neljä: La Torren aamiainen, baristan voima-aamiainen, bagel-aamiainen sekä munakas. Kaikki aamiaisannokset maksavat 12,50 euroa.

Kahvila ottaa aamiaiselle vastaan pöytävarauksia, mutta kokemuksesta olen huomannut, että sitä harvemmin tarvitsee. Jos sen sijaan mielit nautiskelemaan aamiaistasi ehdottomasti ikkunapöytään, on varaus suositeltava.

Olen käynyt Torren aamiaisella kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla valitsin bagel-aamiaisen, joka osoittautui varsin runsaaksi. Toisella kerralla testasin baristan voima-aamiaisen. Jokaiseen aamiaisannokseen kuuluu syötävien lisäksi valinnainen kahvi sekä täysmehu (omena tai appelsiini).

Bagel-aamiaiseen sisältyy jugurttiannos tuoreilla hedelmillä, bagel-sämpylä, kylmäsavulohta, tuorejuustoa, marinoitua punasipulia ja vihanneksia. Bagel on lämmitetty, pinnalta sopivasti aavistuksen rapea. Annos on varsin täyttävä, sillä bagel on reilun kokoinen, ja täytteitä jää leivästä helposti ylikin. Mangolla ja ananaksella höystetty jogurtti tarjoaa suloisen makean päätöksen aamiaiselle.

Baristan voima-aamiaiseen taasen sisältyy rahka-annos granolalla, moniviljasämpylä, keitetty kananmuna, riihikinkkua, kermajuustoa ja vihanneksia. Koska leivän ja myslin yhdistelmä tuntui itsestäni turhankin täyttävältä, vaihdoin rahka-annoksen bagel-aamiaisesta tuttuun jogurttiannokseen. Moniviljasämpylä on ihanan tuoretta ja rapsakkaa, sopivan tummaa suomalaiseen makuun.

Mainion aamiaisen ja Aleksanterinkadulle suuntaavien ikkunapöytien lisäksi Torressa parasta on kahvi: Kaffa Roasteryn sumpit ovat mahtavan täyteläisiä. Itse en juo koskaan tavallista suodatinkahvia, mutta voin suositella Torren latteja ja cappuccinoja lämpimästi.

Perjantai alkoi arkiaamiaisella kahden ihanan naisen kanssa New York -matkasuunnitelmia juonien. Voi, miten kesäiset matkasuunnitelmat piristävätkään kirpeän pakkasen paleltamaa kehoa!

Tämän tytön viikonloppu hurahtaa iltatöitä tehden, joskin aion myös nauttia hitaista aamuista, aamiaisista, kahvittelusta, lukemisesta sekä oman kullan lämpimästä kainalosta – se onkin näillä säillä varsin mieluinen olopaikka tällaiselle vilukissalle. Lämpöistä viikonloppua, muruset! ♡

bloglovin instagram / pinterest

// La Torrefazione's daily breakfast can be described by three words: easy, low-priced and delicious. Here you can get a great breakfast plate for 12,50 euros from Mond-Fri between 7.30–10 o'clock. My favorite plate is the one with bagel, lox, yogurt and fruits. Tiny tip: if you want to enjoy the view to Aleksanterinkatu below, make sure you'll get a table beside the window by a reservation.

Kommentit

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Joskus pitäisi ottaa sen verran aikaa, että kävisi täällä ennen kun menisi toimistolle. Toisi varmasti rennomman aloituksen päivälle kuin se, että skippaa aamiaisen ja ryntää väsyneenä suoraan töihin.

Lomasuunnitelmasi kuulostavat hyviltä!

Hanna K
Sunday Blondie

Voi ei, eihän aamiaista saa skipata! Sehän on päivän tärkein ateria! ;--) 

Torre on ihana pakopaikka Helsingin sydämessä. Lempipuuhaani on istua kahvilan ikkunapöydässä ja tarkkailla Aleksanterinkadulla kulkevia ihmisiä. Aamuisin tunnelma on lisäksi rauhallisempi kuin iltapäiväisin, jolloin kahvila täyttyy asiakkaista ja hälinästä.

New York is always a good idea ♡ Olisiko sulla ollut hyviä vinkkejä kaupunkiin? :--)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Joo, Torre on hyvä, yritän reipastua ja mennä sinne joskus jo aamulla :D

Mun New York -reissuista on jo niin pitkä aika, että tiedot kaipaisi kipeästi päivitystä. Silloin "the" alue oli vielä Brooklynin Williamsburg, jos se nyt on Bushwick tai muut uudet naapuristot.

Eli jään mielenkiinnolla odottamaan sun reportaasia ;)

Hanna K
Sunday Blondie

Tee se! Et tule katumaan! ♡

City tuli ensimmäisellä reissulla jo pääpiirteittään tutuksi ja Brooklyniinkin ehdimme pikavisiitille. Kaupunginosa jäi kyllä vielä sen verran vieraaksi, että sinne on pakko päästä uudelleen! Katsotaan, minne kaikkialle lopulta päädymmekään... :--)

MuuMuu (Ei varmistettu)

Miten 12,50 euroa aamiaisesta on halpa?

Hanna K
Sunday Blondie

Eihän 12,50 euroa toki superhalpa ole. Monessa Helsingin ydinkeskustan kahvilassa saa kuitenkin normaalisti pulittaa 3–5 euroa erikoiskahvista ja 5–8 euroa sämpylästä. Tähän verrattuna Torren runsas aamiaislautanen on varsin kohtuuhintainen. 

Toki voin suositella lämpimästi myös Sis. Delin arkiaamiaista, jossa pieni mutta laadukas buffetpöytä kustantaa 10,50 euroa. Senkin olen testannut ja hyväksi havainnut! :--)

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Komppaan! Miun mielestä tuo on halapa ku ajatellaan, et ollaa Helsingin ytimessä ja nuin kivassa paikassa. Just sopiva sillon tällöin arjesta nauttimiseen! =)
Ps. Ihana blogi siulla! =)

Hanna K
Sunday Blondie

Nimenomaan silloin tällöin arjesta nauttimiseen. Kyllä mun aamu lähtee yleensä aina käyntiin kotitekoisella smoothiella! :--) Ja hyvä niin – mikäli aamiaisen söisi joka aamu ulkona, koko hommasta uhkaisi kadota ajan myötä hohto!

♡ Kiitos kaunis! Tervetuloa mukaan! ♡

Kommentoi