helsingin kivoimmat lenkkipolut (+ pientä treenimotivaatiota)

Sunday Blondie

Lempijuoksupaikkani Helsingissä on, jokseenkin kliseisesti, Töölönranta.

Siitäkin huolimatta, että joudun juoksemaan kolme kertaa saman reitin, mikä on toisinaan aavistuksen puuduttavaa. Siitäkin huolimatta, että turistit pällistelevät ja ottavat kuvia, ja että lenkkipolulla on iltapäivisin melkein ruuhkaksi asti ihmisiä.

Töölönranta on omalla tavallaan Helsingin Central Park. Siellä paitsi lenkkeillään, myös vietetään aikaa. Juuri ihmisten katseleminen onkin kaikkein hauskinta Töölönrannassa juostessa. On vanhoja pariskuntia, jotka istuvat penkillä, ja ratkovat ristikoita. Yksinäinen mies, joka lukee kirjaa omissa maailmoissaan. Ilosta kiljuvia lapsia, jotka syöttävät ensimmäistä kertaa pullaa kanadanhanhille. Kahvila Tyynen asiakkaita, jotka paistattelevat päivää pikkuruisella laiturilla.

Kuluneen viikonlopun tehokas mäkijuoksutreeni sai minut kaipaamaan taas Töölönrannan lenkkipolulle. Kevät, kesä ja alkusyksy ovat parasta juoksuaikaa, kun ulkona on lämpimämpää, ja aurinkokin paistaa parhaimmillaan joka päivä.

Olen pyöritellyt jo jonkin aikaa mielessäni ajatusta puolimaratonille osallistumisesta. Kenties olisin tulevana kesänä tai syksynä henkisesti valmis koitokseen?

Kilpailemista ja suorittamista tärkeämpää on kuitenkin juoksemisesta ja Helsingin kauniista maisemista nauttiminen. Ensi kesän missioni voisikin olla, että poikkeaisin tutulta Töölönrannan reitiltä muillekin pääkaupunkiseudun lenkkipoluille. Tiedän nimittäin omasta kokemuksestakin, että tämä kaupunki on täynnä mahtavia lenkkimaisemia: esimerkiksi Lauttasaaren ja Herttoniemen rannat, Aurinkoranta, Rastilan ranta ja Arabianranta ovat parhaimmillaan juuri kesäaikaan, kun luonto on vehreimmillään. Omalla to-do-listallani ovat ainakin Munkanranta, Seurasaari sekä Kaivari – otan mielelläni lisää hyviä vinkkejä vastaan!

Onnistuneen mäkijuoksutreenin lisäksi löysin lisäboostia urheiluun Stadiumista. Tiukan seulan vuoksi olen etsiskellyt uusia lenkkareita jo puolisen vuotta, ja vihdoinkin ne löytyivät! Nämä Niken popot ovat niin kirkkaat, että pitää melkein vetää aurinkolasit silmille. 

Kevät, tule jo! Palan halusta viedä uudet kenkäkaverini treffeille Töölönrantaan.

bloglovin / instagram / pinterest

 

 

Kommentit

ulletin
Stilettikorkokanta

Töölönranta on kyllä paras! =) Kyllä kelpaa noilla popoilla siellä juoksennella. Ihanaa, että me asutaan täällä Helsingissä, josta voi löytää oman Central Parkin - how cool is that!! =) 

Hanna K
Sunday Blondie

I know! Ollaan kyllä todella onnekkaita <3 Odotan jo niin kesää, että pääsisi lenkkipolkujen lisäksi kesäkahviloihin, terasseille, ulkobrunsseille, piknikille... Oih! 

Aasara
Kunnon Mamma

Ihanat pinkit popot! Noilla kelpaa lenkkeillä. 

Mä juoksin myös vuosikausia Töölönlahdella, se on vaan niin ihana. Nyt asutaan täällä eteläisemmässä kantakaupungissa niin lenkkimaisemat on vaihtuneet Kaivariin, ihana sekin - mut kaipaan nimenomaan sitä että Töölönlahdella pääsi juoksemaan ympyrää! :D

Hanna K
Sunday Blondie

Ai sä oikein kaipaat sitä! :--D Onhan siinä ympyrässä juoksemisessa oma viehätyksensä: kun saman reitin kiertää useamman kerran, voi aina laskea, montako kierrosta on vielä jäljellä ja tsempata itseään.

Viimeistään kesällä suuntaan Töölönlahdelta Kaivariin. Uusilla popoilla vasta kelpaisikin juosta rantaa pitkin, merituulen tuivertaessa hiuksia! Onkohan mulla liian romanttinen mielikuva Etelä-Helsingistä... :--D

Kommentoi