hernesaari sen kuin paranee – kaunis löyly, kesäolohuone meren rannalla

Sunday Blondie

Kävimme lauantaina katsastamassa luultavasti tämän kevään puhutuimman rakennushankkeen lopputuloksen: Jasper Pääkkösen ja Antero Vartian perustaman, saunasta ja ravintolasta koostuvan Löylyn.

Sää ei ollut parhain mahdollinen rantakohteen katsastamiseen: aurinko piilotteli harmaiden pilvien takana, ja mereltä kävi kova tuuli. Koska olimme juuri syöneet aamiaista, emme jääneet terassille, vaan käveleskelimme ympäri aluetta ihmetellen upeaa rakennusta yhdessä muiden uteliaiden kanssa.

Omasta mielestäni Löyly on kaunis: sulavalinjainen, suorastaan graafinen, skandinaavisen tyylikäs. Symmetrisiä portaita ylös kävellessään saattoi vielä haistaa tuoreen puun tuoksun, joka merimaisemaan yhdistettynä nosti pintaan jopa nostalgisen isänmaallisen tunteen. Okei, meneekö jo vähän turhan siirappiseksi?

No offence Sedu, mutta Löyly hakkaa Hernesaaren rannan tyylikkyydessä 10–0. Itse ennustan, että rakennuksesta tulee yksi Helsingin kiinnostavimmista maamerkeistä, jota turistitkin haluavat tulla ihastelemaan. Suomalaista designia, merinäköala ja saunomista Helsingin keskustassa – voisiko parempaa ollakaan? Tästä saunasta voi ja kannattaa olla ylpeä.

Puupinnat pääsevät oikeuksiinsa myös ravintolan sisätiloissa, jossa sisustus on jätetty minimalistiseksi. Suurta tilaa hallitsevat keskellä oleva takka sekä suuret ikkunat, joista avautuu upea näköala merelle.

Listalla hehkutettiin kaiken kalan olevan vastuullisesti pyydettyä (kiitos kalaintoilija Jasperin), ja jälkkärilistalla yhtenä vaihtoehtona mainittiin Jymyn luomujäätelö. Tarjolla oli kolme erilaista burgeria niin lihan- kuin kasvissyöjille, salaatteja sekä suomalaisia herkkuja, esimerkiksi kylmäsavustettua kirjolohta, poropyöryköitä ja lohikeittoa. Jäätelön lisäksi listalta löytyi raparperipiirakkaa, brownieta ja raakakakkua. Annosten hinnat pyörivät 4–19 euron välillä. Kello 9–17 tarjolla on myös pienempää herkuteltavaa, esimerkiksi erilaisia leipiä, makeita herkkuja, smoothieta sekä kylmiä ja lämpimiä juomia.

Kaikkein parasta Löylyssä on kuitenkin iso terassi, joka ulottuu rantaviivan yli. Sinne haluankin palata aterioimaan heti, kun aurinko päättää näyttäytyä jälleen pilviverhon takaa! Saunareissukin kiinnostaisi: innokkaimmat nauttivat löylyistä jo lauantaina puolen päivän aikaan. Hesarin artikkelin mukaan kahden tunnin lölyt kustantavat kävijälle noin 20 euroa.

Ai niin, ja kun teitä kuitenkin kiinnostaa: Jasperkin oli paikalla! En tosin ollut tunnistaa miestä parran, aurinkolasien ja hupparin takaa. Viime viikonloppuna söimme salaattia Ursulan terassilla, enkä tunnistanut vieressämme istunutta Marco Bjuströmiä. Maailman surkein julkkisbongari, I know!

bloglovin instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

// On Saturday we decided to go and check out one of this summer's most interesting new restaurants, Löyly. This beautiful seaside centre features a restaurant as well as three different saunas (steam rooms). As you may know, sauna is an essential part of Finnish culture and national identity. So can you even imagine anything better than a sauna placed in the center of Helsinki, beside the sea? 'Cause I can't! Since we'd just has breakfast and the weather was rather windy, we only took a look at Löyly's gorgeous design. But as soon as the weather gets sunny again, I'll head to Löyly's terrace for a seaside lunch.

Kommentit

i make cake.
i make cake

Ihan pakko kyllä päästä testaamaan!

Hanna K
Sunday Blondie

No älä! Emme viitsineet jäädä terassille, sillä sää oli lauantaina todella tuulinen. Jotkut siellä tosin silti sitkeästi istuivat :--D Eilen olisi aurinkoa riittänyt, mutta olimmekin sitten taas muualla. No, vielä on kesää jäljellä! ♡

somewhere

Kiitos vinkistä, upean näköinen paikka ja merimaisemat! Tuolla on pakko päästä käymään seuraavan kerran Helsingissä käydessä.

Hanna K
Sunday Blondie

Maisema Löylyn terassilta on kyllä niin mieletön. ♡ Olen aina rakastanut merta, ja siksi olenkin tosi iloinen, että Helsinkiin nousee lisää tällaisia merenrantakahviloita/ravintoloita! :--)

nakedtruth
naked truth

näyttää ihanalta!

Hanna K
Sunday Blondie

Ja aurinkoisella säällä vielä paremmalta! Lauantaina oli harmillisen harmaata. Onneksi kesä on vasta edessä, täytyy suunnistaa joku vkl / töiden jälkeen Löylyn terassille uudelleen :--)

Marie (Ei varmistettu) http://mariehoo.blogspot.com

Sen verran upeita kuvia olen tuosta paikasta nyt nähnyt, että Löylyyn on pakko suunnistaa vähintäänkin kahville seuraavalla kerralla kun Helsingissä vierailen.

Hanna K
Sunday Blondie

Suosittelen lämpimästi! ♡ Terassi on sen verran tilava, että sinne luulisi mahtuvan hyvin porukkaa aurinkoisenakin päivänä, kun kaikki rynnistävät Hernesaareen. Itse saunankin testaaminen voisi olla varsin hauska kokemus! :--)

AnnaK2016 (Ei varmistettu) https://haipakka.com/

Löyly on upea.
Salaa jopa jo odotan, että voisin istahtaa sen edustalle jossain kauheassa marraskuisessa kaatosateessa, tuijottaa merta ja olla hetken aikaa stadilainen Myrskyluodon Maija...

Hanna K
Sunday Blondie

Hahaa! Vitsit, miten ihana ajatus (joskin mielikuva marraskuusta ei tunnut juuri nyt kovin mieltä lämmittävältä)! Kyllä ne kaatosateet vielä tulevat, älä siis huoli ;--) Nautitaan nyt ensin auringosta ♡♡♡

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Löylyn rakennus on musta ihan supermagee ja samoin se, kuinka meri levittäytyy siitä suoraan silmien eteen.

Hanna K
Sunday Blondie

No älä, komppaan! Olen aina rakastanut merta, ja siksi fiilaan erityisesti tällaisia mestoja, jotka sijaitsevat meren äärellä. Tyhjään horisonttiin tuijottaminen on meditaatiota parhaimmillaan. ♡

Kommentoi