hetken mielijohteesta – ihana aamiaishetki vanhan kauppahallin storyssa

Sunday Blondie

Sain viime viikolla lainaksi Nikonilta 20mm objektiivin, jonka hankkimisesta olen haaveillut jonkin aikaa. Olen tykännyt jo pitkään kuvata 50mm kiinteällä objektiivilla, sillä kuvalaatu on selkeästi zoom-objektiiviin verraten parempaa. Mahtava f/1,8 -valotusaukko mahdollistaa myös syväterävyysalueen ulkopuolisten kohteiden pehmentämisen.

Koska työni alkoivat maanantaina vasta yhdeltätoista, nappasin kameran sekä lainaobjektiivin aamulla mukaani ja suuntasin keskustaan käveleskemään. Kaduilla kuljeskeltuani päädyin hetken mielijohteesta käymään vielä "toisella aamiaisella" Vanhan Kauppahallin ravintola Storyssa, jonka aamiaistarjonta minun on ollut tarkoitus katsastaa jo pitkään.

Story tarjoaa maanantaista lauantaihin erilaisia aamiaissettejä ja valmiita annoksia. Valitsin testattavakseni 10 euroa maksavan Market Hall -aamiaissetin, johon sisältyivät jogurtti & granola tai tattaripuuro, täytetty sämpylä salamilla tai juustolla, mehu sekä kahvi tai tee. Listalta löytyi myös mukava valikoima erilaisia omeletteja, eggs benedict, pannukakkuja, BLT-leipä kera salaatin sekä tattaripuuro. Hinnat pyörivät 4–15 euron välillä.

Valmiin aamiaislautaseni hinta-laatusuhde osoittautui erinomaiseksi. Sämpylä oli ihanan tuore, päältä rapsakka ja sisältä pehmeä – kuten hyvän sämpylän kuuluukin olla. Paksu turkkilainen jogurtti suli suuhun, ja Storyn oma mysli maistui niin ihanalta, että olisin voinut ostaa sitä kotiinkin, jollei olisi tullut niin kiire lähteä töihin.

Nautin aamiaiseni kuitenkin kaikessa rauhassa. Ihastelin kauppahallin sisustusta, ikkunoista siivilöityvää valoa, sinistä merta. Kuvasin ravintolaa ja ruokaani aivan uudenlaisella innolla, sillä huomasin, miten monipuolinen 20mm objektiivi on kaupunkikäytössä. Tuntui ihanalta ottaa hetki itselleen ennen päivän töiden aloittamista, siemailla vihreää teetä ja antaa ajatusten harhailla.

Näistä kuvista välittyy mielestäni hyvin tuon ihanan maanantaiaamun hetki: pehmeä, lämmin kesäauringon valo, joka saa ihmiset tekemään asioita hetken mielijohteesta ja nostattaa hymyn huulille. Kunpa jokainen maanantai voisi alkaa yhtä kiireettömästi.

Okei okei, jouduin lopulta juoksemaan töihin, ja saatoin myöhästyä pari minuuttia. Mutta se oli todellakin Storyssa vietetyn rentouttavan aamiaishetken arvoista. ♡

Ensi kerralla testaan Storyn pannarit – viereiseen pöytään tuotu annos näytti nimittäin varsin lupaavalta...

Story
Vanha Kauppahalli, Eteläranta
Ma–la 8–18 (keittiö auki ma–pe 15 asti ja la 17 asti), kesällä su 10–16

bloglovin instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

Kommentoi