hyvän olon kahvila – makers valaisee sateisenkin päivän

Sunday Blondie

Näyttäisi siltä, että viimeisen vuoden aikana raakakakut ovat vallanneet varsin monen helsinkiläisen kahvilan vitriinin ja ruokalistan. Ja voin sanoa, etten todellakaan valita!

Rakastan raakakakkuja ennen kaikkea niiden innovatiivisuuden vuoksi. Kuka keksii erikoisimman makuyhdistelmän? Kuka onnistuu saavuttamaan parhaimman rakenteen?

Siksi ajattelinkin ottaa ikuisuustehtäväkseni keskustan kivoimpien raakakakkukahviloiden kartoittamisen. Nyt-liite valitsi elokuussa omat suosikkinsa peräti kahdeksan eri kahvilan valikoimasta  ja itse tiedän, että raakakkuja tarjoavia paikkoja on vielä riittäämiin! Siksi tehtävä onkin sopivan haastava.

Kävimme yhtenä sunnuntaina kahvittelemassa elokuun lopulla Lauttasaareen avatussa Makers Kahvilassa, joka panostaa paitsi luomuun, kotimaisuuteen ja terveellisyyteen, myös raakaruokaan. Suloinen pikkukahvila oli vielä hiljainen heti aamulla avattuaan, joten saimme nauttia lehtemme ja kahvimme rauhassa.

Raakakkupala ja tavallinen suodatinkahvi kustansivat seitsemän euroa, mikä oli mielestäni varsin mainio hinta. Nämä kakut nimittäin sulivat suussa! Marjaisten kakkujen, mansikan ja mustikka-lakritsin, rakenne oli ihanan kuohkea ja sopivasti makeanhimon tyydyttävä. Etenkin mustikkakakun pohja oli täydellisen taatelinen, hieman normaalia paksumpi ja suloisen tahmea.

Makersin tila on hieman kolkko, jokseenkin koulunomainen. Omistajat ovat kuitenkin nähneet paljon vaivaa piristääkseen tilaa ja ovatkin onnistuneet herättämään sen aivan uuteen elämään. Kierrätysmateriaaleista itse valmistettu tiski oli mielestäni erityisen onnistunut. Värimaailmakin on hauska ja raikas, suorastaan virkistävä.

Eniten tykkäsin kuitenkin Makersissa palvelusta, joka oli superystävällistä. Poikakaverini oli törmännyt kahvilaa pitävään Minnieen jo aiemmin, ja paljaistui, että nainen oli haaveillut omasta kahvilastaan jo jonkin aikaa. Minnie tuntui olevan niin täynnä iloa ja energiaa, että siitä riittää aimo annos jokaiselle asiakkaalle jaettavaksi! Tätä on A-luokan asiakaspalvelu: hyvän mielen tuottamista.

Makeiden raakakakkujen ja -keksien lisäksi listalta löytyy paljon muutakin: käydessämme tarjolla oli esimerkiksi ihania tofu- ja avokadoleipäsiä, salaattipurkkeja, chia-puuroa, kaurapuuroa, smoothieita ja mehuja. Kello 1114 välillä tarjoillaan kympin lounas, joka sisältää keiton, pienen salaatin, leivän ja kahvin tai teen. Mukaan otettuna lounas on tätäkin halvempi, kahdeksan euroa.

Kahvilatoiminnan lisäksi omistajat keksivät jatkuvasti muuta pientä hauskaa. Eteisessä on vaaterekki, pienimuotoinen kirpputori, jossa ideana maksaa vaatteista omantunnon mukaan tai vaihtaa niitä omiin. Kahvilan kanssa samassa rakennuksessa toimivassa Kulttuurikeskus Sähinässä tapahtuu jatkuvasti: syyskuussa alkoivat esimerkiksi joogatunnit.

Tällaisesta kahvilasta lähtee väkisin hymy huulillaan, vaikka ulkona sataisikin kaatamalla. Siksi nimesinkin Makersin mielessäni hyvän olon kahvilaksi. ♡

Makers Kahvila
Heikkiläntie 10
Ti–pe 7.30–18, la–su 10–17

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentit

Viv (Ei varmistettu) http://www.viivinvauhdissa.fi

Voi, kun sulla on valoisia ja raikkaita kuvia Makersista! Kirjoittelin juuri omaan blogiini poistauksen kahvilasta, sillä oon niin onnessani, että me saatiin tänne Laruun oma raakakahvilamme! :]

Hanna K
Sunday Blondie

Voi kiitos, ihana Viv! ♡ Pahoittelen, että vastaan kommenttiisi vasta nyt – jotkin kommentit menevät jostain syystä välillä ohitse, kun en saa niistä ilmoitusta!

Ja siis todellakin aivan ihanaa, että Laruun saatiin vihdoin oma raakakahvila :--) Siitä riittää varmasti paljon iloa alueen asukkaille! Enjoy! ♡

Kommentoi