ihan kuin brooklynissa – aamiaisella galleria keitaassa

Sunday Blondie

Lukioaikoina aloitin jokaisen aamuni höyryävällä lautasellisella kaurapuuroa.

Söin monta vuotta kaurapuuroa aamiaiseksi, monesti nopeasti ja tylsästi mikrossa valmistettuna. Salilla käymisen aloitettuani lisäsin marjojen sekaan myös raejuustoa, enkä koskaan kyllästynyt lusikoimaan epämääräistä sekoitelmaa naamaani.

Sittemmin aamiaispuuro on jäänyt ja korvaantunut rahkapohjaisilla smoothieilla. Rakastan silti edelleen lämmintä puuroa, etenkin sellaista, jota on haudutettu useita tunteja hartaudella suuressa kattilassa, rakkaudella.

Parhaita aamuja yhdistää aina sama seikka: kiireettömyys. Kiireettömyyden lisäksi arvostan hiljaisuutta, joka levittäytyy ympäristöstä raukeasti jokaisen kehonosaan, päästä varpaisiin, saaden hengityksen hidastumaan ja mielen rentoutumaan.

Juuri sellaisen aamun sain kokea jonkin aikaa sitten syödessäni aamiaista Fleminginkadun Galleria Keitaassa, kun astelin kahvilaan sen vasta avattua ovensa. Galleria Keitaassa on ihanaa pikkukahvilan tunnelmaa: sisustus on vaalea ja hillityn tyylikäs, aurinkoisella säällä kahvinsa voi nauttia ulos nostetuilla tuoleilla. Tunnelmaa voisi verrata New Yorkin Brooklyniin.

Keitaassa on tarjolla paitsi mainioita *kanelikierteitä ja muita makeita herkkuja, myös useita erilaisia aamiaisvaihtoehtoja. Aamiaispöydän sijaan asiakkaat voivat valita aamiaisensa listalla eritellyistä vaihtoehtoista. Nälkäisimmät valitsevat eggs florentinen, kun taas raskaaseen aamiaiseen tottumattomat voivat turvautua jogurttiin ja granolaan.

Itse valitsin aamiaisekseni luomuohrapuuron, jonka kanssa oli tällä kertaa tarjolla mustikkahilloa. Vaihtoehtoisesti puuroonsa voi pyytää voinokareen.

Ja voi, miten hyvää se olikaan. Juuri sellaista, kuin hyvän puuron pitääkin olla, kuumaa ja suussa sulavaa. Keitaan puuroannokset ovat niin runsaita, että vihreä tee riitti mainiosti sen kaveriksi – smoothiet tai munakkaat olisivat puuron lisäksi jo liikaa.

Galleria Keitaassa vallitsee ihanan kotoisa fiilis, ja kahvila on muotoutunut ajan mittaan yhdeksi kalliolaisten monista olohuoneista. Tänne on ihanaa tulla lukemaan päivän lehdet kanelikierteen kera, uppoutua kirjaan teekupillisen äärellä tai näpytellä työjuttuja läppärillä lounaan lomassa.

Galleria Keidas
Fleminginkatu 7
Ma suljettu, ti–pe 8-17, la–su 10–15

bloglovin / instagram / pinterest

* Edit Eiksjoo:n toiveesta: korvapuustien sijaan korrektimpaa on puhua KANELIKIERTEISTÄ. (Olipa nimi mikä tahansa, hyviä ne ovat.)

Kommentit

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Mun kantapaikka, ihana Keidas <3

Pullien lisäksi suosittelen erityisesti Eggs Flemaria lohella sekä Shakshukaa, jota ei paljon muualta Suomesta saa.

Hanna K
Sunday Blondie

Mitä, lohella? Onko sellaisiakin munakkaita olemassa? Kuulostaa ihanalta, nam! Suurkiitos vinkeistä :--) Keidas on kyllä vaan i-ha-na, yksi Helsingin kivoimmista kahviloista!

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

P.s. Ne on muuten kanelikierteitä, ei korvapuusteja.

t. pilkunviilaaja, jolle pullajutut on tärkeitä ;)

kare (Ei varmistettu)

Pilkun viilajalle ja muillekin tiedoksi että pullien sisällä on mystinen ''pupumassa'', joka tekee niistä vähän erilaisia. Tämä nimitys liittyy vanhaan leipurivitsiin aikoinaan GoodPie Bakery-leipomolla, pupua tai jänöä se ei kuitenkaan sisällä. :)
Tottakai tuoteseloste on saatavilla , muttei reseptiä.
Terveisin Kare, Keitaan kokki.

Hanna K
Sunday Blondie

Oi, tämä oli hauska tieto! Olipa pullissa mitä tahansa, ne ovat ihania ♡ Kuten myös itse Keidas! Plussaa iloisesta ja ystävällisestä palvelusta :--)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Mielenkiintoista! Tuo pupumassa herätti kyllä enemmän kysymyksiä kuin vastauksia :D

Hanna K
Sunday Blondie

Edit lisätty tekstiin ;--) Koska pullajutut ovat minullekin tärkeitä! ♡

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Hahaa, loistavaa! Pulla on vakava asia :D

Kommentoi