ihana aloitus aamulle – chiasuklaavanukas

Sunday Blondie

Viikonloppuisin on ihanaa aloittaa aamu hitaammin, tavallisesta poikkeavaa aamiaista syöden, kirjaa tai lehteä lukien. Ja tällä tytöllä alkoikin viikonloppu jo tänään, jes!

Aikaisemmin saatoin herkutella vapaapäivänä kookosmaitoon tehdyllä chiavanukkaalla. Uusi suosikkini on kuitenkin kauramaitoon tehtävä chiavanukas, joka saa lisähöystettä raakakaakaosta. Mieleen muistuvat erehdyttävästi lapsuusmuistot Jacky-suklaavanukkaasta, joka oli silloinen suosikkini!

Chia-siemen ei ole ihan turha supefood, sillä se sisältää noin 40 prosenttia kasviöljyjä, 20 prosenttia proteiinia, runsaasti kuitua, antioksidantteja, vitamiineja sekä mineraaleja. "Geeliintyvän" ominaisuutensa vuoksi se sopii erinomaisesti erilaisten aamiaisvanukkaiden tekoon: chia-siemenet imevät itseensä lähes kymmenkertaisen määrän nestettä. Koska chia-siemenet hidastavat hiilihydraattien imeytymistä, ne pitävät olon myös kylläisenä.

Chiasuklaavanukas (yhdelle)

3 dl kauramaitoa
1 rkl raakakaakaojauhetta
½ banaani
2-3 rkl chia-siemeniä

Sekoita kauramaito, kaakaojauhe ja banaani blenderissä sileäksi. Kaada lasiin tai kulhoon ja lisää joukkon chia-siemenet. Sekoittele seosta muutama kerta ja anna turvota jääkaapissa yön yli. Nauti suosikkimarjojesi tai -hedelmien kera.

Niin helppoa, ja niin hyvää! Tätä herkkua on pakko syöttää huomenna poikakaverillekin – herra kun vinkkasi, että hänellekin voisivat kelvata tällaiset raakaherkut. (Aamiaiseen liittyvät kuvaussessiot sen sijaan eivät ole kovin suuressa huudossa.)

Edessä onkin ihana viikonloppu: rauhallisia aamuja, kahvittelua, yhdet illanistujaiset, aamiaistestaus ja lenkkeilyä. Ja mikä tärkeintä, The Blog Awards Finland 2015 -pippaloiden juhlistaminen tänä iltana!

Löytyykö sieltä ruudun takaa useita tapahtumaan lähtijöitä? Mulla on järkyttävä, megalomaaninen asukriisi. Ja tukkakriisi. Iiks!

bloglovin / instagram / pinterest

 

Kommentit

Orvokki_ (Ei varmistettu) http://punainenorvokki.blogspot.fi/

Oi, chia-vanukas on kyllä herkkua! Täällä myös loisto-ohje:
http://punainenorvokki.blogspot.fi/2015/09/proteiini-chia-vanukas.html

Hanna K
Sunday Blondie

No on, ja niin superhelppoa tehdä! Antaa vain vanukkaan tekeytyä yön aikana jääkaapissa, ja nauttii sen sitten aamulla rauhassa :--) Mainio tuo sunkin ohje, ajattelin itsekin, että täytyy testata proteiinijauhetta chia-vanukkaassa!

Kommentoi