illallinen punavuorelaisten olohuoneessa – chic & chill ravintola bones

Sunday Blondie

*Yhteistyössä ravintola Bonesin kanssa

Olen hehkuttanut teille jo pariinkin otteeseen Bonesia, aiemmin Tres Bonesina tunettua punavuorelaisravintolaa. Bonesissa on tullut nautittua niin afterworkista kuin brunssista, mutta raflan illallinen sen sijaan oli jäänyt vielä testaamassa.

Tilanne korjaantui torstaina, kun pääsimme poikaystäväni kanssa testaamaan Bonesin illallisaikaan. Kello seitsemältä ravintolassa oli miellyttävän hämyisä tunnelma, joka sopi täydellisesti rennoille arkitreffeille. DJ soitti taustalla soljuvaa musiikkia, pöydissä paloivat kynttilät ja ihmiset vaihtoivat päivän kuulumisiaan hymyssäsuin viinilasillisen äärellä.

Tuntui taivaalliselta istahtaa rauhalliseen ikkunapöytään nauttimaan hyvästä ruoasta ja tunnelmallisesta miljööstä pitkän työpäivän jälkeen. Useimmiten ravintoloissa tulee käytyä vain viikonloppuisin, mutta en pistäisi lainkaan pahitteeksi, vaikka ulkona tulisi syötyä arkenakin. Tuntui, kuin olisin saanut pienen "viikonlopun" keskelle viikkoa.

Bonesin ruokalista on monipuolinen: menu tarjoaa kaikkea niin merenelävien, kasvisruoan kuin lihan ystäville. Myös juomapuolella riittää valinnanvaraa niin oluiden, viinien kuin cocktailien suhteen.

Valitsin alkujuomaksi red bush -cocktailin, joka valmistettiin rooibos-teestä, sitruunavodkasta, cointreau’sta, hunajasta ja sitruunasta. Rooibos toi juomaan talvista lämpöä, sitruunavodka vastapainoksi kirpeyttä. Alkuruoaksi tilasimme simpukoita sekä ribsejä, naudanlihaa ja makkaraa sisältävän lihalautasen.

Pohdimme, olisiko kaksi alkuruokaa liikaa, mutta tarjoilija vakuutti annosten olevan sopivan kokoisia alkupalaksi. Siksi ruoan määrä pääsikin yllättämään meidät täysin! Etenkin lihalautanen oli turhan reilun kokoinen alkuruoaksi, kun ottaa huomioon, että se koostui täysin lihasta.

Simpukka-annos näytti isommalta kuin se todellisuudessa oli: suurin osa annoksesta oli lopulta kuorta. Valkoviiniliemi oli mehukasta, ihanan suolaista, itse simpukat sopivasti yrtissä ja chilissä maustuneita ja suussa sulavan pehmeitä. Vaalea, pehmeä leipä kruunasi annoksen, etenkin kun sitä dippasi mehukkaaseen liemeen. Poikakaveri ylisti etenkin lihalautasen ribsejä, jotka oli marinoitu jenkkityyliin savun makuisessa kastikkeessa. Liha oli saanut muhia rauhassa tuntikausia, joten siitä oli ehtinyt kehkeytyä erityisen mehukasta.

Pääruoaksi valitsimme molemmat burgerin. Minä otin testiin perinteisen Bones House Burgerin, poikaystävä puolestaan BC:n, joka sisälsi tavanomaisen pihvin lisäksi pekonia sekä sinihomejuustoa.

Bonesin burgerit sijoittuvat perusvarmojen hampurilaisten kastiin: ruoka ei ollut yllätyksellistä, mutta maukasta. Hampurilaista oli hieman hankala leikata, sillä sämpylän pohja oli jäänyt paistossa sitkeäksi. Hampurilaisten kanssa tarjoillut hand cut friesit olivat myös paksumpia kuin odotin – itse pidän enemmän rapeista, ohuista ranskalaisista.

Arkena en tarvitse ihmeitä vaan hyvää ja aitoa ruokaa. Bonesin annokset ovat samanlaista kuin itse ravintola: chic and chill. Voisikin sanoa, että olosuhteet olivat niin miljöön, tunnelman, ruoan kuin palvelun suhteen mitä mainioimmat rentoon torstai-iltaan.

Kolmen ruokalajin menun kruunasi yhdessä jakamamme suklaafondant, joka tuotiin eteemme suoraan uunista. Suklaajälkiruoissa on vaikea mennä vikaan – etenkin, jos leivoksen sisusta on jätetty lautaselle sulavaksi, ja annoksen kyljessä on pallo raikasta, vanhan ajan vaniljajäätelöä. Jälkiruoka olikin varsin Tres Bones.

Monipuolisen ruokalistansa ja rennon ilmapiirinsä vuoksi Bones sopii parhaiten hauskaan iltaan kavereiden kesken, oli seurue sitten suurempi tai pienempi. Ravintola sijaitsee sopivan kävelyetäisyyden päässä ydinkeskustasta, ruokalista tarjoaa herkullisia annoksia erilaisille ruokailijoille ja baarimikot pyöräyttävät asiakkaille juuri omaan makuun sopivan cocktailin.

Viikonloppuisin Bonesissa on arki-iltoja menevämpää ja asiakkaita riittää tungokseksi asti. Tarjoilija kehottikin tsekkaamaan esimerkiksi lauantaina Bonesin baaripuolen – alakerran tanssilattialla on yleensä kovat bileet.

Uusivuosi, jatkot, Bones? Why not!

bloglovin instagram / pinterest

Kommentoi