it was a happy sunday – brunchin' in el fant

Sunday Blondie

Ihastuin Torikortteleiden sykkeessä piileskelevään El Fantiin jo muutama kuukausi sitten, kun kävin kahvilassa teellä siskoni kanssa. El Fant tarjoaa viikonloppuisin myös brunssia, jota suunnistimme viime sunnuntaina testaamaan avomieheni ja ystäväpariskuntamme kanssa.

El Fantin brunssista löytyi hämmentävän vähän tietoa etukäteen. Googlaamalla onnistuin löytämään ainoastaan Brunssikeijon arvion, joka sai minut vakuuttuneeksi siitä, että tälle brunssille on pakko päästä. Kenties pieni salamyhkäisyys onkin tietoinen valinta?

Salamyhkäistä tai ei, on selvää, että El Fant on suosittu. Ravintolassa oli jo täysi touhu päällä, kun saavuimme paikalle kello yhdeltä. Saimme pöydän ikkunan äärestä, ja pian jo eteemme kannettiin höyryävät kupit kahvia sekä vihreää teetä. Menusta emme saaneet vieläkään kuulla sen enempää. Jäimme jännityksellä odottamaan, minkälaisia yllätyksiä eteemme kannettaisiin.

Aloitimme brunssin herkullisella saaristolaisleivällä, jonka päälle oli aseteltu tuorejuustoa sekä punajuurta. Saaristolaisleivän ja punajuuren yhdistelmä oli kerrassaan herkullinen, ja pohdin, miksi en ole itse keksinyt aiemmin vastaavaa. Juuri tällainen yllätyksellisyys ja uudet ideat tekevät brunssilla käymisestä hauskaa, sillä brunssiherkuista voi saada inspiraatiota myös omaan keittiöönsä.

Olimme vasta ehtineet aloittaa leipämme, kun alkoi tapahtua. Yhtäkkiä pöytään kannettiin ruokalaji toisensa perään – ja sama meno jatkui niin pitkään, kunnes koko pöytä oli täyttynyt kipoista ja kupeista! Graavilohta, munakokkelia, salaattia, porsasta omenahillon kera, maa-artisokkaa, mustikkatuorepuuroa, tuorepuristettua omenamehua…

Ruokaa vaikutti silmämääräisesti olevan paljon, mutta kummasti vain kaikki herkut päätyivät nassuihimme. Omiksi suosikikseni nousivat raikas omenamehu, joka toi mieleeni mummolan omppumehun, sekä mehukas maa-artisokka, jota raikastivat omenasiivut. El Fantista saa myös järkyttävän hyvää tuorepuuroa: kaurahiutaleita, chia-siemeniä, pähkinää ja mustikoita sisältävä puuro on raikas, täydellinen aloitus aamulle (tai meidän tapauksessamme iltapäivälle).

Pitkän ruokailuhetken kruunasivat suloiset cupcaket sekä punaherukkahillon kanssa tarjoillut brie-siivut. Ruokailua höystivät etenkin matkusteluun liittyvät puheenaiheet: matkat suuntasivat New Yorkiin, Key Westiin, Kaliforniaan, Tulumiin, Alpeille ja Japaniin. Japanissa pari kertaa matkustelleet ystävämme saivat meidätkin todella himoitsemaan Aasiaan! Voi, miten suloista olisikaan kävellä jonkin pienen japanilaisen kylän puutarhassa hanamin aikaan.

Neljän hengen pöytäseurueemme oli yksimielinen brunssiarvion suhteen: El Fantin brunssi on aivan täydellinen! Ruokaa oli juuri sopivasti, ja se oli laadukasta sekä maukasta. Erityisesti brunssi saa kiitosta rikkaasta makumaailmastaan sekä erilaisten ruokailijoiden huomioimisesta – pöytäseurueemme kasvissyöjälle kannetut ruokalajit olivat yhtä herkullisia kuin kaikki muutkin.

Se oli ihana, onnellinen sunnuntai, jonka toivoin jatkuvan ikuisuuksiin. ♡

*Yhteistyössä El Fantin kanssa 

bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

El Fant
Katariinankatu 3
Brunch served on Sundays 12
16.

// Last Sunday me and my friends had a wonderful, long brunch at cute little cafe El Fant nearby Senaatintori. The amount of different courses took us by surprise, but the food was so delicious we didn't have any problem to enjoy all of it. You could clearly see that the food was made with love, giving the beautiful presentation and colourful tastes. I loved especially the home made fresh apple juice (it reminded me of my dear granny) and juicy artichokes. We talked a lot about traveling, all around the world: New York, Key West, California, Tulum, Alps and Japan. For us El Fant's brunch was just perfect, since we enjoyed every single bite. All in all it was a perfect, happy Sunday. 

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Kommentit

verbeliini
happy flow

nam kuinka hyvältä näytää ja kuulostaa!! pakko päästä joskus testaamaan :)

Hanna K
Sunday Blondie

Suosittelen lämpimästi! Ravintola ottaa erinomaisesti huomioon erilaiset ruokailijat, oli kyseessä sitten vegaani-, vege- tai gluteenittoman ruoan ystävä ♡

Kommentoi