joululahjahaaveilua aikuisten lelukaupassa – kenkäfriikin pinkki taivas, minna parikka universum

Sunday Blondie

Vaikka sää Helsingissä on pikemminkin syksyinen kuin talvinen, enkä ole ehtinyt vielä kaivaa joulukoristeitakaan esiin, tuleva juhlapyhä on pyörinyt mielessäni jo useiden viikkojen ajan. Jostain syystä odotan joulua tänä vuonna tavallista enemmän – kenties siksi, että pääsemme viettämään poikaystäväni kanssa ensimmäistä kertaa yhdessä joulua. ♡

Lapsena joulunodotus alkoi lahjatoivelistan kirjoittamisesta. (Voi kyllä: rakastin yksityiskohtaisten listojen laatimista jo 7-vuotiaana.) Selasin innoissani postin tuomaa paksua lelukuvastoa, ja käytin paljon aikaa sen miettimiseen, minkälaisia leluja tarvitsisin ja haluaisin.

Sittemmin lelukuvastot ovat vaihtuneet tavaratalojen mainoslehtisiin ja Helsingin liikkeiden kiertelemiseen. Yksi ”lempilelukaupoistani” on Aleksanterinkadun Minna Parikka Universum, johon astuessa mieleeni nousevat elävästi lelukuvaston selailun aiheuttamat tunteet, ilo ja innostus. Tarjonnan määrä on suorastaan overwhelming.

Vaikka Parikka tulikin tunnetuksi suloisista, sydämenmuotoisilla leikkauksilla koristelluista Raquel-korkokengistään, minä himoitsen eniten uudempia pupukenkiä niin korkeilla koroilla kuin matalalla pohjalla. Glitterillä päällystetyt tupsukengät, mustat puputennarit tai suloiset, karvapintaiset pupuballerinat olisivat hauska lisä tavanomaisten kenkien kaveriksi.

Katsokaa nyt vaikka näitä pörröisellä leopardikuviolla höystettyjä Tail Sneaks -tennareita. Tällaisethan jokainen lapsi aikuinen haluaa?

Tai entäpä sitten nämä supersuloiset, minikokoiset pupukengät? Too cute to be true!

My Little Ponysta inspiraatiota ammentavat Celestia sekä My Little Mary -kengät alkavat olla jo hieman liian imeliä omaan makuuni, mutta voin kuvitella, millä riemulla olisin pukenut kengät jalkaani 5-vuotiaana.

Parikalle ominainen, veikeän leikkisä design näkyy myös astetta hienostuneemmin esimerkiksi nahkahansikkaissa, jossa sydämenmuotoinen leikkaus jättää kädenselän muodikkaasti paljaaksi. Pikkulaukuissa sen sijaan seikkailevat samat hullunkuriset kuviot kuin kengissäkin.

Minna Parikan kengät ja asusteet osoittavat, ettei pukeutumista tarvitse ottaa aina niin vakavasti. Pahimmillaan pukeutuminen voi olla joka aamuista tuskastelua, parhaimmillaan taas hauska leikki.

Itse olen vakuuttunut siitä, että vaatekaappini tarvitsee ainakin yhdet pupukengät. Tai kahdet.

bloglovin instagram / pinterest

// As a child I always started my December making a careful wish list for Santa. I loved browsing the pages of thick toy catalogs, considering what kind of toys I’d like to have. I still like to read department store’s catalogs and wander around Helsinki’s shops, one of my favorite “toy shops” being Minna Parikka Universum. It’s like stepping to a fairytale every time you visit this pinkish store.

Kommentoi