kahvihetki aurinkoisella töölönlahdella – kesäfiilistelyä kahvila tyynessä

Sunday Blondie

Lämpömittarissa plus 24 astetta, edessä tuore Hesari ja cappuccino sekä suussa sulavaa porkkanakakkua.

Muutama lauantai sitten nautin aamukahvini aurinkoisissa tunnelmissa. Töölönlahden kahvila Tyyni oli vielä rauhallinen, kun yhdentoista aikaan asetuin terassille viettämään hidasta aamupäivää viikonlopun uutisten ja auringonsäteiden kera.

Siinä terassilla istuskellessani ajattelin, että juuri tätä kesäkahvila parhaimmillaan: mainiota kahvia ja aurinkoa, joka paistaa kahvilan terassille pitkään iltapäivään asti. Halutessaan voi myös asettua laiturinnokkaan, istahtaa lepakkotuoliin tai upottaa varpaansa viileään veteen. Miksei vaikka kellahtaa selälleen, ja suunnata katseensa kohti Helsingin kirkkaan sinisenä hohtavaa taivasta.

Tyynessä on mukava mummonmökkitunnelma. Itse tehtyjen leivonnaisten joukosta löytyvät perinteiset korvapuustit ja mehevät raparperipiirakan palaset, kuten myös täytetyt voileivät. On erikoiskahveja, teetä, limonadia ja mehua, jäätelöäkin.

Mitä muuta ihminen kuumana kesäpäivänä tarvitsisikaan.

Niin monta ihanaa kesäkahvilaa, niin vähän aikaa. Kulunut kesä ei ole ollut otollisin mahdollinen aurinkoisille kahvitteluhetkille, ja siksi listallani onkin vielä monta suloista kesäkahvilaa, jotka haluaisin ehtiä testaamaan.

Tänä viikonloppuna suuntaan kuitenkin upottamaan varpaani meriveden viileään syleilyyn – mökille, Saaristomerelle. Ensimmäistä kertaa tänä kesänä.

Kahvila Tyyni
Töölönlahti
Avoinna kesällä joka päivä klo 9–20

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentoi