kallion kuumimmat kebabit – lämpimän kotoisa döner harju

Sunday Blondie

En ole suuri kebabin ystävä, vaikka vietinkin lapsuuteni Salossa, tuossa kebab-ravintoloiden keitaassa.

Helsingissä asuessani olen kuitenkin mieltynyt kovasti Flemarin Döner Harjuun, jonka kebabia on ylistetty kaupungin parhaimmaksi. Itse en osaa arvioida, kuinka lähelle Dönerissä päästään tosi kebabia – mutta ainakin se on törkeän hyvää. Voisikin sanoa, että Döner on saanut minutkin tykkäämään kebabista!

Pistäydyimme poikakaverini kanssa Döneriin viime perjantaina työpäivän jälkeen. Pieni ravintola on varsinkin kesäaikaan tupaten täynnä ihmisiä, ja ravintolan ulkopuolella olevat pitkät pöydät penkkeineen ovat haluttuja kebabin nautiskelupaikkoja. Koska ulkona oli jo täyttä, parkkeerasimme tavaramme ikkunapöytään, josta oli hauska katsella kadulla kulkevia ihmisiä ja keittiön hälinää.

Döneristä saa vaihtoehtoisesti kebableivän tai -lautasen lampaalla, kanalla tai seitanilla. Koska olin testannut seitanleivän jo aiemmin (so good), päädyin tällä kertaa perinteisempään vaihtoehtoon, lammaslautaseen.

Ensisilmäyksellä annos näytti valtavalta. Mutta kummasti ruoka vain katosi napaan! Lihaa oli liikaa pienen naisen makuun, mutta sekin katosi seuralaisen parempiin suihin.

Lautasannosta täydensivät lampaanlihan lisäksi tuore tomaattikastike, korianteri, paahdettu focaccialeipä, marinoitu kesäkurpitsa-paprikasalaatti, hummus ja paahdettu chili. Eri maut sointuivat mainiosti yhteen toisensa kanssa, ja mikä tärkeintä, ruoassa oli riittävästi mausteita. Lautasannokseenkin olisi sopinut kevyt jogurttikastike, jota tarjoiltiin leipien kanssa.

Rakastan Dönerin simppeliä sisustusta. Mustalla taululla näkyy hinnasto ja seinähyllyllä tarjolla olevat juomat, ja that's it. Hämyisä valaistus luo pieneen ravintolaan kotoisan lämpimän tunnelman. Dönerissä keskitytäänkin olennaiseen: hyvään ruokaan ja viihtymiseen ystävien kanssa.

Poikaystävä pyysi vielä ennen lähtöämme keittiön puolelta maistiaiseksi kananlihaa, joka maistui mielestäni jopa paremmalta kuin lampaanliha, joskin huomattavasti tulisemmalta. Ensi kerralla siis testiin kanaleipä!

Döner Harju
Fleminginkatu 23
Ma–to 10:30–22, pe 10:30–23, la 12–23, su 14–20

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentoi