kallion parhaat dim sumit

Sunday Blondie

Thaimaan loman paluulennolla luin ajankulukseni Kim Wong Keltnerin kepeän chick lit -romaanin Dim Sum of All Things. Kirjassa seurataan kolmannen sukupolven kiinalais-amerikkalaisen Lindsey Owyangin elämää länsimaisen ja aasialaisen kulttuurin puristuksessa, ja pohdiskellaan muun muassa, miten amerikkalaisen poikaystävän ja kiinalaisen suvun voisi yhdistää mahdollisimman kivuttomalla tavalla.

Kirjan parasta antia olivat yksityiskohtaiset kuvaukset kiinalaisesta kulttuurista – pääasiassa ruoasta. Keltnerin kirjan peruusteella saa käsityksen, että ruoalla on valtava merkitys aasialaisessa kulttuurissa. Ruoka kokoaa suvun yhteen, siihen liittyy useita traditioita sekä säännönmukaisuuksia, ja sitä valmistetaan paljon yhdessä.

Myöhemmin Suomeen palattuani kerroin innoissani kirjasta kiinalaiselle ystävälleni. Illallisen äärellä keskustelu kääntyi luonnollisesti ruokaan, ja aloin tiedustella lisää kiinalaisen ruokapöydän erikoisuuksista. Kirjan nimestä inspiroituneena kysyin puoliksi vitsillä, osaako ystäväni tehdä dim sumeja. No mutta totta kai!

Niinpä kokoonnuimme tänään viettämään iltaa tyttöjen kesken, ja nautimme ihanista, kotitekoisista dim sumeista. For those who don't know: dim sumit ovat höyryäviä lihalla, kalalla tai äyriäisillä täytettyjä nyyttejä. Syömämme pallerot oli täytetty kanalla, porsaalla ja katkaravuilla sekä riisillä.

Minusta tuli oitis dim sum -fani. Suloiset nyytit olivat kertakaikkisen herkullisia! Rakastan uusien ruokalajien testaamista, ja minusta on ihanaa tutustua erilaisten kulttuurien tapoihin. Arvostan suuresti vaivannäköä, omistautumista ja aikaa, jonka ystäväni oli käyttänyt valmistaakseen meille hauskan illallisen.  Ruoka oli tehty rakkaudella, ja sen maistoi.

Nyytit katosivat nopeasti rasioista samalla, kun juttelimme keväästä, aurinkoisista päivistä, vapusta, kesähäistä, matkustelemisesta ja tulevista elämänmuutoksista. Juuri tällaiset illat ovat elämässä niin tärkeitä: kun kenelläkään ei ole kiire mihinkään, ja on vain aikaa nauttia ajasta parhaimpien ystävien kesken.

Nämä dim sumit ovatkin vain harvoille ja valituille! Ja taatusti Kallion parhaimmat. Tänä iltana ei tarvitse mennä tyhjin vatsoin nukkumaan.

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentoi