kasvisten ystäville: eiran sandron runsas ja värikäs salaattilounas

Sunday Blondie

Viime viikolla tuli testattua taas yksi mainio lounasmesta, jossa olenkin halunnut jo kauan käydä visiitillä: Eiran Sandro.

Eiran ravintola sijaitsee hiljaisella paikalla Tehtaanpuiston kupeessa, Tehtaankadun länsipäässä. Tapasimme ystäväni kanssa lounaalla vasta kello yhden jälkeen, jolloin pahin lounasruuhka oli tainnut jo ehtyä. Sisällä tunnelma oli lämminhenkinen ja rauhallinen, lounastamassa oli vain muutamia seurueita.

Kriiseilin puhelimeni kanssa, sillä laturini oli posahtanut aamulla rikki. Akkua oli jäljellä enää kaksi prosenttia, mutta onneksi Sandron ystävälliset tarjoilijat suostuivat lataamaan puhelimeni tiskillä. Palvelua parhaimmillaan! Asiakas huokaisi helpotuksesta, ja tarjoilijakin sai hyvät naurut nähdessään kännykän ällösöpön taustakuvan.

Lounaan hinta oli mielestäni laajaan tarjontaan nähden varsin sopiva: salaattipöytä maksoi 9,90 euroa, keiton kanssa 10,90 euroa. Salaattipöydän ja keiton lisäksi saisi vielä lämpimänkin ruoan 12,90 euron hintaan. Tiesin kuitenkin, että saan itselleni jo kasviksillakin ähkyn.

Notkuva salaattipöytä toi mieleen Kallion Sandron mahtavan vegebrunssin, joskin valinnanvaraa oli (luojan kiitos) huomattavasti vähemmän. Laadussa ei oltu kuitenkaan pihistelty, ja annostelin lautaselleni reilusti marinoituja porkkanoita ja oliiveja, meheviä punajuuria, parsakaalia, kukkakaalia, salaatteja ja hedelmiä.

Leipäpisteellä tarjoiltu hummus ja tsatsiki olivat kertakaikkisen täydellisiä. Ihanien lisukkeiden lisäksi olen hulluna Sandron sahramileipään, joka onkin yksi ravintolan hittituotteista. Se on niin pehmeää ja maukasta, että joku voisi erehtyä syövänsä pullaa leivän sijasta.

Eiran ravintola on jonkin verran pienempi kuin Kallion Sandro, mutta vähintäänkin yhtä tunnelmallinen. Ihastuin etenkin paikan värikkääseen ja omalaatuiseen sisustukseen: puisiin yksityiskohtiin seinillä, pieniin peltiruukkuihin, katosta roikkuviin hehkulamppuihin ja sekalaisiin huonekaluihin.

Erinomainen salaattilounas, täysi kymppi! Eiran Sandrossa olisi hauskaa myös istua iltaa ystäväporukalla, aterioita jakaen ja drinkkejä siemaillen.

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentoi