kaunis, kauniimpi, smoothie bowl – good morning from the cock

Sunday Blondie

Ihmiset ovat menneet sekaisin smoothie bowleista, suloisen makeista smoothiekulhoista – ja nyt niitä saa Helsingissä esimerkiksi The Cockista ja Kiposta.

Smoothie bowl on tavallista smoothieta paksumpaa, jolloin se sopii lusikoitavaksi suuhun kuin puuro. Itse smoothien surauttamista tärkeämpi osuus on kuitenkin koristelu: ideana on ripotella smoothien päälle mysliä, hedelmäsiivuja, marjoja ja superfoodeja kauniisiin asetelmiin. Kaunis ulkonäkö onkin siis maun lisäksi smoothie bowlin A ja O.

Aloitimme tiistaina työkavereiden kanssa päivämme suuntaamalla aamukahdeksalta The Cockiin aamiaiselle, sillä halusimme tutustua hehkutettuihin smoothie bowleihin. Paikan päällä ravintolan omistaja Richard McCormick ja Blueberryboost -blogin Anni Kravi taikoivat asiakkaille punaisia ja vihreitä smoothie bowleja, asianmukaisilla lisukkeilla höystettynä.

Koska tarjoilija arvioi, ettei pelkkä smoothie bowl itsessään pitäisi nälkää lounaaseen asti, tilasimme alkuun mantelimaitopohjaiset cappucinot ja avokado toastit. Täydellisempää aloitusta aamulle saa hakea! Avokado toast koostui rapsakasta maalaisleivästä, reilulla kädellä annostellusta avokadosta, iduista ja punasipulista. Leivät olivat paitsi sieviä, myös superherkullisia.

Smoothie bowlien valmistuksessa kesti jonkin aikaa, sillä innokkaita testaajia oli jonoksi asti. Odotus kuitenkin palkittiin, kun pöytäämme kannettiin kolme mansikkaa, vadelmia, mustaherukkaa, banaania ja acai-marjaa sisältävää annosta sekä yksi avokadoa, kiiviä, kookosmaitoa ja macaa sisältävä annos.

Visuaalisuus, esteettisyys ja kauniit yksityiskohdat ovat olleet aina itselleni tärkeitä. Yritän kiinnittää huomiota ruoan ulkonäköön myös omassa keittiössäni, mutten ole vielä kokeillut smoothie bowlin koristelua. Richardilla ja Annilla koristelemisen taito oli todella hallussa: smoothie bowlit olivat upeita, maku herkullisen raikas ja eri ruoka-aineiden mittasuhteet juuri sopivat. Voitte vain kuvitella, kuinka monta kuvaa kulhoista pöydässämme napattiin.

The Cock on täydellinen ravintola rauhalliselle aamiaiselle. Aamiaislistalta löytyvät niin perinteinen bacon & eggs kuin uudet aamiaissuosikit, kuten kookosmaitoon tehty chiapuuro. Suuret ikkunat antavat kauniisti valoa sisälle, tunnelma on leppoisa ja palvelu ystävällistä. Näen itseni istumassa läppärini kanssa ikkunapöydässä, suuri cappucinokuppi ja smoothie bowl vierelläni.

The Cockista tuli uusi suosikkiaamiaispaikkani. Ja mitä smoothie bowleihin tulee, aion syödä niitä vastakin – syksyn hitaat viikonloppuaamut ovat hyvää aikaa koristeluharjoituksille.

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentit

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Noitahan voi tehä helposti himassakin, nice! :)

Hanna K
Sunday Blondie

No niin voikin! :--) Olivat kyllä herkullisia, ja niin kauniita... ♡ Jos smoothie bowl ei piristä aamulla, niin ei sitten mikään!

ACat Heini (Ei varmistettu)

Hei!

Kivan näköinen ja ihana kuva.
Mielenkiintoista...Maistuu Minullekkin NAM.
TYKKÄÄN. HYMY.

Hanna K
Sunday Blondie

Kiitos Heini! Oli kyllä superherkullista, näitä on pakko testata kotonakin :--) Tykkään!

Kommentoi