kaupungin kuumin koira valmistetaan nyt suklaasta

Sunday Blondie

Näyttää hot dogilta, mutta se onkin... dogclair!

Hämmästelen edelleen, miten kukaan keksii jotain näin kreisiä. Fazerin kondiittorimestari Eero Paulamäki pyöräytti World Chocolate Master -kilpailun Pohjoismaiden karsintoihin neljään vuodenaikaan pohjautuvan suklaakokoelman, jossa "suklaahodari" edusti kesän makuja. Paulamäki sijoittui töillään kilpailussa toiseksi.

Karl Fazer Cafen tämänaamuisessa pressissä Paulamäki kertoi kokemuksiaan kilpailusta ja taiteilemistaan suklaaleivoksista ja -teoksista. Dogclairissa yhdistyvät kaksi kondiittorin suosikkia: katuruoka hot dog ja ranskalaisklassikko eclair.

Lopputulos on hupaisa. "Sämpylän" sisään on muotoiltu suklaajäädykkeestä valmistettu "nakki", jota peittää vadelmakuorrutus. Ketsupin virkaa hoitaa mansikkapyree, kun taas tyrni-valkosuklaamassa muistuttaa sinappia. Koko komeus saa viimeisen silauksen "sipulirouheesta", manteli-pähkinänougatista.

Ainakin dogclair on yhtä painavaa syötävää kuin nakkikioskilta saatavat hot dogit. Suklaahodarilla aloitettua päivää voikin jatkaa Snägärien yöhön, jota vietetään tänään grilleillä ympäri Helsingin keskustaa.

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentoi