kesä, meri ja saaristo – kahvihetki lonnassa

Sunday Blondie

Viime maanantaina kävin työkeikalla testaamassa Lonnan saaristokahvilan Nyt-liitteen nimissä. Olin kuullut saaresta paljon kertomuksia jo aiemmin, ja siksi se olikin yksi kesän todo-listani kohteista.

Parempaa päivää saaristoretkelle ei olisi voinut toivoa: aurinko porotti laivan kannelle, lokit kirkuivat ympärillä ja hiukset heiluivat raikkaassa merituulessa. Olen tottunut meri-ilmastoon jo pienestä pitäen, sillä perheelläni on mökki meren rannalla. Siksi merelle on pakko päästä niin monesti kesässä kuin mahdollista.

Perillä Lonnan saaressa tunnelma oli rauhaisa. Kahvila oli juuri menossa kiinni, mutta ehdimme tilata suolapalaksi siikapiirakkaa ja salaattia sekä kahvia ja teetä.

Tarkemmat arviot kahvilakäynnistä voit lukea Nyt.fi:n artikkelista. Yleisvaikutelmani kahvilan ruoasta ja paikan tunnelmasta oli hyvä, joskin kahvilan toiminta kaipaa vielä viilaamista.

Parhaimmillaan Lonna taitaakin olla ilta-aikaan, kun aurinko laskee meren taa, ja terassia ympyröivät lamput syttyvät hämärään kesäiltaan. Saarelta on myös huikea näkymä Helsingin keskustaan – siellä rannalla olisi ihana olla, vilttiin kääriytyneenä, ja kuunnella yöhön käyvän saaren ääniä.

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentit

Alisa W
Suusta suuhun

Munkin on pitänyt käydä täällä ainakin satakertaa.. se vain aina tuntuu jotenkin niin hankalalta. Äh, ehkä nyt on ottaa itseään niskasta kiinni!

Hanna K
Sunday Blondie

Tiedän tunteen! Ja kyllähän saaristoretket aina vaativat vähän aikaa: vietin juuri koko lauantaipäivän lekotellen auringossa Espoon Isossa Vasikkasaaressa.

Lonnaan pääsee kuitenkin nopeasti ja kätevästi Kauppatorilta, ja kun aikataulut tsekkaa etukäteen, välttää turhan odottelun. Itse kävin Lonnassa vielä työpäivän jälkeen, mikä onnistui mainiosti! Lyhyemmät, arkena tehtävät saarireissutkin ovat siis mahdollisia. Suosittelen! :--)

Kommentoi