kesäisen keveä ragu – valmistujaisdinner perheen kesken

Sunday Blondie

Tässä kuvassa näette kesäisestä kaupungista nauttivan vastavalmistuneen, iloisen ja onnellisen tytön.

Perjantaina osallistuin Haaga-Helian valmistujaisjuhlaan, josta nappasin mukaani medianomin paperit. Muutama puhe, lauluesityksiä, stipendien ja todistusten jaot, kahvittelut ja tietysti lyhyt kuvaussessio toisen valmistuneen ystävän kanssa. Siitä oli kiva fiilis jatkaa rauhallisesti viikonlopun viettoon.

Lauantaina jatkoimme vielä juhlintaa perheen kesken nauttimalla ihanan illallisen Ludviginkadulla Ravintola Ragussa. Ragussa yhdistyvät skandinaavisen keittiön puhtaus, italiaiset ruokaperinteet ja laadukkaat viinit.

Ravintolassa oli vielä hiljaista kello viideltä iltapäivällä. Auringonvalo tulvi sisään ikkunoista vaaleaan huoneistoon, jonka seiniä koristivat seesteiset, mustavalkoiset maisemataulut. Kilistelimme proseccolaseja, poikaystäväni piti liikuttavan puheen ja sain pari yllätyslahjaakin.

Ruokalistat saatuamme arvoimme pitkään menu Ragun ja yllätyksiä tarjoavan menu Ludarin välillä. Olisiko hauskempaa testata ennalta tuntemattomia annoksia, vai valita menu, joka on taatusti hyvä? Lopulta päädyimme menu Raguun, jonka kesäisen keveät raaka-aineet houkuttelivat useaa meistä.

Alkuruoaksi pöytään kannettiin näyttävä leipäasetelma. Moderni puuastia päihitti perinteiset leipäkorit mennen tullen! Tarjolla oli itse tehtyä näkkäriä, vaaleaa ja tummaa leipää sekä rasvaisempaa, muffinimaista leipää. Kylkiäisiksi oli neljä erilaista levitettä: ruskistettua voita, vuohenjuustoa, tomaattipyrettä sekä raparperihilloketta. Kaikki oli suussa sulavaa, ja olisin voinut vallan mainiosti täyttää vatsani jo pelkästään leivillä! Etenkin lämmin, kosteahko muffinileipä maistui taivaalliselta.

Alkuruokaa seurasi neljän ruokalajin menu, joka koostui näistä annoksista:

Savustettua ankkaa, metsäsienirancini ja marinoitua kirsikkaa. Ensimmäinen ruokalaji avasi menun vahvasti. Paahdetut kastanjat natisivat kivasti hampaissa, kirsikat olivat makeita ja maukkaat kastikkeet mehevöittivät kokonaisuuden.

Kukkakaalivaahtoa, kesätryffeliä ja paahdettua parapähkinää. Miksi rakastan aina kaikkia ruokia, jotka tarjoillaan vaahdon muodossa? Kukkakaalivaahto oli juuri sellainen, kuin sen kuuluukin: täyteläinen, pehmeä, kermainen, sopivan suolainen.

Paistettua haukea, nokkosgnoccheja, maustekurkkua ja pähkinävoita. Pääruoka oli mainiota, muttei herättänyt suuria tunteita. Hauki, gnocchit ja maustekurkut oli valmistettu hyvin. Olisin toivonut kenties enemmän mausteita, jotain vau-efektiä.

Tästä on annettava kiitosta! Ennen jälkiruokaa tarjoilija toi tervehdyksen keittiöstä, suloisessa minipurkissa tarjoillun alkujälkiruoan. Se oli vähintäänkin mielenkiintoinen: lakritsivaahtoa tillikastikkeen ja pinjansiementen kera. Tilli-lakritsi-yhdistelmä ei kuitenkaan täysin iskenyt, joten jäin odottamaan listalla herkulliselta kuulostanutta, varsinaista jälkiruokaa.

Raparperisorbettia, jogurttivanukasta ja seljankukkaa. Jälkiruoka vei voiton kotiin. Ensinnäkin rakastuin annoksen kauniiseen astelmaan, hempeisiin väreihin ja suloiseen pikkukukkaan. Toisekseen myös makumaailma oli mitä mahtavin: välillä suussa poksui ja rouskui, sitten jogurttivanukas ja sorbetti pehmensivät, ja raparperi toi sopivasti kesäistä kirpeyttä. 

Ilta oli kertakaikkisen ihana. Paperit takataskussa, neljä mainiota ruokalajia ja mikä tärkeintä, rakkaimmat ihmiset ympärillä. En olisi voinut toivoa enempää. ♡

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentoi