kesäkahvit puu-käpylässä – ihanan idyllinen kahvila siili

Sunday Blondie

Sunnuntaina vietimme poikaystäväni viimeistä lomapäivää haahuilemalla ympäri Helsinkiä, kahvitellen ja nautiskellen ennen syksyn treenikauden alkamista. Mihin neljän viikon loma katosi niin nopeasti?

Suuntasimme aamulla ensimmäisenä Käpylään Kahvila Siilin, joka oli jopa suloisempi kuin netistä lukemissani jutuissa. Kello yhdentoista aikaan kahvila oli jo tupaten täynnä ihmisiä, jotka kansoittivat niin sisä- ja ulkopöydät kuin pihamaan kiviportaat.

Pikkuruinen kahvila oli ihanan valoisa: seinät oli maalattu valkoisiksi, ja sisustus pidetty simppelinä. Ikkunan äärellä juuri leivotut kakut, pullat ja croissantit odottelivat ostajaansa, takahuoneessa valmistuivat tuoreet leivät ja jogurtti-granola-annokset, tuoreen kahvin tuoksu leijaili avoimesta ulko-ovesta kadulle. Tilasimme suklaa- ja porkkanakakun palaset, kahvin sekä cappuccinon ja asetuimme aamulehden kanssa ulkoterassille.

Päivä oli täydellinen ulkona kahvittelulle. Vieno tuulenvire havisi lehtipuissa, lapset söivät hymysuin kakkua, vastaherännyt pariskunta hörppi unisesti kahvejaan. Kahvilan edustan kadunvarsi oli täynnä pyöräilijöitä, sillä jotkut kahvittelijoista saapuivat kauempaa. Toiset puolestaan vaikuttivat poikenneen kahvilalle naapurustosta, ja vaihtoivat kuulumisia höyryävän kupillisen äärellä.

Supertummaan suklaakakkuun oli piilotettu erilaisia pähkinöitä, jotka narskuivat mukavasti hampaissa. Porkkanakakku oli kuitenkin meistä molempien suosikki, kardemumman maun erotti vahvasti, ja pohja oli taivaallisen mehevää. Cappuccinokin oli mainiota, joskin sitä sai melko pienen kupillisen. Suodatinkahvista sai puolestaan santsikupin samaan hintaan.

Käpylä on sen verran syrjässä omista kuvioistani, että Kahvila Siiliin poikkeaminen arkena veisi liiaksi aikaa. Voin kuitenkin kuvitella, miten iloisia paikalliset ovat olleet uudesta pikkukahvilastaan – tällaisia kahviloita tarvittaisiin jokaiseen Helsingin kaupunginosaan.

bloglovin / instagram / pinterest

Kahvila Siili
Ilmattarentie 8 C
Ma–la 10–20, su 10–18
Juhannuksesta elokuun loppuun

Kommentit

Kiitos vinkistä, täytyypä poiketa joskus, kun on niin viehättävän näköinen paikka. :)

Hanna K
Sunday Blondie

Suosittelen lämpimästi! Pieniä, suloisia kahviloita ei voi olla tässä maailmassa koskaan liikaa. ♡ Siili on erityisen ihana piilopaikka sanomalehtien luvulle raukeana sunnuntaiaamuna :--)

Kommentoi