keskustan kahvilahelmi: ihana, ihanampi, la torrefazione

Sunday Blondie

Jos satun liikkumaan keskustan seudulla, ja mieleni tekee hyvää kahvia, suunnistan yleensä Aleksanterinkadun La Torrefazioneen.

Torre on takuuvarma suosikki etenkin lämpimien juomiensa suhteen: kahvin mehevät aromit leijailevat nenään jo tiskille jonottaessa, kahvikoneet rouhivat tuoreita papuja ja baristat pyöräyttävät juoman pinnalle millintarkalleen täydellisen sydän- tai lehtikuvioinnin.

Kehuja ansaitsee myös ruokapuoli: salaatit, täytetyt leivät, smoothiet ja leivonnaiset ovat joka kerta tasaisen laadukkaita ja tuoreita. Nyt kun asiaa tarkemmin ajattelen, en ole koskaan pettynyt Torressa käydessäni.

Ruoan lisäksi yksi merkittävin viihtyisän kahvilan tekijä on tunnelma. Torressa on aina ihania kahvilan ääniä: astioiden kilinää, kahvikoneen puhinaa, iloista puheensorinaa. Vaikka pieni tila on useimmiten tupaten täynnä asiakkaita, tarjoilijat siivoavat pöytiä jatkuvasti ja ohjaavat ihmisiä vapautuneisiin pöytiin.

Lempipaikkani on ikkunan ääressä, korkeilla baarituoleilla. Siitä on hauskaa katsella alhaalla Aleksilla kulkevia, tarkkailla ihmisten tyyliä ja arvailla, minne kukin on matkalla. Intiimimpi tunnelma on kuitenkin sisemmällä kahvilassa, rustiikkisen tiiliseinän vierellä olevissa pikkupöydissä.

Olen haaveillut jo pitkään Torren aamiaisesta ja brunssista. Arkisin kahvilassa tarjoillaan valmiita aamiaislautasia, jotka maksavat vain 12,50 euroa – se ei ole mielestäni paha hinta, sillä oletan laadun korvaavan määrän. Brunssille pääsee sekä lauantaina että sunnuntaina, ja oman brunssiannoksensa voi valita kolmesta vaihtoehdosta: Amerikan, Suomen tai Euroopan. Kaikkiin annoksiin sisältyy lisäksi kahvi, tuoremehu sekä smoothie tai vohveli.

Koska olen tehnyt jo leivontasuunnitelmia tulevalle viikonlopulle, epäilen, että toive Torren brunssista siirtyy jälleen yhdellä viikonlopulla eteenpäin. Pian sinne on kuitenkin pakko päästä, sillä enää en malta odottaa...

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentit

Aasara
Kunnon Mamma

Mun ihan suosikkiasioita La Torrefazionessa on (jos siellä on vielä tämä käytäntö voimassa, ainakin viimeksi käydessäni oli) se, että jos paikka on täynnä, auttaa henkilökunta järjestämään vapaan paikan. Siis sisääntullessa kysellään seurueen koko, ohjataan jonoon, ja yleensä jo jonotuksen aikana saa kuulla, että pöytä on vapautunut. Ihan mahtavaa! Inhoan sitä epävirallista systeemiä kun ihmiset varaavat takeilla pöytiä ja menevät sitten vasta jonottamaan.

Hanna K
Sunday Blondie

Nimenomaan! Se juuri on Torressa ihaninta, palvelua parhaimmillaan! :--) Oletko käynyt kahvilassa aamiaisella tai brunssilla?

Kommentoi