keskustan salaattipaikkojen helmi – lämminhenkinen kahvila roasberg

Sunday Blondie

Mistä tunnistaa hyvän lounassalaatin?

1. Salaatin pohja on jo itsessään hyvä, ja sisältää muutakin kuin salaatinlehtiä. (Esimerkiksi kurkkua, tomaattia, paprikaa, vesimelonia. You know.)
2. Tarjolla oleva täytevalikoima on laadukas. (Vaihtoehtoja ei tarvitse olla paljon, kunhan ne ovat herkullisia.)
3. Salaatin kanssa tarjotaan erilaisia lisukkeita ja haluttaessa myös leipää. (Jätän yleensä salaatinkastikkeet pois, mutta esimerkiksi hummus on kiva lisä.)

Tapasimme viime perjantaina salaatin äärellä ystäväni Veeran kanssa Mikonkadun kahvila Roasbergissa. Paikka oli Veeralle varsin tuttu jo entuudestaan, sillä hän kertoi käyvänsä Roasbergissa usein lounassalaatilla. Itse olen kävellyt kahvilan ohitse useita kertoja ja pohtinut, että paikka pitäisi käydä testaamassa.

Vaikka tila on korkean kattonsa ja kivilattioidensa vuoksi aavistuksen hallimainen, punaiset tiiliseinät, kirkkaat valot ja superystävälliset baristat luovat kahvilaan lämpimän ilmapiirin. Roasbergissa asiakaspalvelu on kohdillaan!

Söin lounaaksi kahden täytteen salaatin, joka maksoi 9,90 euroa. Salaattipohja sisälsi salaatinlehtien lisäksi melonia, kurkkua ja tomaattia, ja valitsin täytteiksi lohen sekä uunijuurekset. Tämän lisäksi salaattiin sai hummusta ja/tai tsatsikia (valitsin tietysti molemmat) sekä salaatinkastiketta. Yleensä nautin salaattini mieluiten oliiviöljyn kanssa, mutta mangoinkiväärikastike kuulosti niin jännittävältä, että sitä oli pakko testata.

Eikä siinä vielä kaikki! Salaattiin kuului vielä leipäkin: vaihtoehtoisesti patonki tai siemenkräkkeri. Om nam.

Lopulta kahden täytteen salaatti vastasikin kymmenen täytteen versiota. Miltäköhän neljän täytteen salaatti näyttäisi? Olen nähnyt useita hyviä salaatteja, mutta myös useita surkeita esityksiä, jossa lautaselle on aseteltu pari hassua salaatinlehteä ja pala kurkkua. Roasbergin salaatti lukeutuu eittämättä Helsingin herkullisimpien salaattien joukkoon.

Salaatin lisäksi kahvilassa on tarjolla paljon muutakin: esimerkiksi täytettyjä croissanteja, sämpylöitä, suloisilla nimillä varustettuja smoothieita (Bigg Apple, LA, Honolulu) sekä useita makeita herkkuja kuten raakakakkuja. Viikonloppuaamu, yksi Bigg Apple ja pala kakkua... I can definitely see that one coming.

Roasberg on mitä oivallisin paikka lounastreffeille, kun haluaa tavata ystävänsä pikaisesti keskustassa. Rautatieaseman kainalossa sijaitsevasta kahvilasta voi nopeasti hypätä bussiin, junaan tai metroon ja suunnata omille teillensä.

Ymmärrän hyvin Veeraa, joka sopii mieluusti työtapaamisensa Roasbergiin sekä niitä asiakkaita, jotka jäivät lukemaan lehteään rauhassa vielä silloinkin, kun astuimme ulos ovesta hyiseen lokakuun säähän – Roasberg on ihanan rauhallinen ja lämmin olohuone aivan Helsingin sydämessä.

Roasberg
Mikonkatu 13
Ma–to 8–23, pe 8–24, la 10–24, su 10–21

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentoi