keskustan takuuvarma brunssiklassikko – karl fazer cafe

Sunday Blondie

Päädyimme poikaystäväni kanssa muutama viikko sitten sateisena sunnuntaina Karl Fazer Cafen brunssille. Sekä kahvila itsessään että Fazerin brunssi ovat yksi Helsingin klassikoista, mutta poikakaverini ei sattunut tutustumaan vielä kumpaankaan.

Koska saimme idean ex tempore aamulla, emme olleet tehneet pöytävarausta minnekään ravintolaan. Itse ajattelin, että Fazer onkin tässä tapauksessa hyvä valinta – onhan kahvila niin iso, että sinne mahtuu helposti ilman varaustakin.

Perillä meitä odotti kuitenkin pitkä jono. Puolenpäivän aikaan kahvila oli ehtinyt täyttyä jo lapsiperheistä, turisteista ja virkummista nälkäisistä ystäväseurueista. Emme kuitenkaan joutuneet odottamaan kymmentä minuuttiakaan, kun ikkunan vierestä vapautui pöytä. Paraatipaikalta! Meillä kävi hyvä tuuri, ja asetuimme tyytyväisinä isoon pöytään lehtiemme kanssa.

Itse kävin Fazerin brunssilla reilu vuosi sitten, joten tarjonta oli jo minulle entuudestaan tuttu. Tuoretta leipää (kokeile muhkeita lesesämpylöitä, ne ovat mielestäni parhaimpia), croissantteja, erilaisia leivänpäälisiä, salaatteja, hedelmiä, jogurttia, mysliä, smoothieta, mehuja, lettuja, hilloa, kermavaahtoa, juustoja, kakkuja… Valikoima on laaja, ja mielestäni ruoka on myös laadukasta. 

Edelliskerrasta mieleeni oli jäänyt ruusuinen kuva kahvilasta: tuolloin vietimme brunssia kaksin siskoni kanssa, ja saavuimme paikalle jo ensimmäisten joukossa, jolloin kahvila oli ihanan rauhaisa ja hiljainen. Nyt iso tila oli kuitenkin täynnä ihmisiä ja siksi myös täynnä hälinää. Itseäni tämä ei oikeastaan haitannut, sillä uppouduin täysin lehteeni. Minusta on myös hauskaa seurata muita ihmisiä.

Mutta oli brunssilla ehtinyt tapahtua muutostakin vuoden aikana: viime kerralla hedelmät olivat tarjolla kuorineen, kun ne nyt oli pilkottu valmiiksi hedelmäsalaatiksi isoon kulhoon. Arvostin tätä suuresti, sillä nyt hedelmät saattoi yhdistää helposti maustamattoman jogurtin ja myslin kanssa. Hedelmäsalaatti on muutenkin yksi niistä lempiasioistani, joka lukeutuu arjen pieniin luksushetkiin. Ja kuten odotettu, se olikin ihanaa.

Rakastan lettuja, ja jos niitä on brunssilla tarjolla, niitä on myös aina pakko saada maistaa. Fazerin letut muistuttavat perinteisisä mummolan lettuja: simppeliä ja hyvää, kaveriksi reilusti mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Toimii, joka kerta.

Vaikka herkuttelin letuilla, oli lopuksi pakko maistaa vielä pienet siivut Fazerin ihania kakkuja. Perinteinen juustokakku ja suklaakakku olivat täydellisiä: pehmeitä, täyteläisiä, sopivan makeita. Marjaisampi juustokakku oli myös hyvää, joskin ei oma suosikkini.

Fazer on aina varma valinta, kun mielii laadukkaalle ja monipuoliselle brunssille kohtuulliseen hintaan (19,90e) Helsingin keskustassa. Myös tunnelma on ihana 1891 perustetussa kahvilassa, ja tilaa riittää isommallekin seurueelle – kunhan varaa pöytänsä etukäteen. Lomalaisen kannattaa myös hyödyntää Fazerin arkiaamiainen, jonka tarjonta on aikalailla sama kuin viikonloppuisin, mutta hinta huokeampi (12,90e).

Yksi riski Fazerin brunssilla tosin on: sieltä ei pysty lähtemään ilman, että söisi yli omien tarpeidensa. Mutta en kadu.

Karl Fazer Cafe
Kluuvikatu 3
Ma - pe 7:30-22:00, la 9:00-22:00, su 10:00-18:00

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentoi