keskustan (todennäköisesti) paras lounasmesta – shanghai cowboy

Sunday Blondie

Jos kävisin joka päivä lounaalla keskustassa, en luultavasti astuisi jalallani muualle kuin Mikonkadun Shanghai Cowboyhin.

Shanghai Cowboyn lounaspöytää ei ole kehuttu turhaan yhdeksi keskustan parhaimmista. Ravintolassa kun toimii kaikki: ruoka, valikoima, laatu, sisustus, tunnelma.

Lounasta tarjoillaan arkisin kello yhdestätoista kolmeen. Kahdentoista jälkeen ruuhka on pahimmillaan, kun kaikki lähialueen työläiset suunnistavat nälkäisinä lounaalle. Sokkeloinen Shanghai Cowboy on kuitenkin yllättävän iso, ja vapaita pöytiä riittää ruuhkaisimpaankin aikaan.

Ensinnäkin se salaattipöytä: tarjolla on viittä eri salaattia, jotka ovat jotakin aivan muuta kuin kuivaa ja tylsää vihersalaattia. Salaattien lisäksi pöydän päästä löytyy erilaisia höysteitä, kuten salaatinkastikkeita, pähkinöitä ja siemeniä.

Salaattipöytä itsessään riittäisi jo tyydyttämään pahimmankin nälän. Tämän lisäksi tarjolla on kuitenkin lämmin ateria, keittoa, leipää, jälkiruokaa, kahvia ja teetä. Huh! Voin vakuuttaa, että tästä ravintolasta ei tarvitse poistua nälkäisenä.

Kasvisten jälkeen siirryimme suoraan lämpimään ruokaan, vaikka makea maissikeittokin kuulosti houkuttelevalta. Pääruoka, suklaalla ja kolalla höystetyt ribsit sekä kuminalla maustetut bataatit, oli suussa sulavaa. Liha oli haudutettu viimeiseen asti murenevan pehmeäksi, ja bataatit olivat mukavan mausteisia.

Salaattipainotteisen aterian jälkeen vatsa oli jo varsin täynnä – muttei kuitenkaan niin täynnä, ettemmekö olisi jaksaneet vielä jälkiruokaa. Makea banaanilassi oli maustettu kanelilla, mikä toi siihen kivan tvistin. Tätä aion kokeilla jatkossa omissakin smoothieissani. 

Parhaimmillaan Shanghai Cowboy on juuri perjantaina, kun edessä on viikonloppu, eikä huolia huomisesta. Nautimme rauhassa ruoastamme ja istuimme  ravintolassa pari tuntia höpötellen. Keskusteluja olisikin voinut jatkaa koko loppupäivän – kattava drinkkilista tekee Shaghai Cowboy'sta myös oivallisen illanviettopaikan.

Itse ruoan lisäksi lounaassa parasta oli sen hinta: 10,10 euroa. Miksi kukaan haluaisi käydä enää missään muualla lounaalla?

I seriously don't know.

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentit

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Täytyypä joskus kokeilla tätä lounasta. Kiitti vinkistä :)

Hanna K
Sunday Blondie

Voi kääks, sun kommentti on mennyt multa ihan ohi! Suosittelen lämpimästi, aivan ihana lounaspaikka, jossa viihtyisi vaikka iltaan asti! :--)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

He, ei se mitään. En oo kyl VIELÄKÄÄN ehtinyt tuonne, vaikka aika lähellä olenkin töissä.

Hanna K
Sunday Blondie

Helsingissä on NIIN PALJON ihania mestoja, että eihän sitä voi millään ehtiäkään heti joka paikkaan!

Kommentoi