keskustan uusi olohuone – paulig kulma

Sunday Blondie

Käsissä kupillinen lämmintä matcha lattea, päällä lempivillapaita. Marraskuun kylmä viima puhaltaa ihmisten hiukset sekaisin Aleksanterinkadulla, jota minä tutkailen sisältä rottinkituolissa keinuen.

Aleksanterinkadulta ei löydy liiaksi kahviloita, joissa olisi ihanaa istuskella tuntikausia ystävän kanssa keskustellen tai töitä tehden. Yksi suosikeistani on ollut pitkään Aleksanterinkatu 50:ssä sijaitseva La Torrefazione, joka sekin on usein tupaten täynnä ihmisiä.

Kahvila Paulig Kulma tuli keskustaan pari viikkoa sitten kuin tilauksesta. Alkuinnostuksen vuoksi kahvilassa on ollut tungosta, sillä Kulmaan näyttävät löytäneen nopeasti kaupunkilaisten lisäksi turistit. Eikä ihme: kahvilan ilmapiiri on tunnemallinen ja juoma- sekä ruokavalikoima mahtava. Vegaanisia salaatteja, kauramaitoon tehtyä matcha lattea, raikkaita smoothieita, raakakakkuja ja -keksejä... Kahvila täyttää vaativimmankin citykahvittelijan vaatimukset. Perinteikkäälle kahvilakävijälle Kulma tarjoaa aromikkaita suodatinkahveja sekä pehmeää pullaa.

Raahasin miehen jo kahvilan ensimmäisenä aukioloviikonloppuna raakakakulle, sillä turkulaisen Pure Heron valmistamat herkut jäivät lähtemättömästi mieleeni viime Turun reissultani. Kamera ei valitettavasti tarttunut tuolloin mukaan, joten kakuista tuli ikuistettua vain surkeat kännykkäotokset. Kuvia tärkeämpää onkin ehkä kertoa siitä, kuinka erinomaisia kakut olivat: pehmeä suklaamoussekakku vei kielen mennessään, miehen valitsema snikukakku aiheutti lievää raakakakkukateutta.

Torstaina kävimme testaamassa Kulman ystäväni kanssa lounaan merkeissä. Tarjolla oli salaattia 10,20 euron hintaan, johon sai valita lisämaksusta lisukkeita. Itse en niitä kaivannut, sillä muun muassa parsakaalilla, bataatilla ja iduilla kyllästetty salaatti oli ruokaisa sellaisenaan. Ja ennen kaikkea raikas sekä monipuolinen! Kulman salaatti nousikin heti keskustan parhaimpien salaattien kärkeen.

Ystäväni ihastui oitis yläkerrassa oleviin rottinkituoleihin, jotka roikkuvat katosta. "Siis nää on niin ihanat! Tää keinunta on jotenkin tosi rentouttavaa."

Hear, hear. Mikäpä siinä istuskellessa, kupillinen lämmintä matcha lattea kädessä, lempivillapaita päällä. Olen käynyt Kulmassa nyt kaksi kertaa viikon sisään, ja ensi viikolla olisi tiedossa eräs tapahtuma, jonka tiimoilta palaan jälleen kahvilaan. Kenties ehdin istahtaa myös hetkeksi yläkerran keinutuoliin.

Paulig Kulma
Aleksanterinkatu 9
Mon–Thu 7.30–21, Fri 7.30–23, Sat 9–23, Sun 10–19

bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

Kommentoi