kuolleen ihon pelastus: huumaava kookoskuorinta

Sunday Blondie

Thaimaan reissu oli kaikkinensa täydellisen rentouttava, ja etelän suoma valohoito tuli enemmän kuin tarpeeseen.

Yksi miinupuoli jatkuvasta auringossa loikoilusta tosin aiheutui: ihoni pääsi kärähtämään, ja nyt se kuoriutuu, etenkin kyljistä ja korvalehdiltä. Not so hot!

Kävin tänään tutustumassa eettisiä ja ekologisia lifestyle-tuotteita edustavan pr-toimisto Sugar Helsingin valikoimaan. Tapaamisen sivussa puheeksi tuli Thaimaan matkani, kuten myös kärsinyt ihoni.

Kuin tilauksesta, suomalaisen luomukosmetiikkamerkki Flow kosmetiikan valikoimasta löytyi kolme mainiota, kuolleen ihon pelastavaa kuorintavoidetta: piparminttu, vanilja-appelsiini ja kookos & sitruuna.

Jokaisen purnukan sisältö tuoksui niin syötävän hyvältä, että mieleni olisi tehnyt kaapia massaa suoraan suuhuni! Piparminttu tuoksui puhtaalta ja virkistävältä, vanilja puolestaan pehmeältä ja makealta. Päädyin kuitenkin lopulta kookos & sitruuna -kuorintaan, sillä rakastan kookoksen eksoottisen lempeää tuoksua ja sitruunan raikkautta.

Kokeilin kuorintavoidetta illalla löylyjen lämmössä. Kävin aluksi suihkussa, istahdin saunanlauteelle ja hieroin voidetta kostealle iholle. 

Kuorintavoiteen rakenne oli miellyttävän öljyinen, mikä sopii oivallisesti etenkin kuivalle iholle. Itse joudun etenkin talvella jatkuvasti rasvaamaan ihoani, joten öljyinen koostumus sopi täydellisesti ihotyypilleni. Himalajansuolarakeet puolestaan hoitivat itse kuorinnan ja sulivat lämmössä iholle.

Kookos & sitruuna -kuorintavoiteen tuoksu oli suorastaan huumaava. Parasta oli kuitenkin se, että ihana tuoksu säilyi iholla pitkään saunomisen jälkeenkin! Iho jäi pehmeäksi kuin vauvan pylly, ja kuollut moska oli tiessään. Yleensä ihoni kiristelee aina saunan jälkeen, mutta tämän kuorinnan jälkeen en edes kaivannut lisäkosteutusta. Täydellisintä olisi tosin ollut, jos ihon olisi voinut kuorinnan jälkeen rasvata samantuoksuisella vartalovoiteella. 

Tiedoksi niille, jotka asiaa mielessään pohtivat: huumaavasta tuoksustaan huolimatta voidetta ei kannata syödä. Kuorin hellävaraisesti huuleni, ja maku oli karkean suolainen. No, ainakin kuorintavoide pääsee oikeaan käyttötarkoitukseensa!

bloglovin / instagram / pinterest

Yhteistyössä Sugar Helsingin kanssa

Kommentoi