lunch and dinner – 2 x ravintolavinkki tallinnaan

Sunday Blondie

Eilen kurkistettiin Telliskivessä sijaitsevaan suloiseen Renard Coffee Shopiin, ja tänään ajattelin jatkaa Tallinna-teemalla vinkkaamalla kahdesta ihanasta raflasta, joista toinen soveltuu erityisen hyvin lounaalle, toinen illalliselle.

Lounaalle: Leib Resto ja Aed

Vanhassakaupungissa sijaitsevan Leib Resto ja Aedin nimi tulee tummasta, virolaisesta leivästä. Rento mutta tyylikäs ravintola panostaa lähiruokaan ja virolaisiin raaka-aineisiin. Aluruokien hinnat vaihtelevat 8–12 euron välillä, pääruokien 13–22 euron ja jälkiruokien 6–10 euron välillä. Kyseessä on siis hieman "hintavampi" talinnalaisravintola, mutta ruoan laatu on myös sen mukaista.

Herkullisen, virolaisista raaka-aineista valmistetun ruoan lisäksi ravintolasta löytyy kattava viini- sekä olutvalikoima. Asiakaspalvelu on ystävällistä ja asiantuntevaa. Kesällä pöydät katetaan ulos kauniiseen muurien ympäröimään puutarhaan.

Söin Leibissä alkuruoaksi graavisuolattua ahventa rapean leivän ja piparjuuritahnan kanssa, pääruoaksi voissa ruskistettua kurpitsaa vuohenjuustorahkan sekä kurpitsakastikkeen kera ja jälkiruoaksi nautin suklaamoussea kefiirisorbetin ja karamellikastikkeen kera.

Ruoka oli ihanaa, raikasta ja makurikasta. Jos yksi huono asia pitäisi mainita, antaisin hieman miinusta annosten koosta. Kaikki annokset olivat todella isoja, mikä olisi tehnyt kokonaisuudesta raskaan, jos kaiken olisi syönyt. Itse en kaipaa pääruoan kaveriksi enää isoa alku- ja jälkiruokaa, mutta tämä on tietysti makuasia.

Kaiken kaikkiaan antaisin ravintolalle arvosanaksi 9. Ruoka ja sen esillepano eivät tarjoa tajuntaa räjäyttäviä kokemuksia, mutta se ei ole tarkoituskaan. Jos kaipaa vanhasta kaupungista erinomaista ruokaa ja palvelua tarjoavaa mutta rentoa ravintolaa, kannattaa suunnata askelensa Leibiin.

Leib Resto & Aed
Uus 31, Tallinn 10111
Tue
Fri 1823, Sat 1223

Illalliselle: Tuljak

Meren lähistöllä sijaitseva ravintola Tuljak tarjoaa oivalliset puitteet tunnelmalliselle illalliselle. Ilta-aikaan ei pääse nauttimaan merinäköalasta, mutta hämärän ravintolan tunnelma on intiimi ja soveltuu niin romanttisille treffeille kuin isomallekin seurueelle. Ravintolan hinnoittelupolitiikka on selkeä: alkupalat maksavat 6 euroa, alkuruoat 12 euroa, pääruoat 18 euroa ja jälkiruoat 6 euroa. Valinnanvaraa on runsaasti.

Ja se ruoka, ah. Leibiin verraten Tuljak tarjoaa kansainvälisempiä ja kenties myös aavistuksen hienostuneempia makuelämyksiä. Alkupalaksi nautin jättikatkarapuja, pääruoaksi alkuruokalistalta löytyvän umami-keiton ja jälkiruoaksi mustikoilla höystettyä tiramisua. Etenkin jälkkäri ilahdutti tvistillään, sillä en ole aiemmin syönyt mustikoita tiramisun kanssa. Yhdistelmä oli herkullinen.

Laadukkaan ruoan lisäksi ihastuin Tuljakissa annosten esillepanoon. Asiakaspalvelu oli erinomaista, ravintolan sisustus mieltärauhoittava ja tyylikäs. Kaiken kaikkiaan antaisin ravintolalle arvosanaksi 9,5 – pienissä yksityiskohdissa riittää aina hiomista. Tänne tulisin ehdottomasti uudelleen, mieluiten kesäaikaan auringonlaskun aikaan, kun terassi on auki.

Tuljak
Pirita tee 26 E, 10127 Tallinn
Mon
Thu 1223, FriSat 1224, Sun 1222

bloglovin / instagram / pinterest / snapchat @hannakarppa

Kommentoi