maanantai a.k.a viikon paras kakkupäivä

Sunday Blondie

"Eihän kukaan täysjärkinen tee töitä maanantaina", totesin ystävälleni, kun sovimme kellonaikaa kauan suunnitelluille raakakakkutreffeille.

Kukapa ei nukkuisi mieluummin hieman pidempään, kävisi salilla ja näkisi ihania ystäviä heti maanantaina, jos olisi varaa valita?

Koska ystäväni joutui kuitenkin menemään töihin, sovimme tapaamisen Pür Hyvinvointikauppaan iltapäivälle. Olimme molemmat kulkeneet tuhansia kertoja Pür'in ohitse, mutta kumpikaan ei ollut saanut aikaiseksi astua kertaakaan ovesta sisään. Asia oli korjattava oitis!

Sisään astuessani ajattelin, että olisipa hyvä tehdä joka maanantai jotakin uutta, tutustua itselle tuntemattomiin paikkoihin. Liikkeessä leijaili huumaava tuoksu, kun erilaisten luonnontuotteiden tuoksut sekoittuivat toisiinsa. Kadun harmaassa loskassa rämpimisen jälkeen valoisa ja vaaleilla pinnoilla sisustettu tila tuntui ihanalta piristysruiskeelta.

Olimme ajatelleet syövämme kakut paikan päällä, mutta päädyimme ottamaan herkut mukaamme, sillä halusimme istuskella rauhassa teen äärellä ja höpistä useamman tunnin. Samalla kun ystäväni keskusteli homeopatiasta myyjän kanssa, kiertelin hyllyjen välissä ja ihmettelin Pür'in tarjontaa. Tästä liikkeestä todellakin löytyy kaikki, mitä luonnonmukaisesta elämästä kiinnostunut ihminen tarvitsee: elintarvikkeita, lisäravinteita, kosmetiikkaa, kodintuotteita.

Kure Bazaarin kynsilakkojen sävyt olivat niin herkullisia, että mieleni olisi tehnyt napata mukaan yksi jos toinenkin pullo. Pyrin nykyään kuitenkin "less is more" -filosofiaan, joten haluan käyttää kaikki vanhat kynsilakkani pois ennen kuin ostan mitään uutta. Ainakin tiedän, mihin suuntaan, kun Essiet ja Chanelit loppuvat! Kosmetiikkapuolelta löytyi muutenkin useita suosikkeja, kuten Neal's Yard Remediesin huumaavaa hunaja-appelsiinikäsivoidetta, sekä kirjava joukko uusia, houkuttelevia tuttavuuksia.

Luonnontuoteliikkeiden hyllyjen välissä pääni täyttyy aina kysymyksistä. Miksi en syö enemmän luomuruokaa? Miksi en vaihtaisi kokonaan luonnonkosmetiikkaan? Yleensä vastaus on raha, joka ei tunnu etenkään opiskelijalla millään riittävän luonnontuotteisiin jokaisella elämän osa-alueella. Kuten aina, päädyin tuttuun lopputulemaan: yksi kerrallaan kohti parempaa.

Tältä se maanantain pelastus sitten lopulta näytti: vadelma-mango-raakakakku, nimittäin! Useille raakakakuille ominaisesti tämäkin oli varsin makea tapaus, jolloin hillitty siivu riitti täyttämään makeanhimon oivallisesti.

Kakunsyönnin lomassa suunnittelimme vegaanipitsan ja -tiramisun tekoa, hekumoimme järjestävämme vegan feastin Berliinissä ja paransimme noin yleisesti maailmaa. Teetä kului, aika kului, ja pyykitkin tuli pestyä jutustelun lomassa.

En tiedä, paraniko maailma lopulta paljon. Mutta ainakin maanantaista tuli niin hyvä, ettei parempaa olisi voinut ollakaan.

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentoi