munkkiniemen kahvilahelmi: sympaattinen ja edullinen max's café

Sunday Blondie

Mitä enemmän kierrän Helsingin kahviloita, sitä enemmän löydän myös uusia, ihania ja yllättäviä kahvilahelmiä. 

Muutama viikonloppu takaperin suuntasimme poikaystäväni kanssa askeleemme Munkkiniemen puistotielle ja suloiseen pikkukahvilaan nimeltä Max's Café.

Munkkiniemi ei ole itselleni kovin tuttua seutua, mutta olen kävellyt muutamia kertoja Munkan puistotietä pitkin. Rakastan puistotien vanhan ajan tunnelmaa, ohitse rämisteleviä ratikoita, jalkakäytävän pieniä erikoisliikkeitä ja villakoiriaan ulkoiluttavia hienostuneita vanhoja rouvia.

Max's Café oli täynnä asiakkaita, mutta onneksi vapaitakin paikkoja löytyi. Pöytiä oli nostettu jo uloskin, ja asiakkaat nauttivat kahviaan aurinkolasit silmillään, suupielet korvissa. Päädyimme kuitenkin sisätiloihin, sillä olen sen verran vilukissa, että tarvitsen vielä tähän aikaan vuodesta kymmenen vilttiä harteilleni ulkona istuskellessa.

Vitriinissä oli valtava valikoima erilaisia pieniä suolaisia, kakkua ja pullaa. Makeita leivonnaisia oli tarjolla ainakin kymmenen erilaista! Meihin molempiin iski ihan valinnan vaikeus, kun yritimme makustella, mitä herkkua tekisi eniten mieli.

Yleisesti ottaen rakastan erilaisia juustokakkuja, joten kuolasin pitkään mehevännäköisen viinimarjakakun perään. Olinkin jo ottamassa sitä, kunnes huomasin tiskillä kassan vieressä viimeisen palan raparperimurupiirakkaa. Pala sitä sekä reilu annos vaniljakastiketta – yes please!

En olisi voinut valita paremmin. Piirakka oli täydellistä! Raparperi kirpeää, taikina makeaa, piirakan koostumus kostean pehmeä. Paksu vaniljakastike kruunasi nautinnon.

Poikaystäväni päätyi puolestaan eksoottisempaan kinuski-suolapähkinä-kakkuun. Se saattaa näyttää näin kuvassa vaatimattomalta, mutta makuelämys oli loistava! Suolaisen ja makean yhdistelmä oli oivallinen, kakku juuri sopivan mehevää, suorastaan suussa sulavaa. Annoskateus olisi saattanut iskeä, ellei oma piirakkani olisi ollut niin mainio.

Erinomaisen herkkuvalikoiman lisäksi Max'sissa parasta ovat hinnat: kaikki suolaiset ja makeat maksavat ainoastaan 3–4 euroa, ja cappucinonkin maksaa alle kolme euroa! Helsingissä saa helposti kulumaan paljon rahaa kahviloihin, usein vielä varsin keskinkertaisista tarjoiluista. Max'sin hintalaatusuhde nostaa kahvilan Helsingin parhaimpien joukkoon.

Tänne on pakko päästä uudelleen! Kaikki oli mielettömän hyvää, niin juotavat kuin syötävät, ja ihanan kotikutoista. Max'siin olisi hauskaa lähteä aamiaisellekin, lukemaan lehtiä ja tekemään töitä läppärillä. Jos asuisin Munkassa, Max's olisi kantakahvilani.

bloglovin / instagram / pinterest

Kommentoi